Andulasyon terapisi nedir - hhp Andulasyon Terapi Sistemi

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Andulasyon terapisi nedir - hhp Andulasyon Terapi Sistemi
andulasyon ile zayıflayanlar terapi nedir,andulasyon terapi sistemleri nedir,hhp terapi sistemi nedir,hho andulasyon terapi sistemi hakkında bilgiler,

indir.jpg


Andulasyon yeni bir biyofiziksel terapi yöntemidir. Temel prensip vücuttaki tüm sıvıların salınım yapmasıdır. Belirli dalga boylarındaki Andulasyon frekansları bedendeki sıvıları harekete geçirir ve salınım yapmasını sağlar. Vibrasyonun medikal kullanımıyla ve osilasyonun etki mekanizmasıyla ilgili araştırmalar, andulasyonunun terapötik etkisinin zeminini oluşturmaktadır.

Binlerce yıldır sağlıkla ilgilenen, sağlık odaklı geleneksel kültürlerden titreşimin sağıltıcı etkisi hakkında bilgiler ve bulgular aktarılmış günümüze. Konuyla ilgili olarak Çin, Hindistan, İran ve Mısır kaynaklı kadim bilgiler mevcut. Ses kaseleri, gong, dua veya şarkıyla elde edilen alçak frekanslar kullanmışlar şifa için.

Bedenimizin %70’i sıvılardan oluşmaktadır. Günlük yaşantımızda hareketlerimizin azalması, sağlıksız beslenme, stres, uyku sorunları ve makro ve mikro düzeyde kirlenmenin artması nedeniyle bedenimizdeki sıvıların durgunlaşmasına adeta bir bataklık gibi kirlenmesine sebep olmaktadır. Bu durumda hücreler kendilerini yenileyemez. Andulasyon Terapi Sistemi bedendeki sıvıları harekete geçirerek venöz dolaşımı artırıp kirli kanın geri dönüşünü, metabolik atıkların uzaklaştırılmasını kolaylaştırır.
Bütünsel Terapide Yepyeni Boyut

  • İç organ yağlanmaları
  • Karın yağlanması
  • Sellülit
  • Bacaklardaki dolaşım bozuklukları
  • Lenfatik dolaşım bozuklukları
  • Erken yaşlanma
  • Metabolik bozukluklar
  • Ağrılar
  • Gerginlik ve Fibromyalji
  • Bel boyun fıtıkları
  • Syatalji
  • Romatizmal hastalıklar
  • Stress
  • Distres (bedende yıkıma yol açan negatif distress
  • Migren tipi başağrıları
  • Uyku bozuklukları
Obezite günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Obezite genel olarak bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranının aşırı artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstüne çıkmasıdır.

Kilo verememe stresi veya sürekli değişen kilolar kişinin ruh halini ciddi oranda etkilemektedir. Kilo verilebilmesinin ilk dayanağı sağlıklı beslenme ve “kaliteli uyku”’dur. Kalitesiz uyku gündüz kazandığımız herşeyi kaybetmemize yol açabilir. Ayrıca uyku sorunu tokluk hormonu leptinin salınımını engellemekte ve ciddi kilo alımları söz konusu olmaktadır.
Andulasyon Terapi Sistemi, visseral yağlanmayı azaltarak, metabolizmayı artırarak, uyku kalitesini artırıp tokluk hormonu leptinin salınımını düzenleyerek kilo sorunlarının çözümüne destek olmaktadır. Ayrıca hatırlatmakta fayda var ki 15 dakikalık bir ATS seansı 2,5 saatlik yürüyüşe eşdeğer fayda üretir.
KİLO SORUNLARI İÇİN ; Andulasyon Terapi Sistemi ile Önerilen Programlar.


PROGRAM 3 LENF SİSTEMİNİN UYARILMASI : Lenf akışının uyarılması vücutta önemli olumlu değişikliklere yol açar. Böylece metabolik atıklar ortamdan uzaklaşır, detoks işlemleri aktive olur, asidik olan ortam nötr konuma dönüşür, venöz geri akış desteklenmiş olur ve selülit oluşması engellenebilir.

