Atkins diyeti hakkında

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Atkins diyeti hakkında
Hergün yeni bir diyet ismiyle karşılaşıyoruz arkadaşlar işte bunlardan biride atkins diyeti .Gayet etkili bir diyet olduğu vurgulanan atkins diyetinin ise uygulanması şu şekilde

diyet-3336.jpg

Bundan böyle herkesin adını duyduğu bazı diyetleri kısaca tanıtmaya çalışacağız. İlk olarak da tartışamalara sebep olan Atkins Diyeti’yle başlıyoruz.

Dönem dönem moda olan, herkesin isimleriyle tanıdığı pek çok diyet var. Bunlardan bazıları, Hollywood ünlüleri tarafından uygulandığı için popülaritesi artan diyetler. Biz de bundan böyle bu diyetleri inceleyip tanıtalım istedik. İlk olarak da adından bolca söz edilen Atkins Diyeti’yle işe başlayalım dedik.
Diyete genel bakış
Atkins Diyeti, muhtemelen en tanınmış protein diyeti. İlk ortaya çıkışı 70′lerin başlarında oldu. Diyet, istediğiniz tip protein ve yağ yiyip, gene de kilo verebileceğiniz fikrine dayanıyor. Buna göre, kilo vermek için tek yapmanız gereken karbonhidratı kesmek. Diyetle ilgili bilgiye Dr. Robert Atkins’in yazdığı
Dr. Atkins’in Diyet Devrimi adlı kitapta bulabilirsiniz.

Atkins Diyeti – Giriş
Atkins Diyeti’ne başladığınızda, ilk aşamada az miktarda yeşillik dışında tüm karbonhidratlar beslenme listenizden çıkarılır. Buna karşılık ekşili krema, biftek, yumurta gibi besinleri rahatlıkla yiyebilirsiniz. Böylece ketoz durumu yaratılır. Diyetteki karbonhidrat miktarı kısıtlanınca kanda şeker düşüklüğü durumu ortaya çıkar. Bu durumda vücut enerji sağlamak için yağları parçalamaya başlar. Yağların yakılması ana amaçtır ancak bunlar yakılırken keton denilen zararlı yan ürünler ortaya çıkar. Buna ketoz durumu adı verilir. Ancak doktorlar bunun zararlı olduğunu, çünkü ketonların böbrekleri zorladığını ve bunun ölümle bile sonuçlanabileceğini belirtiyorlar.
Diyeti 2 hafta uyguladıktan sonra, yeşillik dışında bazı başka karbonhidratları yemenize de izin veriliyor. Ancak bunları çok küçük miktarlarda tüketebiliyorsunuz. Bundan sonra karbonhidratı azar azar artırıyorsunuz, ta ki kilo verememeye başlayıncaya dek. Böylece etkili bir şekilde kilo verme konusundaki sınırlarınızı da öğrenmiş olursunuz.

Diyeti deneyen çoğu kişi ilk aşamayı geçememektedirler. Bunun nedeni bu tür bir beslenmenin sonunda kendilerini iyi hissetmemeleri. Bunun yanı sıra, Dr. Atkins her ne kadar bu diyetin kolesterole iyi geleceğini iddia etse de, durum aksini gösteriyor. Diyetin içerdiği yüksek yağ miktarı, kardiyovasküler sistem üzerinde olumsuz etkilere sebep olabiliyor.

İddialar

Hızlı kilo kaybı sağlıyor.
Proteini bol miktarda tüketip gene de kilo verebilirsiniz.
Çok az şeker ve beyaz un tüketmiş olursunuz.
Kötü yanları

İlk başlarda çok hızlı kilo verebilirsiniz ama bu uzun vadeli olmaz.
Diyet ketoz durumu yarattığından, böbrekleri yorar.
Hayvansal proteini yüksek besinler, çoğunlukla doymuş yağ açısından da zengindir. Bu da kalp hastalıkları ve kolesterole davetiye çıkarır.
Patates, mısır, ekmek, meyva ve sebzeleri çok az tüketmek, ya da hiç yememek sağlığa zararlıdır.
Sonuç

Kilo vermek için protein ağırlıklı diyetler tavsiye edilmiyor. Bu diyetlerin bazıları, vücudun ihtiyacı olan sağlıklı besinleri liste dışı bırakıyor, ya da bunları kısıtlayarak vücudun ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalıyor. Bu diyetleri uzun süre yapan kişilerde vitamin ve minerak eksikliği ortaya çıkması son derece muhtemel.
Araştırmalar, Atkins benzeri bol yağ tüketilen diyetlerin kolesterol, LDL, trigliserid, homosistein ve fibrinojeni artırdığını, karbonhidratı yüksek, yağı az diyetlerin ise bu riskleri azalttığını gösteriyor.
Sonuç olarak diyet, uzun süreli sağlıklı bir zayıflama sağlamadığından tavsiye edilmiyor.
 
Geri
Üst