aynştayn neyi buldu

  • Konbuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

Forum Okuru
aynştayn neyi buldu
Aynştayn neyi buldu arkadhaşlarım acaba ismini de yanlışmı yazdım ne :)
 
Selamlar arkadaşlarım bende araştırıyordum da şeye takıldım o aynştayn değil de sakın Einstein olmasın :D:D Neyse buldukları şeyler şu şekilde sıralanmıştır paylaşmak istedim diğer arkadaşlarıza yardımcı olsun diye

Aynştaaayn :D:D


Einstein'ın buzdolabı, süpürge, ampul, bilgisayar gibi buluşları yoktur. Einstein bir kuramsal fizikçidir ve keşifleri arasında izafiyet teorisi (özel ve genel olmak üzere ikiye ayrılır), fotoelektrik olayın açıklanması (eski kuantum kuramı) vardır. Ayrıca atomların varlığının ispatlanmasına ve Brown hareketine ilişkin tezleri bulunmaktadır. Kozmoloji ve kuantum kuramı gibi konularda pekçok tartışmaya girmiş, pekçok keşfe zemin hazırlamıştır.

İzafiyet teorisi oldukça geniştir ve anlatması biraz uzun sürer. Bu teori kısaca, Newton ve Galileo'nun oluşturduğu mekanik kurallarının ışık hızı, büyük kütleler gibi üst sınırlarda doğru olmadığını göstermiştir. Karadeliklerin ve Big Bang teorisinin keşfedilmesine zemin hazırlamıştır. Zamanın ve uzayın herkes için aynı olmadığını, fakat 4 boyutlu uzay-zamanın herkes tarafından aynı algılandığını kanıtlamıştır. E=mc2 bu teorinin denklemlerinden biridir. Kütle ve enerjnin birbirine dönüşebileceğini anlatır.
 
aynştayn icatları nelerdir
 

Benzer Diğer Konularımız !

Geri
Üst