PROGRAM 12 METZBOLİZMANIN AKTİVASYONU : Metabolizmanın aktive olmasıyla vücutta önemli pozitif değişimler olur. Bacaklardaki ödem azalır, sindirim sorunları ortadan kalkar ve kilo verilmesi sağlanır.

PROGRAM 14 İÇ ORGAN ETRAFINDAKİ YAĞLANMANIN ÖNELNMESİ: Uygun frekanslar seçildiğinde sindirim zorluğu çekenlerde bağırsak aktivitesi artırılır. İç organlarda azalmış olan kan dolaşımı hızlanır ve mide kasları uyarılır. Böylece iç organların etrafında bulunan yağların azalmasına yol açacak enflamasyon (dokusal yangı) sorunu kontrol altına alınmış olur.

1.GÜN : PROGRAM 3 / 15 DK. + PROGRAM 12 /15 DK. - 2.GÜN : PROGRAM 12 / 15 DK. + PROGRAM 14 /15 DK.

3.GÜN : PROGRAM 12 / 15 DK. + PROGRAM 14 /15 DK. - 4.GÜN : PROGRAM 14 / 15 DK. + PROGRAM 3 /15 DK.

20 günlük programda 5 tekrar yapılması önerilir. Yoğunluk ilk 5 gün 3 seviyesinde, her tekrarda 1 seviye artırılabilir.


Kronik Ağrılar

Kronik ağrılar, günlük yaşamı kısıtlayıp kişiye fiziksel ve ruhsal ciddi yükler getirmektedir. Yaşam kalitesinin düşmesi, hareket azlığına bağlı artan kas iskelet sistemi sorunları ve sosyal yaşamdan kopma sonucu bütünsel sağlık olumsuz anlamda önemli ölçüde etkilenmektedir.

Kadınlar erkeklerin sekiz katı daha fazla Fibromiyalji hastalığına yakalanmaktadır. Kasların ve tendon başlangıcının kronik hastalığının nedeni de belli değildir: Genetik bir geçiş de öngörülmektedir. Bunun dışında Fibromiyalji hastalarında ağrıyı algılama ve işleme sürecinin sağlıklı insanlara göre daha ağır olduğu gözlenmiştir.

Fibromiyaljide tipik olan, belli ağrı noktalarında kimi zaman belirsiz ve kimi zaman yanıcı tarzda ağrılardır. Ağrı noktalarına hafif bastırmayla dâhi gece gündüz, uzun süre hatta yıllarca şikâyetler devam eder.
Ağrı algısı subjektif bir olgudur. ATS dinlen, sindir gevşe sistemi olarak bilinen parasempatik sistemi devreye sokarak ağrı yönetimi konusunda çok ciddi pozitif etkiler sağlamaktadır. Öte yandan mekanik olarak da eklem aşınması ve iltihap sürecini durdurarak ve serotonin gibi mutluluk hormonlarının salınımını artırarak ağrıların azalmasında ciddi katkılar sağlamaktadır.

Biyofiziksel terapi kendini en iyi Fibromiyalji ve Osteoporoz gibi kronik ağrıların terapisinde göstermektedir. Tüm vücutta daha derine inen bir rahatlamaya yol açararak, gerilimlerin ve zarar görmüş sinir ve kas fiberlerin yükünün azalmasına neden olur. Bu Fibromiyalji şikâyetlerinde kalıcı bir iyileşmeyi sağlamaktadır. Diğer yandan andulasyon terapisi kan dolaşımı ve metabolizmayı yoğun bir şekilde harekete geçirmektedir. Böylece vücudun tüm hücrelerinin oksijen ve önemli besin maddeleriyle daha iyi beslenmesi sağlanır.


KRONİK AĞRILAR İÇİN ; Andulasyon Terapi Sistemi ile Önerilen Programlar.

