Anadoluyu Keşfedin : Rafting, Trekking, Climbing, Paraşüt, Doğa Gezileri

M

Misafir

Forum Okuru
Anadoluyu Keşfedin : Rafting, Trekking, Climbing, Paraşüt, Doğa Gezileri
105.jpg


Yaban hayvanlarını, zengin bitki örtüsünü, ormanlarını, Munzur dağlarını, Munzur vadilerini, Munzur akarsu ve göllerini, şelalelerini, ziyaret yerlerini, çiçek çeşitlerini görmek ister misiniz?..

İnsanı büyüleyen vahşi doğanın tüm güzelliklerini yaşayacaksınız .Haftanın her gününü turlar ve spor aktiviteleriyle dolu dolu geçireceksiniz.

Katılabileceğiniz Aktiviteler

Rafting : Suların coşkun aktığı yerde heyecan ve macera dolu bir yolculuk.

Yamaç Paraşütü : 100 metreden 3000 metreye kadar olan yüksekliklerden uçuş.

Bisiklet : Engebeli dağ ve vadi yollarında yapılacak geziler.

Yüzme : Munzur çayının serin sularında ve dağ göllerinde.

Dağ Sporları : 3500 metre yükseklikteki dağlara tırmanış.

Uzun yürüyüşler : Günlük düzenlenen 4-8 saatlik yayla, vadi, şelale ve orman gezileri.

Voleybol ve Futbol : Her gün tesis içinde 17:00 - 20:00 arası.

Wandern Trekking (El değmemiş doğada uzun yürüyüşler yapmayı sevenlere)

Katılabileceğiniz Turlar

Wandern Trekking (El değmemiş doğada uzun yürüyüşler yapmayı sevenlere)

Etap 1 - Kırkmerdiven yaylası ve şelaleleri

Sabahın erken saatlerinde yola çıkılır. ELBABA Kamping'ten elbaba köyüne kadar 20 km. gidilir. Daha sonra ata binmek isteyenler at ile, yürümek isteyenler yürüyerek yola devam eder. Elbaba köyü ile Kırkmerdiven arası 5 km.'dir. Munzur dağının derinliklerinde olan Kırkmerdiven, aynı zamanda şelaleler yatağıdır. Vadi 4 büyük şelalesi ile ünlüdür. Tek dişli yaban sarmısağı burada yetişir. Ayı, keklik, dağ keçilerine burada rastlanabilir. Öğlen burada piknik yapılıp akşam tekrar kampa dönülür.

Etap 2 - Kepir Yaylası

3400 metre yükseklikte ve dağların zirvesinde yer alan Kepir yaylası yürüyüşü 6 ile 8 saat arası sürer. Bir gece (isteğe göre 2 gece) yaylada konaklanır. Kepir yaylasında 6 tane krater dağ gölleri ile mağaralar bulunmaktadır. Bol oksijen, çiçek çeşitleri, beyaz mantar, yaban hayvanlarına sıkça rastlanır. Her yaz Ovacık köylerinde yaşayanlar hayvanlarıyla beraber bu yaylaya giderler ve yaylada 3 ay boyunca kamp kurarlar.

Etap 3 - Mercan Vadisi (Erzincan - Tunceli il sınırı)

ELBABA tesislerinden 40 dakika araba ile gittikten sonra bir saat yürünür ve Mercan suyunun doğduğu yere ve göllerine gidilir. Zengin bitki örtüsüne sahiptir. Munzur Çayı gibi Mercan Çayı da Alabalığı ile meşhurdur. Ayrıca ceviz ve yaban armudu burada bulunmaktadır. Munzur balı'da burada meşhurdur. Öğlen burada piknik yapılır ve geziye devam edilir. Akşam kampa geri dönülür. Munzur dağı eteğinde doğan Mercan Vadisi 50 km.'dir. Mercan vadisi ve suyu Munzur çayında birleşir.

Etap 4 - Munzur Vadisi

Ovacık'tan başlar Tunceli ilinde Pülümür vadisi ile birleşir. Vadi boyunca Munzur suyu akar. Dünyaca meşhur kırmızı benekli alabalık burada bulunmaktadır. Vadi 59 km. uzunluğunda dağlık ve ormanlıktır. Tunceli'den Ovacık'a kadar anayol vardır. Yöre zengin bitki örtüsüne sahiptir. Burada çeşitli yaban hayvanları yaşamaktadır. Ayrıca bölgede alabalık tesileri bulunmaktadır.

Etap 5 - Gözeler (Munzur suyunun doğduğu yer)

Yaklaşık 300 metre boyunca sıralanan 40'a yakın göze, güçlü bir akarsu oluşturur. Burada piknik yapılır. Yakınındaki köyler tanıtılır. Küçük dağ tırmanışları yapılır. Akşama doğru tekrar kampa dönülür. Gözeler aynı zamanda ziyaret yeridir.

Etap 6 - İçmeler ve Kaplıcalar

Bağın Kaplıcası : Mazgirt ilçesinin Dedebağ Köyü sınırları içindedir. Kaynaktaki su sıcaklığı 39 derecedir.

Harik Kaplıcası : Nazmiye'nin sınırları içerisindedir. Kaynaktaki suyun sıcaklığı 39 derecedir. Çok sayıda ziyaretçi buraya sağlık amacıyla gelir.

Harik ve Anafartalar içmeleri bulunmaktadır.

Etap 7 - Munzur dağları

Munzur dağları 5 milyon yıl önce Anadolu'da ilk oluşan sıra dağlardır. Yüksekliği 3420 metredir. Zengin çiçek türleri bulunmaktadır. Örneğin şifalı sarmısağı, ışkın, beyaz mantar, bitki çayı çeşitleri, ters lale... Zirvede krater gölleri vardır. Yılın 12 ayı zirvede kar vardır. Aynı zamanda yaban hayvanları ve kuşlara çok sık rastlanır

004.jpg
017.jpg
 
Cevap: Anadoluyu Keşfedin : Rafting, Trekking, Climbing, Paraşüt, Doğa Gezileri

paylaşımın için teşekkürler canım
 
Geri
Üst