Anne Sütü Arttırma Yöntemleri Sütüm Yetmeyecek Diye Üzülmeyin

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Anne Sütü Arttırma Yöntemleri Sütüm Yetmeyecek Diye Üzülmeyin
Anne Sütü Arttırma Yöntemleri- Bebeğiniz doğana kadar sürekli onunla ilgili sağlığı ile ilgili endişeler duyarsınız. Acaba sağlığı yerinde mi sağlıklı doğacak mı gibi ama bu bebeğinizi kucağınıza aldıktan sonra endişeler bitmez. Şimdi de artık doğumdan itibaren 1 yıla kadar sütüm yetecek mi, sütüm az gelirse ne yaparım gibi endişelere bırakacaktır yerini. Yani hanımlar hamile kalmakla kalmıyor bebeğiniz büyüdükçe de bu endişeler anneler tarafından sürekli olacaktır. Şimdi yeni anne olan kadınlara özel tavsiyelerimiz olacak tabii ki süt arttırma ile ilgili.

anne sutu arttirma yontemleri.jpg


İlk 6 ay anne sütünün önemini artık herkes biliyor. Bu dönemde sadece anne sütü bebeğin besin vitamin gerek duyduğu mineralleri anne sütü karşılamaktadır. Peki anne sütü az geliyorsa bebeğiniz buna bağlı huzursuz oluyorsa anne ne yapmalı? Süt veren anneler stres sıkıntı yaşamasınlar bu dönemde süt üretimini etkilediği açıkça ortada. Eğer böyle bir durum varsa hemen önlemler almaya başlayabilirsiniz bu önlemler tabii aslında emzirme döneminde uyulması gereken kurallar olarak adlandırırsak daha doğru olur sanırım. Anne sütü arttırma yöntemlerinden denediğim bazı yöntemler ve ne kadar yararlı olduğuna dair öneriler sunacağım sizlere. Anne sütünü artırmak için aslında düzenli bir uyku bol sıvı tüketimi ve düzenli beslenme yeterli olacaktır ama biz kadınlar biliyorum ki hep daha fazlasını istediğimiz için daha farklı yöntemleri de denemek isteyebiliriz. Özellikle uyku dedim ama aslında doğumdan sonra ilk 3 aya kadar uyku düzeni olmayabilir bu nedenle siz bebeğiniz ne zaman uyursa o zaman uyumalısınız ki sütünüz biriksin. Yine bol su içmek bir kural olmalı. Günde en az 8 bardak su içmelisiniz.

Benim denediğim yöntemlerden biri olan süt artırmak için kompostolar çok işe yarıyor. Üzüm, erik kompostosu harika süt artırıcı komposto. Yine bulgur dere otu harika süt artıran doğal besinlerden. Ben kendime ince bulgur yoğurt ve dereotuyla hazırladığım bir karışımı tüketirdim sürekli. İnce bulguru sıcak su ile ıslatıyorsunuz soğuyunca yoğurt ile karıştırıp dere otu ekliyorsunuz içine bu harika bir süt artırıcı karışım demedi demeyin. Yine humana nın süt yapıcı çaylarından günde iki bardak içerdim o da şahane süt artırıyor. Ama doğal yöntemleri denemek daha iyi tabii ki hanımlar.

anne sutu nasil artar.jpg


Sütünüzün yetip yetmediğine dair bir önceki yazımızda güzel bilgiler vermiştim. Dilerseniz bu yazımızdan sütünüzün yetip yetmediğini nasıl anlayacağınızla ilgili yazımızı inceleyebilirsiniz. Yine bebeğinizi sık sık emzirmek süt üretimini tetikleyecektir. Sütünü sağmak zorunda kalan anneler de mutlaka 2-3 saatte bir süt boşaltımı yapmalılar hatta özellikle emzirdikten sonra bu sağma işlemini yapabilir sütünüzü saklayabilirsiniz. Anne sütü saklama koşulları yazımızı inceleyin daha fazla bilgi edineceksiniz.
 
Geri
Üst