Arpanın faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Arpanın faydaları nelerdir ?
Arpa, diğer bütün tahıllar gibi popüler olmasada sağlık üzerinde sayısız faydaya sahiptir.Arpa nın sağlık yararları, sindirim geliştirmek, kilo kaybı yardımcı olmak , safra taşlarına karşı korumak , cildi desteklemek, astımı önlemek, kalp hastalığından korumaktır. İyi bir antioksidan kaynağıdır, diyabetin yönetilmesine yardımcı olur, büyük bir mineral ve vitamin kaynağıdır, bağışıklığı arttırır ve hamilelik sırasında tüketilmesi çok faydalıdır..




arpa.Jpeg






Çok yüksek lif içeriği, vitaminler ve mineraller ve antioksidanlar, Barpanın beslenme faydalarından sadece birkaçıdır.Arpa'nın sağlık yararları çoğunlukla içerdiği sekiz temel amino asite atfedilebilir, yani beslenmemizde tam bir proteini temsil eder. Arpa çok iyi bir molibden, manganez, diyet lifi ve selenyum kaynağıdır. Aynı zamanda bakır, B1 vitamini, krom, fosfor, magnezyum ve niasin için iyi bir kaynaktır.




SAĞLIK YARARLARI



Sindirimi artırır

Kilo kaybı ile yardımcı olur

Kalp hastalığını önler

Antioksidan

Kansere karşı korur

Kolon ve bağırsak sağlığını korur

Safra taşı olasılığını azaltır.

Osteoporozu önler

Cilt esnekliğini korur

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Kan kolesterol seviyelerini kontrol eder

Kalp hastalığını ve kanseri önler

Ateroskleroza karşı korur

Astımı azaltır









Lif, bağırsak hareketlerini kontrol ederek, sindirim sistemi içinde yığın oluşturarak ishali ve kabızlıkla mücadeleye yardımcı olur. Arpada bulunan lif, yağ yakıcı bir diyet için gereklidir. Çözünür lif açısından zengin olduğu için arpa, kadınların safra taşı gelişmesini önler.Arpa, cildin elastikiyetini korumaya yardımcı olan selenyum ile doludur , böylece gevşemesini ve serbest radikal hasarını önler. Ayrıca pankreas, kalp ve bağışıklık sistemimizi de işler. Selenyum eksikliği kolon, karaciğer, deri, prostat, meme ve mide kanserine yol açabilir.



arpanın faydaları.jpg





Arpa suyu, en sık görülen ağrı ve sağlık rahatsızlıkları için sihirli bir değnek gibidir. Tek yapılması gereken, her gün bir bardak arpa suyu tüketmek ve sağlığının nasıl iyileştiğini izlemek.Arpa suyunun sağlık yararları hakkındaki en büyük sırrı, arpada bol miktarda lif bulunması ve bu nedenle de tıkanmış arter şikayetleri olanların yararlanmasıdır. Arpada bulunan lif içeriği kolesterolü düşürmeye yardımcı olur . Arpa lifi safra taşlarını kontrol etme yeteneğine sahiptir.


Arpadaki magnezyum içeriği, vücudunuzdaki glukoz seviyelerini kontrol ederek diyabetin kontrol altında tutulmasına yardımcı olur. Arpa, birçok hastalıkla savaşmaya yardım eden antioksidanlarla da yüklüdür.Çinko çok önemli bir elementtir ve insan vücudu üzerindeki birçok değerli etkiden sorumludur. Çinko bilinen bir iyileştirici unsurdur ve bu nedenle bir yaralanmadan sonra iyileşme sürecini hızlandırır. Ayrıca Çinko, cildinizin yaşlanmasının gözle görülür belirtilerini ve aynı zamanda kasların yaşlanmasını da kontrol altına almaya yardımcı olan paha biçilmez antioksidan özelliklere sahiptir.Arpa suyunun mide iltihaplarından muzdarip olanlar için mükemmel bir tonik olduğu söylenir. Gastrik sorun yaşayan insanlar, taze limon suyuyla karıştırılmış arpa suyu içebilirler. Sadece çeşitli zararlı toksinleri vücuttan atmakla kalmaz, aynı zamanda mide rahatsızlığını da bastırır.


Arpa, vitamin B1 tiamin , vitamin B3 niasin , bakır , magnezyum ve bakır gibi kolestrolü düşürmek, yüksek kan basıncı ve kalp hastalığına bağlı diğer risk faktörleri için yararlı olan temel besinlerden oluşur . Bu önemli mineraller, kolesterolün metabolizmasını ve üretimini kontrol etmeye, zararlı kan pıhtılaşmasını önlemeye, arteriyel sağlığın iyileştirilmesine yardımcı olmaya ve kalp ritimleri gibi kalp işlevlerini düzenlemeye yardımcı olan sinir sinyalizasyon işlemleri için gereklidir.İçinde bulunan oksidanlar, hormon düzeylerini düzenleyen ve böylece meme ve prostat kanseri gibi hormonla ilişkili kanserlerle mücadele eden bir element olan, serum enterolakton seviyelerini desteklemede yardımcı olurlar.



