Badem yemek için tam 9 neden

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Badem yemek için tam 9 neden
hamilelikte badem gebelikte badem hamilelikte yemek gebelikte yemek ayva
1D835ED5EEC1974DB886F8DBr.jpg


  • Badem, bir Omega 3 kaynağı olarak; kalp ve damar dostudur.
  • Kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önler. Tansiyonu düşürür, şeker hastalarında riski azaltır.
  • Adet döneminde kan şekeri düşüklüğünü engeller.
  • Bor bakımından zengindir; kemikleri güçlendirir.
  • İçindeki kalsiyum kolesterol düzeyini düşürür ve kemik erimesini önler.
  • İçerdiği magnezyum adet dönemi gerginlikleri ile adet öncesinde karında gaz, ruhsal durum değişiklikleri, baş ağrısı, şekerli ve tatlı besinlere istek, uykusuzluk, yorgunluk ve baş dönmesi gibi belirtilerin azalmasına yardımcı olur.
  • İçindeki yağlar kötü kolesterolü azaltmaktadır.
  • Vücut direncinin artmasında, yaraların iyileşmesinde, tat duyusunun oluşumunda çok faydalıdır.
  • Gebelik için çinko minerali içerir.

alıntı
 
Geri
Üst