'askıda' kitap

M

Misafir

Forum Okuru
'askıda' kitap
Türkiye genelinde, “askıda Ekmek”, ”askıda çorba” kampanyaları her geçen gün yayılırken, Trabzon'da bir kitabevi, “askıda kitap” kampanyası başlattı.


Beşikçi Kitapevi Satış Müdürü Nurullah Baş, ülke genelinde kitap okuma alışkanlığının fazla olmadığının bilindiğini hatırlatarak, “Kitap okunması için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. “Askıda kitap” da bu çalışmalarımızın bir parçası” dedi.

Okumayı seven fakat kitap alacak parası olmayan çok sayıda insan olduğunu vurgulayan Baş, bu insanların da kitap okumaya hakkı olduğunu, bu tür uygulamalarla aynı zamanda kitap okuma alışkanlığının daha çok yayılacağını ifade etti.

“HERKES KİTAP OKUSUN”

“Amacımız, herkesin kitap okumasına katkıda bulunmak” diyen Baş, şunları anlattı: “Bazı kitaplar çok pahalı. Maddi durumu iyi olmayan insanların bu tür kitapları alması çok zor. Askıda kitap uygulamasıyla, bazı okuyucular aldıkları kitabın haricinde bir kitap daha alarak reyona bırakıyor. Böylece insanlar satın alamadıkları kitapları buradan rahatlıkla temin edip okuduktan sonra geri getiriyor. Ayrıca isteyen okuyucular kitabevinde de gelip rahatlıkla kitap okuyabilir. Önemli olan kitap okumak.”

'Askıda kitap” reyonunda 150'nin üzerinde kitap bulunduğunu vurgulayan Baş, “Bu kitapların sayısı her geçen gün artıyor. Ayrıca müşterilerimiz okudukları kitapları buraya getiriyor ve kitap sayısı çoğalıyor. Çok yakın sürede her türlü kitap burada olabilecek” diye kaydetti.

“İLGİ ÇOK GÜZEL”

Baş, yaklaşık 2 haftadır bu uygulamayı yaptıklarını belirterek, ”Bu kadar süre içerisinde çok fazla ilgi oldu. İki haftada 26 kişi askıda kitaptan yararlandı. Bu rakamın çok daha yukarılara çıkacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Uygulamayı suistimal edenlerin çıkabileceğini ifade eden Baş, aldıkları kitapları 6 ay içinde getirmeyenleri, listeleyip panoya asacaklarını söyledi.
 
süper bir fikir valla...zaten okumak isteyen mutlaka okur....bulur buluşturur kendimden bilirim bizim milletimizin en büyük eksiğidir okumamak araştırmamak biz elimize geçen fırsatları hiiç doğru değerlendiremeyiz inşaallah bu sistem her yere gelir ve çook kişi faydalanır...
 
Geri
Üst