Anne sütünü arttıran üç muhteşem tarif

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Anne sütünü arttıran üç muhteşem tarif
anne sütünü arttırmanın yolları, anne sütü nasıl çoğaltılır, anne sütünü arttıran çay, anne sütünü arttırmak için ne yapmalı, süt yapan besinler

Bir bebek sahibi olduktan sonra onun en sağlıklı gelişimi açısından anne sütünün ne kadar önemli olduğunu her bilinçli anne bilir... Bazı durumlar da ne yazık ki annenin sütü yeteri kadar olmaz ve bebeğini de beslemeyez. Birçok anne bu konuda sıkıntı yaşamakta ve hatta bebeğini yeterli besleyemediğini düşünerekten vijdan azabı çekmektedir.Anne sütünün faydalarısaymakla bitmez. En önemlisi bebeğin sağlıklı bir şekil de fiziksel ve zihinsel gelişimine büyük katkı sağlaması ve tamamen doğal bir besin olmasıdır.

Emzirme dönemin de eminiz ki hepiniz çevreden şunu ye süt yapar bunu iç sütün olur gibi sözleri duymuşsunuzdur. Bu duyduğunuz bazı şeyler doğru olupta anne sütünü arttırmış olsa da bazı besinler için çok fazla geçerli olmayarak boşu boşuna anneye kilo aldırmaktan başka bir artısı olamaz.
Anne sütünü arttıran besinler konumuza da göz atarak farklı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Sizler için anne sütünü arttıran üç tarifi paylaşıyoruz. Çok kolay ve pratik bu tariflerle sütünü arttırabilir ve bebeğinizi gönül rahatlığı ile emzirebilirsiniz.
yulafli-kurabiye.JPG


1- Yulaflı kurabiye

MALZEMELER

2 su bardağı yulaf ezmesi 6 adet kuru kayısı 4 adet kuru erik 4 çorba kaşığı kuru üzüm 1,5 su bardağı kaynar light süt Tarçın HAZIRLANIŞI Tüm malzemeleri bir kasede karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine köfte şeklinde dizin (10 adet çıkmalı). Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


2- Sütlü yulaf
MALZEMELER

Süt Yulaf ezmesi Orman meyveleri Tarçın HAZIRLANIŞI 1 bardak süt (200ml) ve 6 kaşık yulafı yapışmaz tavada karıştırarak pişirin. Yulaf, sütü çekince tarçın ilave edip ocaktan alın. Orman meyveleri ile süsleyin.
sutlu-yulaf.JPG


3- Süt artıran bitki çayı

MALZEMELER

bitki-cayi(1).JPG

1 yemek kaşığı ıhlamur 1 yemek kaşığı ısırgan otu 1 yemek kaşığı anason 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı papatya HAZIRLANIŞI Bitkiler karıştırılır ve kaynatılmış suda 8-10 dk demlenerek tüketilir.

Bu konular da ilginizi çekebilir

Akupunktur ile anne sütünü arttırma

anne sütü nasıl oluşur

anne sütünün önemi
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
anne sütünü arttırmak için öncelikle bol bol su içmek dinlenmek ve uyumak gerekiyor tabi bazı durumlarda her bebek aynı olmuyor uyumadıkları ve huysuz oldukları için annede uyuyup dinlenemiyor malt içeçekleride çok güzel süt yapıyor bide dereotunu öneririm bende çok güzel süt yapmıştı bunlar
 
Anne sütünü artırmanın en iyi yolu bebeği sık sık emzirmektir. Ardından rahat ve huzurlu olmak,bol su ,sıvı tüketimi ve anason tüketmek. Bunların yanın da dere otu , maydanoz taze soğan anne sütünü mükemmel şekilde artırıyor. Ayrıca çorbalara kemik suyu koymak anne sütünün daha yağlı olmasını sağlıyor. Anne sütü yetersiz olanlar keçi sütü de tüketebilirler..
 
valla ben 3 ay kadar süt verebildim ama dere otu bulgur karışımı bana çok iyi gelirdi ayrıca dinlenmek uyku ve bol su tüketmek birebir. Tabii sık sık emzirmek..
 
Geri
Üst