Ayak kokusu neden olur nasıl geçer ?

Uzman SühaN

Administrator
Ayak kokusu neden olur nasıl geçer ?
Ayak kokusu bir çok insanın müzdarip olduğu bir problemdir. Gerçekten utanç verici olabilir.Bu genellikle ayaklarınızı terlediklerinde ortaya çıkar ve ayakkabı veya çorap giydiğiniz için ter buharlaşmaz. Cildinizde doğal olarak bulunan bakteri, ter ve ölü cilt hücrelerini beslerken kötü kokuyu üretir.


ayak kokusu.jpg




Ayak kokusu hormonal değişikliklerden de kaynaklanabilir. Mesela hamile kadınlarda . Ayak kokusu ile uğraşmak zorunda olduğunuz 2 şey var ve bu bakteri ve ter. Aslında ayaklarınızın kokmasını sağlayan ter değil, nemli ortamda gelişen bakteriler oluşturur.Ter kısmı, çoğunlukla kokusuzdur, koltukaltı / genital bölgedeki bezlerden gelen tür hariç.Ayaklarınızdaki bakteriler, yedikleriniz gibi bir tür gaz verirler, ki bunlar da sorunlarınızın kaynağıdır. Peki ayak kokusu nasıl geçer işte detaylar..

Ayak kokusu nasıl geçer ?

Ayak kokusu ve ayakkabılar sadece can sıkıcı değil aynı zamanda da utanç verici olabilir.Birçok doğal tedavi, can sıkıcı ayak kokusunu giderebiliyor.Örneğin, ayak kokusunu gidermek için ayaklarınıza talk pudrası uygulayabilirsiniz. Talk tozu bakterileri yok etmeye ve kokuyu gidermeye yardımcı olur .

Sodyum bikarbonat, yaygın olarak kabartma tozu olarak bilinir ve ayak kokusunu ortadan kaldırmak için etkili bir çözümdür. Ilık suya 1 yemek kaşığı karbonat atın ve ayaklarınızı 15 dakika bu suda tutun.

Lavanta yağı sadece iyi koklamakla kalmaz aynı zamanda bakteri öldürmeye de yardımcı olur. Artı, ayak kokusunun tedavisinde etkili olan antifungal özelliklere sahiptir.

Sıcak suda birkaç damla lavanta esansiyel yağı koyun.
Ayağınızı içine 15-20 dakika batırın.
Birkaç gün boyunca günde iki kez tekrarlayın.

Siyah çayda, ayak kokusu üreten bakterileri öldürmeye yardımcı olan taşkin asit bulunur.Demlediğiniz çayı dökmeyin ayak kokusunu gidermek için kullanabilirsiniz. Ayaklarınızı çayın içinde 20 dakika bekkletmeniz yeterlidir.

Sirke, bakterilerin hayatta kalamayacağı bir asidik ortam oluşturur. Ayak kokunuzu sirkeyle giderebilirsiniz.Her türlü sirke olabilir , özellikle de elma sirkesi daha etkilidir.

Ölü deriden kurtulmak kokuyu azaltmaya yardımcı olabilir.Ayaklarınızı ponza taşıyla düzenli olarak ölü hücrelerden arındırın.Ayrıca bakterileri azaltmak için ayak tırnaklarınızı temiz tutun ve düzeltin.

Ayaklarınızı kuru tutun. Ayak kokusu nemli alanlarda üreyen ve gelişen bakterilerden kaynaklanır. Ayaklarınızı kuru ve temiz tutun.

Doğru çorapları giyin. Giydiğiniz çoraplar ayaklarınızın kokusu üzerinde fark yaratabilir. Pamuklu çorap seçin. Ayrıca çorapsız ayakkabı sakın giymeyin.

Ayakkabılarınızı giymediğiniz zaman, tabanlara kabartma tozu veya talk pudra serpin.

Evdeyken ayağınızı serbest bırakın. Mecbur olmadığınız sürece çorap veya ayakkabı giymeyin

Doğru ayakkabıları giyin. Ayak terlemesi için önemli bir neden nefes almayan ayakkabılardır. Ayaklarınız için hava akışı sağlayan deri ayakkabıları tercih edin.

Ayakkabılarınızı düzenli olarak yıkayın. Çamaşır makinesine atılan ayakkabılarınız varsa, her hafta iki kez yıkayın.


Ayakkabı ve çoraplar ter ve bakterilerin üremesi için mükemmel bir ortamdır, bu nedenle uygun hijyen sağlamak kritik önem taşır. Bakteriler başlangıçta ayakkabı ve çoraplara yapışır, ancak zamanla cilde yapışır ve ayağının kötü kokmasına neden olur.Yukarıda listelenen önleme yöntemlerinin birçoğu aynı zamanda tedaviler olarak da işlev görür.


Her gün biraz vakit ve birazda özveri ile kokulu ayaklarınızdan kurtulacaksınız.Sorunu çözmek için kaynağa odaklanılmalıdır. Ayak kokusu nun en büyük nedeni yeterli hijyenin sağlanmamasıdır. Düzenli olarak ayaklarınızı yıkayın ve kuru tutun.Aynı çorabı ikinci kez giymeyin. Ayaklarınızı antiseptik veya antibakteri edici bir sabunla yıkamak çok önemlidir.Değiştirilebilir tabanlıkları ayakkabılarınıza koyun. Ayrıca, plastik ve kauçuk gibi sentetik malzemelerden yapılmış ayakkabıların terli ayaklara ve ayak kokusuna katkıda bulunabileceğini unutmayın. Deri gibi doğal, nefes alabilen malzemelerden yapılmış ayakkabılar seçin. Ayak kokusuna karşı ek koruma istiyorsanız çorap ve ayakkabı giymeden önce ayaklarınıza pudra sürün.Yukarda verdiğimiz önerilere rağmen ayak konunuz geçmez ise mutlaka hekime görünün.
 
Bazı insanların ayağı çok kötü kokuyor erkekleri hadi anladımda kadınların niye kokuyor anlamadım. Çok iğrenç bir durum. Benim ayakkabılarım ister deri olsun ister keten hiç acımadan yıkar dezenfekte ederim. Çok tiksiniyorum.Özellikle birinin evine gidince yerlere basınca sonra ayakkabımı giyince sanki o evin mikrobunu toplamış gibi hissediyorum. Keinlikle ayak kokusu kötü hijyenden kaynaklanıyor .Ayakkabıların havalandırılması temizlenmesi ayaklarında sık sık yıkanıp kurulanması gerekir.
 
Benim eşimin ayaklarıda kötü kokar.Ayakkabısını hep havalndırıyorum.Ayrıca ayakkabılığa karbonat koyuyorum.Kötü kokuları çekiyor. Verdiğiniz bilgileri eşimede uygulayacam. Paylaşım için teşekkür ederiz.
 
ayak kokusu gerçekten çok kötü bir durum .İnsanları rahatsız edip tiksindirebiliyor.Bazı erkeklerin ayağı leş gibi kokuyor. Ayak kokusuna bebek pudrasının iyi geldiğini duymuştum. Ayaklar iyice yıkanıp kurulandıktan sonra bebek pudrası dökülmeli.Birde tırnak ve ayak bakımıda bu noktada önemli. Kesinlikle hijyenle ilgili bir durum.
 
Geri
Üst