Ayınısefa yağı (calendula ) nedir ? Aynısefa yağının faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Ayınısefa yağı (calendula ) nedir ? Aynısefa yağının faydaları nelerdir ?
Bazen bir çiçeğe veya bir ağaca hayranlıkla bakarız ve güzelliğini övüyoruz. Ama çoğumuzun bilmediği şey bu güzel doğal çiçeklerin çoğunun tıbbi faydalarla dolu olmasıdır! Bir dizi kimyasalya alerjiniz var mı ve ortak sorunlara organik bir çözüm mü arıyorsunuz? Calendula yağı tek durak çözümünüzdür. Calendula çok yaygın bulunan bir çiçektir.Bahçenize balkonunuza güzellik katmanın dışında birçok faydası vardır.Çiçeğin yaprakları yenilebilir ve çorba ve salatalarda kullanılabilir. Calendula yağı ve birçok kullanım ve faydaları hakkında daha fazla bilgi için okumaya devam edin.




calendula yağı nedir.jpg





Akdenize özgü bu bitki, genellikle kutsal kabul edilir. Meryem Ana yı onurlandırmak için kullanılır. Hindular, özel etkinlikler sırasında putları süslemek için de kullanırlar. Bitkinin bitkisel özellikleri oldukça fazladır ve aynı zamanda mutfak amaçlı olarak da kullanılmaktadır. Bitkinin yaprakları yenilebilir ve farklı tatlar vermek için salatalarda kullanılır. Rusya da büyük miktarlarda yetişen Calendula Rus penisilini olarak da bilinir. Calendula yağı çiçek üstlerinden damıtılır. Calendula nın en etkili sağlık faydaları arasında ağız sağlığını koruma, cildin görünümünü iyileştirme, vizyonu artırma, inflamasyonu azaltma, belli kanser riskini azaltma ve krampları ortadan kaldırma becerisi sayılabilir . Enfeksiyonlara karşı korunarak, yaraları ve çizikleri güvenli bir şekilde muhafaza ederek, hızlı bir şekilde iyileşmelerini sağlar.



Calendula genellikle aşağıdakiler için kullanılır.



bebek bezi döküntüsü azaltmak ve hassas ciltleri korumak


skarlaşmaya bağlı renk değişimini azaltır.


çirkin varisleri azaltmak


şişmiş böcek ısırıklarını tedavi etmek


yanıkların tedavisi


dermatit ve egzamayı azaltmak


çürükleri azaltmak


enfekte olmuş kesimleri iyileştirir


Tıraştan sonra cildi yatıştırır


kepeği önlemek


Keskin kokuları, antioksidan içeriği ve uçucu yağları nedeniyle, sivrisinekleri, haşereleri ve diğer böcekleri doğal olarak uzaklaştırmak için kullanılabilir.



Calendula Çiçek Yağının Faydaları Nelerdir ?



Calendula çiçeği yağının 1 numaralı kalitesi, kaşıntılı ve iltihaplı cildi yatıştırmaya yardımcı olabilecek anti-enflamatuar özellikleridir.


Calendula çiçeği yağı , yaraları, yanıkları, döküntüleri ve çürükleri iyileştirme sürecini hızlandırırken aynı zamanda yaraları enfeksiyondan korur.


Calendula çiçeği yağı cilt için harika bir nemlendiricidir Kuru ve çatlamış cildi nemlendirmeye yardımcı olur.


Yağdaki anti fungal özellikler egzama, sedef hastalığı, dermatite iyi gelmektedir.


Calendula çiçeği yağı bebeklerde pişiğe iyi gelmektedir.


Calendula çiçekleri menstruasyon kramplarını durdurur ( Çay olarak tüketin )


Calendula bitkisi, cilt hücresi rejenerasyonunu desteklemeye yardımcı olan iyot, karoten ve manganez bileşiklerini içerir. Çayı içmek ayrıca akne semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilir.


Calendula çiçeği yağı , retinole dönüştürülebilen ve güçlü bir antioksidan görevi gören yüksek miktarda karotenoid içerir (A vitamini bileşikleri).




calendula yağı.jpg




Antibakteriyel ve anti-inflamatuar özellikleri ile Calendula , cildin hızlı iyileşmesini ve rejenerasyonunu destekler. Hem çocuklar hem de hayvanlar için güvenli olan kalendula yağı, birçok şekilde kullanılabilir. Gıdalarda renklendirici veya losyon gibi cilt bakım ürünleri için kullanılabilir . Calendula yağı Cildin bütünlüğünü destekler . Yağı küçük kesik ve çürükler için kullanabilirsiniz.Kuru cilt sadece kötü değil aynı zamanda erken yaşlanmaya da yol açabilir. Calendula, restoratif özellikleriyle cildi derinlemesine nemlendirir, zarar görmüş cildi iyileştirir ve daha genç ve destekleyici görünmesini sağlar. Aslında, bu bitkisel yağ, şişkinliği tedavi etmek için göz çevresindeki hassas bölgede kullanılmak üzere yeterince güvenlidir. Bebek bezi döküntülerini tedavi etmek için de kullanılabilir.


Anti-enflamatuar özelliklerinden dolayı , bitki genellikle döküntüleri, güneş yanıklarını, minör kesimleri, sıyrıkları, böcek ısırıklarını ve diğer hafif cilt tahrişlerini tedavi etmek için tıbbi preparatlarda kullanılır. Bu bitki, aynı zamanda, küçük kesik ve yaraları tedavi etmek için mükemmel bir çare haline getiren doğal rejeneratif özellikleri de içerir. Dudaklarınız çatlıyorsa bu yağla bakımını yapabilirsiniz. Bu bitkideki antibakteriyel özellikler, cilt gözeneklerindeki bakterileri temizleyerek akne salgınını önler.

