Anne sütü bağışlama anne sütünü bağışlayan

Sevimli cadı

Daimi Üye
Üye
Anne sütü bağışlama anne sütünü bağışlayan
Kızlar merhaba , son günlerde haberlerde süt bağışı yapan anneleri görmüşsünüzdür .Görünürde çok faydalı bir girişim ama bu işin dini boyutlarıda var. Sizce süt bağışı yapmak doğru bir şeymi ?
 
Anne sütü olmayan yetersiz olanlar için güzel bir yaklaşım .Niye zararı olsunki ?
 
Evet ya süt kardeşliği durumu var bana göre sakıncalı bir durum.
 
Yaa her şeyi geçtim anne sütünü dondurma yapıp satanlar varmış netten okumuştum ıyğğğ
 
Kızlar be bebeğimi kaybettim bu yüzden sütüm bol sütümü satıyorum almak isteyen varmı ?
 
Allah Allah islamda 13 yaşında kızla evleniyon, kuzeninle evleniyon amcaoğluyla evleniyon aynı sütü içtiğinle niye evlenemiyon anlamadım.
 
ben başkasının sütünü ne alırım nede başkasına sütümü veririm dinim ne derse odur. anne sütüne eşdğer bir sürü mama var.
 
Bir bebeğin kendi annesinden başka bir kadından süt emmesi halinde, bu çocukla süt emziren kadın ve bu kadının hısımları arasında bir süt hısımlığı meydana gelir. Prensip olarak, ihtiyaç duyulması halinde çocuklara annelerinden başka kadınların sütlerinin emzirme yoluyla verilmesinde bir sakınca olmadığı gibi, kadınlardan alınan sütlerin bekletilerek daha sonra ihtiyaç duyan bebeklere verilmesinde de sakınca yoktur. Ancak, süt akrabalığının getireceği evlilik yasaklarının ihlal edilmemesi için her türlü tedbirin alınması ve bu tedbirlerin hassasiyetle uygulanması gerekir.
 
anne sütü bağışı çok faydalı bence .benim sütüm fazlaydı süt bankasına bağışladım .tüm anneleride buna teşvik etmeye çalışıyorum.
 
Geri
Üst