Antibiyotik yumurtlamayi geciktityor mu

always small

Üye
Üye
Antibiyotik yumurtlamayi geciktityor mu
Mesela antibiyotik kullandim mi adetim gecikiyor ya geciktigi kadar yumurtlama gunüde gecikiyor mu
Soru 2 : bu ultrasonda yumurlama olacagi gozukuyir mu doktor bana adet olcan dedi ama yumurtlama var mi diye sormadim

birinci soru için bazı antibiyotikler adeti geciktirebilir buna bağlı olarak yumurtlamayı da etkileyebilir diye düşünüyorum zaten gebe kalınsa bile antibiyotik kullanıldığı için gebelik kendiliğinden sonlanabilir de ..

ultrasonda yumurtlama olacağı görünür evet eğer yumurta takibi yaptırıyorsan ya da yaptırmıyorsan bile doktorun yumurtalarının boyutunu görebilir yumurtaların belli bir boyuta ulaşması gelişmesi örneğin 18-22 mm ye kadar gelişen yumurtaların çatlaması çok yakındır. Hatta doktorlar 18-22 mm ye kadar yumurtaları geliştirip çatlatma iğnesi yaptırıyor hastalarına 36 saat sonrasında da ilişkiye girmelerini istiyorlar gebe kalmak isteyenlere bilmem anlatabildim mi🙂

ultrasonda yumurtlama olacağı görünür evet eğer yumurta takibi yaptırıyorsan ya da yaptırmıyorsan bile doktorun yumurtalarının boyutunu görebilir yumurtaların belli bir boyuta ulaşması gelişmesi örneğin 18-22 mm ye kadar gelişen yumurtaların çatlaması çok yakındır. Hatta doktorlar 18-22 mm ye kadar yumurtaları geliştirip çatlatma iğnesi yaptırıyor hastalarına 36 saat sonrasında da ilişkiye girmelerini istiyorlar gebe kalmak isteyenlere bilmem anlatabildim mi🙂
Bana ayin 13 nde adet olcan dedi hala olmadim gebelikte yok antibiyotik kullanmistim

Bana ayin 13 nde adet olcan dedi hala olmadim gebelikte yok antibiyotik kullanmistim

işte antibiyotiğin etkisi olabilir gecikmede ama her antibiyotik de geciktirecek diye bir durum yok buna stres sıkıntı mevsimsel değişimler de etki edebilir.

Geri