PROGRAM 2 DERİN KASLARIN ANDULASYONU : Kas ağrılarını ve gerginlikleri dindirir. Metabolizmayı uyarır, fiziksel olarak kendinizi iyi hissetmenizi sağlar ve vücudu canlandırır.

PROGRAM 3 LENF SİSTEMİNİN UYARILMASI : Lenf akışının uyarılması vücutta önemli olumlu değişikliklere yol açar. Böylece metabolik atıklar ortamdan uzaklaşır, detoks işlemleri aktive olur, asidik olan ortam nötr konuma dönüşür, venöz geri akış desteklenmiş olur ve selülit oluşması engellenebilir.

PROGRAM 5 RELAKSASYON : Bu programın seçilmesiyle vücutta derin gevşeme sağlanmaktadır. Böylece birikmiş streslerimiz kolayca atılabilir, vücudun kendini onarma işlevlerinin yerine getirilebilmesi için enerji kazanılabilir. Bunun sonucu uyku bozukluklarında önemli düzelmeler ortaya çıkacaktır.

PROGRAM 6 AYAKTA REFLEKSOLOJİK UYARILAR : Bacak ve ayaklardaki kan dolaşım bozukluklarını düzenler, bu bölgelerde ortaya çıkan ağrıları azaltır, kan ve lenf dolaşımını hızlandırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

PROGRAM 8 KRONİK BEL VE SIRT RAHATSIZIKLARI : Andulasyon Terapi Sistemi; Omurga bölgesinden kaynaklanan kronik ağrılar ve siyatik yakınmaların azalmasına katkı sağlar.

PROGRAM 10 KISITLANMIŞ EKLEM HAREKETLERİNİN YENİDEN AÇILMASI : Kireçlenme, romatizmal hastalıklar ve osteoporoz nedeniyle kısıtlanmış eklem hareketlerinin yeniden kazanılmasını sağlar.

PROGRAM 15 DERİN GEVŞEME : Uyku sorunu olanlar, halsizlik ve yorgunluk belirtileri gösteren kişilerde vejetatif sinir sitem üzerinde pozitif etki ortaya çıkarır. Tıpkı meditasyon yapıyormuşçasına rahatlama sağlar ve stresi azaltır.


1.GÜN : PROGRAM 2 / 15 DK. + PROGRAM 3 /15 DK. - 2.GÜN : PROGRAM 5 / 15 DK. + PROGRAM 15 /15 DK.

3.GÜN : PROGRAM 10 / 15 DK. + PROGRAM 15 /15 DK. - 4.GÜN : PROGRAM 8 / 15 DK. + PROGRAM 6 /15 DK.

20 günlük programda 5 tekrar yapılması önerilir. Yoğunluk ilk 5 gün 3 seviyesinde, her tekrarda 1 seviye artırılabilir.


Çalışan Sorunları

Stres
Tükenmişlik Sendromu
Uykusuzluk
Yorgunluk
Hareketsizlik
Cinsel Sorunlar
Kilo Sorunları
Huzursuz Bacak Sendromu
Akut Ağrılar
Kronik Ağrılar

STRES

Batı tıbbının tanımladığı 45.000 hastalığın temel
nedeninin stres olduğu artık bilinmektedir.


Stres, vücudun çeşitli içsel ve dışsal uyaranlara verdiği otomatik tepkidir. Stres; gündelik yaşamda karşılaşılan olaylar sonucu hissedilen sıkıntı ya da zorlanma durumudur. Çağın hastalığı stres, her türlü hastalığa zemin hazırlıyor. Bilim adamları stres altındaki vücutta neler yaşandığını açıkladı. İşte sinir sisteminden üreme sistemine uzanan liste:

Sinir sistemi
Kas ve iskelet sistemi
Solunum sistemi
Kalp-damar sistemi
Endokrin (iç salgı) sistemi
Mide - bağırsak sistemi
Üreme sistemi