Yüzünüzde ince damarlarmı var ? Bu görünümü yok etmek için calendula yağı kullanabilirsiniz. Calendula yağı Hücrelere kan akışını arttırabilir. Kırışıklık ve yaş lekeleriyle savaşmaya yardımcı olan antioksidan özelliklere sahiptir. Düzenli bir tonda pürüzsüz bir cilt, calendula yağı kullanılarak elde edilebilir.



Araştırmalar, calendula nın vizyonunuzu doğrudan etkileyen belirli antioksidan bileşikleri içerdiğini göstermiştir. Gözlerinizin sağlığı ve işleyişi için beta-karoten esastır ve bu bileşiğin harika bir kaynağıdır. Makula dejenerasyonunu ve bu şekilde katarakt gelişimini önleyebilirsiniz. Calendula yağı, kanseri önelmektedir.Bu küresel salgına doğal çözümlerin araştırılması için yeni kanser araştırmalarında çok değerli kılan belirli anti-tümör özelliklere sahiptir . Kanser, kolektif sağlık açısından türümüzün büyük gizemlerinden biri olmaya devam etmektedir ve calendula'da bulunanlar gibi bileşikler bu kritik konuda yeni ve ilginç bir açı sunmaktadır.



Kepek saç dökülmesinin en önemli nedenlerinden biridir . Bir çok insan için ortak sorundur.Bir başka sebep de kafa derisi bozukluğudur. Bu yağ hem bu koşulları iyileştirebilir, hem de saçınıza hacim katabilir. İltihaplı bağırsak hastalıkları / kolitin neden olduğu semptomları azaltmak için calendula çiçekleri ile çay yapılabilir . Calendula çayı, gastrit, asit reflü ve ülserlerin tedavisinde ve ayrıca mide veya menstruasyon kramplarının azaltılmasında da faydalıdır.


Bir bitki özütü olan Calendula, deri preparatlarında tarih boyunca kullanılmıştır. Calendula kuru veya hasarlı ciltler için faydalıdır ve aynı zamanda anti-inflamatuar ve antibakteriyel özellikleri sayesinde cildin hızlı iyileşmesini ve yenilenmesini sağlar. iltihabı azaltmaya ve yaraların, yanıkların, egzamaların ve diğer iltihaplı cilt hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olabilir. Calendula'nın anti-enflamatuar ve antiseptik özellikleri nedeniyle, sıklıkla güneş yanıkları, kızarıklıklar, böcek ısırıkları ve diğer hafif cilt tahrişleri için kullanılır. Calendula tedavileri, kontakt dermatitin çevresel nedenlerden arındırılmasına yardımcı olabilir.


Calendula yağı genellikle kuru veya hasarlı ciltler için kullanılır. Cildi genç bir ışıltı ile yayan doğal iyileştirici özelliklere sahiptir. Calendula yağı ayrıca cildin erken yaşlanmasından ve cildin incelmesinden korunmak için de kullanılır. Calendula, gözlerin altındaki hassas ciltte kullanılmak üzere güvenlidir ve kaz ayaklarının önlenmesine yardımcı olur. Calendula bilinen en güvenli bitkilerden biri olmasına rağmen, dikkatli olmak bir zorunluluktur.Hamilelik sırasında menstruasyonu uyandırdığı için bundan kaçınmalısınız. Yüksek dozlarda veya konsantrelerde kullanıldığında alerjik reaksiyonlar da bildirilmiştir.Kullanmadan önce bir bitkisel ilaç uzmanına ya da sağlık uzmanınıza danışarak herhangi bir olumsuz etki olmayacağından emin olabilirsiniz.Açıkça görüldüğü gibi, calendula yağı çok sayıda fayda ve kullanıma sahiptir. Dolabınıza calendula yağı tutulması birçok acil durumda sizi kurtarabilir
 
Calendulanın ( aynısefa ) önemli bir özelliği yüksek flavonoid içeriğidir; flavonoidler, bizi hücresel zarara ve dolayısıyla hastalığa karşı koruyan antioksidanlardır. Ayrıca, günümüzde ana kullanım alanı cilt bakımı ve iyileşmesi için olsa da, tedaviye iyi bir terapötik kullanım alanı sağlayan anti-inflamatuar, antibakteriyel ve anti-mantar özellikleri kanıtlanmıştır.Çocuk sahibi olan herkes, çocuk bezi döküntüsünün çocuk için çok acı verici olabileceğini bilir. İyi haber ise, bebeklerde kızarıklıklarla ilişkili ağrı ve tahrişleri hafifletmek için, bebeklerde calendula güvenli bir şekilde kullanılabilir.Calendula anti-fungal aktiviteye sahip olduğundan, yaygın ve rahatsız edici mantar enfeksiyonlarından mustarip kişiler için faydalı bir silahtır.Calendula, çocuk kulak enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılan bazı kulak damlalarında da kullanılmaktadır.Antimikrobiyal özellikleri nedeniyle, özellikle yaralar, diş eti hastalıkları ve ağız ülserleri için ağız hijyeni için calendula kullanılabilir Ayrıca adet sancısı çekenler calendula çayı içerek bu sancıları dindirebilir.Kanser için radyasyon tedavileri radyasyon bölgesinde yaralara ve dermatite neden olabilir. Calendula kremi, hastalar tarafından bu cilt koşullarını yatıştırmaya ve iyileştirmeye yardımcı olmak için kullanılmıştır.Calendula krem anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve kas ağrıları, kramplar ve burkulmalar yatıştırmak için kullanılabilir.
 
Geri
Üst