Aort Kapak Hastalığı » Şikayetler Nelerdir

suskun_gız

Yeni Üye
Üye
Aort Kapak Hastalığı » Şikayetler Nelerdir
aort kapak ameliyatı aort kapak hastalığı kapağı ameliyatı hastalıkları sonrası
Aort kapak hastalığı şikayeti olanlar ve olmayanlar şeklinde ayrılabilir. Belirtiler genelde iş yaparken ortaya çıkabildiği gibi, istirahat halinde de görülebilir. İstirahat halindeki şikayetler hastalığın ilerlemiş olduğunu gösterir. Bu tip hastaların kalp kası bozulduğundan ameliyattan fayda görüp görmeyeceği yapılan tetkiklerle detaylı değerlendirilmelidir.
Hastalar genelde iş yaparken göğüs ağrısı, nefes darlığı, çabuk yorulma ve çarpıntı yada bacaklarda şişlik gibi kalp yetmezliği bulgularından yakınırlar.
Özellikle aort darlığında bayılma, göğüs ağrısı ve kalp yetmezliğine ait şikayetler, sırası ile hastanın hayatta kalma süresini belirlemektedir. Buna göre göğüs ağrısı başlayan hastalarda 4 yıl, bayılma şikayetleri mevcut ise 3 yıl ve kalp yetmezliği olanlarda ise 2 yıl hayatta kalma beklentisi vardır. Aort yetmezliğinde ise bayılma şikayetleri nadiren görülür. Daha çok gece göğüs ağrısı, iş yaparken çabuk yorulma ve sırtüstü yatmakla ortaya çıkan nefes darlığı şikayetleridir, Bunların belirmesi hastalığın ilerleme döneminde olduğunu gösterir.
 
Geri
Üst