STRESİN MALİYETİ


  • %60’lara ulaşan iş verimsizliği,
  • Mutsuz personel ve mutsuz çevre,
  • Stres kaynaklı akut ağrılar nedeniyle sağlık gideri ve iş görmezlik sürelerinin artması,
  • Hesaplanamayan yüksek maliyet

Stres araştırması

SONUÇ : Andulasyon terapisi sonrası her iki stres indikatörünün spektral payları birbirleriyle kıyaslandığında stresin çok belirgin şekilde (%44) azaldığı görüldü. 15 dakikalık kısa bir andulasyon terapisi ile streste bu kadar hızlı ve belirgin azalma beklenmiyordu.

Sağlıklı, mutlu ve verimli çalışanlar için Andulasyon Terapi Sistemi

İnsanoğlu yaşamının uyku dışındaki bölümünün neredeyse 2/3 ünü ofis ortamında ve masa başında geçirmektedir.

İşe bağlı fiziksel ve mental sorunlar, hem çalışanın verimini azaltmakta, hem de kurumun sağlık harcamalarını çok önemli ölçüde artırmaktadır.

1900 lerin başında kişi başına 10 km olan günlük hareket günümüzde 365 metreye kadar gerilemiştir.

Masa başı uzun süreli oturma nedeniyle omurgamız başta olmak üzere genel sağlığımız çok ciddi zararlar görmektedir.

Andulasyon Terapi Sistemi çağın sorunlarından olan hareketsizliğin getirdiği sağlık sorunlarına çözüm üretmiştir:

15 dakikalık Andulasyon Seansının 2,5 saatlik yürüyüşe, 1 saatlik spor salonu aktivitesine eş değer katkı ürettiği kanıtlanmıştır.

STRES

STRESİ YÖNETMEK SAĞLIKLI OLMAK VE KALMAK ADINA EN ÖNEMLİ AKSİYONDUR.



Andulasyon Terapi Sistemi ile yapılan bilimsel çalışmalar göstermektedir ki sadece 1 seans uygulama sonrasında dahi stresin çok belirgin bir şekilde %44 oranında azaldığı görülmüştür

STRES İÇİN ; Andulasyon Terapi Sistemi ile Önerilen Programlar.

PROGRAM 5 RELAKSASYON : Bu programın seçilmesiyle vücutta derin gevşeme sağlanmaktadır. Böylece birikmiş streslerimiz kolayca atılabilir, vücudun kendini onarma işlevinin yerine getirilebilmesi için enerji kazanılabilir. Bunun sonucu uygu bozukluklarında önemli düzelmeler ortaya çıkarır.

PROGRAM 6 AYAKTA REFLEKSOLOJİK UYARILAR : Bacak ve ayaklardaki kan dolaşım bozukluklarını düzenler, bu bölgelerde ortaya çıkan ağrıları azaltır, kan ve lenf dolaşımını hızlandırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

PROGRAM 11 DERİN KISA UYKU : Tükenmişlik sendromu riskini ve mevcut stres durumunu hızla rahatlama sağlayarak ortadan kaldırır.

PROGRAM 15 DERİN GEVŞEME : Uyku sorunu olanlar, halsizlik ve yorgunluk belirtileri gösteren kişilerde vejetatif sinir sitem üzerinde pozitif etki ortaya çıkarır. Tıpkı meditasyon yapıyormuşçasına rahatlama sağlar ve stresi azaltır.

PROGRAM 20 STRESLE BAŞ EDEBİLME : Nöro-vejetatif sistemdeki defansı azaltmak suretiyle stres yapan faktörlere karşı vücutta tolerans gelişir. Böylece stresle mücadele edebilme kabiliyetimiz artar.

1.GÜN : PROGRAM 5 / 15 DK. + PROGRAM 20 /15 DK. - 2.GÜN : PROGRAM 20 / 15 DK. + PROGRAM 6 /15 DK.

