Android Telefonu Kablolu/Kablosuz Modem Olarak Kullanmak

Uzman SühaN

Administrator
Android Telefonu Kablolu/Kablosuz Modem Olarak Kullanmak
Android mobil işletim sistemli cep telefonunuzu kablolu (USB bağlantısı ile) veya kablosuz (Wifi veya Bluetooth ile) modem olarak kullanabilir, internet bağlantınızı birden fazla kişi/cihaz ile paylaşabilirsiniz.


Telefonunuzu modem olarak kullanabilmek için kullandığınız Android sürümünün 2.2 ve üzeri olması gerekmektedir.


Samsung Galaxy Serisi (S4, S4 mini, S3, S3 mini, S2, Note, Note 2, vs) telefon kullananlar için Samsung Galaxy S3 ile aldığım ekran görünteleri sayfanın en altındadır. Bu cihazları kullananlar, alışkın oldukları arayüze uygun ekran görüntülerini yazının sonunda görecekler. Acele etmeyin, yazıyı mutlaka okuyun.







7.PNG







Android telefonu kablolu (USB kablosu ile) modem olarak kullanmak için:

Önce “USB kablo kullanarak tek cihazda nasıl kullanırız?”ı anlatacağım. Bu yöntemin avantajı, yukarıdaki tabloda da belirttiğim gibi cihazınızın şarjının bitme derdinin olmamasıdır. Zira mobil veri aktarımı telefonunuzun şarjının hızlı bir şekilde bitmesine neden olacaktır. Dezavantajı ise yalnızca tek cihazda kullanabilmenizdir.

Aşağıdaki örnek, Android 2.3.3 versiyona sahip Samsung Galaxy Ace kullanılarak alınan ekran görüntüleri üzerinden oluşturulmuştur ancak bu yöntemi tüm telefon modelleri için uygulayabilirsiniz.

Telefonunuzun Menü tuşuna basarak “Ayarlar” seçeneğine dokunun.

Ayarlar menüsünde “Kablosuz ve ağlar” seçeneğine dokunun.

Daha sonra “Bağ. ve taşınabilir Wi-Fi alanı” seçeneğine dokunun.

Son olarak da USB seçeneğine dokunun.


Evet, her şey hazır. Artık telefonu kablolu modem olarak kullanıp bilgisayarınızda internete girebilirsiniz.
Android telefonu kablosuz (Wifi) modem olarak kullanmak için:

Aşağıdaki örnek, Android 2.3.3 versiyona sahip Samsung Galaxy Ace kullanılarak alınan ekran görüntüleri üzerinden oluşturulmuştur ancak bu yöntemi tüm telefon modelleri için uygulayabilirsiniz.

“Mobil AP” seçeneğine dokunun.

Karşınıza “Mobil AP kullanımının bataryayı çok tükettiği ve daha fazla veri kullanımına neden olduğunu” bildiren bir uyarı ekranı gelecek. Tamam seçeneğine dokunun. Mobil AP menüsü seçili hale gelecek.

Mobil AP ayarları‘na ve gelen ekranda Mobil AP’yi yapılandır menüsüne dokunun. SSID Ağı (kablosuz ağ bağlantısında modemin hangi isim ile görünmesini istiyorsanız o isim) ismini girin. Güvenlik olarak “WPA2 PSK” seçin ve güçlü bir şifre tanımladıktan sonra Kaydet seçeneğine dokunun.

Evet, artık telefonu kablosuz modem olarak kullanıp bilgisayarınızda internete girebilirsiniz.

Diğer cihazlar, tanımlamış olduğunuz ağ adını (SSID), sanki kablosuz bir modemmiş gibi görecekler ve bağlanabilecekler.

Hatırlatmama gerek var mı bilmiyorum ama sınırsız veya kotası yüksek bir mobil internet paketiniz yoksa telefonunuzu modem olarak kullanmanızı önermiyorum.
 
Geri
Üst