Arpa, lif bakımından zengin bir gıdadır, ayrıca tüm önemli mineralleri ve vitaminleri, özellikle de glikoz emilimini yavaşlatan beta-glukan çözünür bir lif içerir.Tip 2 diyabetin kontrol edilmesinde etkili bir şekilde yardımcı olur.Magnezyum, selenyum, niasin, bakır, tiamin ve diğer gerekli mineraller ve vitaminleri içeren çok sayıda anahtar besin içerir. Örneğin, bakır sinir sistemini, metabolizmayı destekleyen ve üreten yaşlılığa bilişsel işlevi sürdürmek için hayati önem taşır. Benzer şekilde arpada bulunan selenyum, saç ve cilt sağlığını güçlendirerek fiziksel görünümünüze fayda sağlar ve aynı zamanda sağlıklı bir metabolizmayı destekler.Arpada bulunan manganez, beyin sağlığı ve sinir sistemini desteklemek için gereklidir.



Arpada bulunan beta-glukan, antioksidanlar bakımından zengindir. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirmek için iyi bilinen bir besin olan C vitamini de içerir . Yukarıda belirtildiği gibi, arpa temel besin elementleri, antioksidanlar ve liflerden oluşan bir güç merkezidir. Her gün arpa suyu içmek daha iyi sindirimi kolaylaştırır ve sabahları rahatlatır. Ayrıca, kan şekeri seviyelerinin kontrol altına alınmasına yardımcı olarak, gestasyonel diyabet riskini önler.



Kahvaltıda arpa yemeniz size en uygun kan şekeri seviyelerini sağlayabilir. Bu kısmen arpanın sekiz tür temel amino aside sahip olmasından kaynaklanmaktadır.Arpa suyu, susuzluğu giderir, böbrek problemlerini iyileştirir ve iştahı iyileştirmeye yardımcı olur.Arpa suyunun günlük olarak içilmesi, bir süper panzehir gibi davrandığı için birçok hastalığı önleyebilir.Arpa suyu da hamile kadınlar için faydalıdır, zira bu zaman zarfında yaygın olan idrar yolu enfeksiyonu oluşumunu engeller.Arpa suyu kalp krizi gibi kalp ile ilgili endişeleri azaltma yeteneğine sahiptir.Daha önce sözü edilen arpanın tüm faydalarına ek olarak, arpa, hücre onarımı ve hücre yenilenmesinde önemli bir rol oynar.Astımlı çocuklar arpa suyundan büyük ölçüde faydalanabilir.Arpa suyunun diğer kullanımları kabızlık tedavisi, bulantı ve ishali kontrol etmektir.
 
Arpa , Çok yüksek lif içeriği , vitaminler ve mineraller, antioksidanlarla doludur. Kalp sağlığını koruduğu gibi diyabeti de önler.Dünyanın en eski tüketilen tahıllarından biridir. selenyum , B vitaminleri, bakır , krom, fosfor, magnezyum, niasin gibi vitamin ve mineralleri sağlar ayrıca lif açısından zengindir.Lif sizi dolgun tuttuğu gibi sindirim sistemi içinde faydalıdır. Kanser ve ishalle mücadele eder.Lif ayrıca sağlıklı bir şeklide kilo vermenizi sağlar.Arpa tüketmek kalp, kan basıncı ve kemik için yararlıdır. Arpa sağlıklı bir kilo vermede faydalı olabilir.Arpa ayrıca bir kişinin günlük manganez ve selenyum gereksiniminin yüksek bir yüzdesini sağlar.Hipertansiyon, artrit , astım , iktidarsızlık, cilt problemleri, anemi , obezite, kabızlık , diyabet , böbrek problemleri veya kalp hastalıkları gibi tıbbi rahatsızlıklardan sıkıntı çekiyorsanız diyetinize arpayı dahil edin. Osteoporozunuz varsa arpa doğal bir çözüm olabilir.Kalsiyum, bildiğimiz gibi, kemik sağlığının korunmasında anahtar bileşenlerden biridir. Demir eksikliği anemisi vakalarında olduğu gibi normal kemik üretimi için de manganez gerekir . Arpada bulunan manganez içeriği, B-kompleks vitaminleri ile ilişkili olarak çalışır.Makalemizde arpanın faydalarına değindik. Bu faydalardan sizlerde yararlanmak istiyorsanız beslenmenizde arpaya yer açın..
 
Geri
Üst