3.GÜN : PROGRAM 6 / 15 DK. + PROGRAM 5 /15 DK. - 4.GÜN : PROGRAM 11 / 15 DK. + PROGRAM 15 /15 DK.

20 günlük programda 5 tekrar yapılması önerilir. Yoğunluk ilk 5 gün 3 seviyesinde, her tekrarda 1 seviye artırılabilir.



Tükenmişlik Sendromu-Burnout

Düzenli bir Andulasyon uygulaması, ölçülebilir şekilde strese dayanıklı kılıyor. Çünkü bir taraftan sinir hücreleri arasındaki bilgilerin aktarımını iyileştirir. Öte yandan bedendeki sıvı akışının daha sağlıklı olmasını sağlar.





BURNOUT İÇİN ; Andulasyon Terapi Sistemi ile Önerilen Programlar.

PROGRAM 5 RELAKSASYON : Bu programın seçilmesiyle vücutta derin gevşeme sağlanmaktadır. Böylece birikmiş streslerimiz kolayca atılabilir, vücudun kendini onarma işlevinin yerine getirilebilmesi için enerji kazanılabilir. Bunun sonucu uygu bozukluklarında önemli düzelmeler ortaya çıkarır.

PROGRAM 6 AYAKTA REFLEKSOLOJİK UYARILAR : Bacak ve ayaklardaki kan dolaşım bozukluklarını düzenler, bu bölgelerde ortaya çıkan ağrıları azaltır, kan ve lenf dolaşımını hızlandırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

PROGRAM 11 DERİN KISA UYKU : Tükenmişlik sendromu riskini ve mevcut stres durumunu hızla rahatlama sağlayarak ortadan kaldırır.

PROGRAM 15 DERİN GEVŞEME : Uyku sorunu olanlar, halsizlik ve yorgunluk belirtileri gösteren kişilerde vejetatif sinir sitem üzerinde pozitif etki ortaya çıkarır. Tıpkı meditasyon yapıyormuşçasına rahatlama sağlar ve stresi azaltır.

PROGRAM 20 STRESLE BAŞ EDEBİLME : Nöro-vejetatif sistemdeki defansı azaltmak suretiyle stres yapan faktörlere karşı vücutta tolerans gelişir. Böylece stresle mücadele edebilme kabiliyetimiz artar.

1.GÜN : PROGRAM 11 / 15 DK. + PROGRAM 15 /15 DK. - 2.GÜN : PROGRAM15 / 15 DK. + PROGRAM 15 /15 DK.

3.GÜN : PROGRAM 6 / 15 DK. + PROGRAM 15 /15 DK. - 4.GÜN : PROGRAM 11 / 15 DK. + PROGRAM 20 /15 DK.

20 günlük programda 5 tekrar yapılması önerilir. Yoğunluk ilk 5 gün 3 seviyesinde, her tekrarda 1 seviye artırılabilir.

Hareketsizlik

Egzersiz yapmaya zamanınızın olmadığını düşünüyorsanız bilin ki egzersize en çok ihtiyacınız olan dönemdesinizdir.

Masa başı uzun süreli oturma kaynaklı omurgamız başta olmak üzere genel sağlığımız çok ciddi zararlar görmektedir.

Hareketsizlik Salgına Dönüştü. Koşmak için yaratılmış olan insanoğlu oturarak sonunu hazırlıyor! Bedenimiz artık yeteri kadar hareketli olmamanın bedelini ödüyor. Egzersizden kaçınma ölümcül sonuçlara yol açabilir.

Çok değil sadece 100 yıl önce insanlar günde 10 km. yürüyorlardı. Bugün söz konusu mesafe ortalama 0,365 km’ye düştü.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Selamlar acaba andulasyon terapisi ile zayıflayanlar var mı bana Ankara'da bir merkez ya da bunu yapan yeri önermeniz mümkün mü bir de doktor ve fiyat bilgisi verebilecek olan var mı en önemlisi de gerçekten işe yarıyor değil mi kızlar ?
 
Geri
Üst