Bağırsak mantarı nedenleri ve tedavisi

Uzman SühaN

Administrator
Bağırsak mantarı nedenleri ve tedavisi
Bağırsak mantarı ; bağırsağın florasının bozulması ile ortaya çıkan bir durum. Yanlış beslenme,aşırı şeker tüketimi,aşırı çay,aşırı süt tüketimi,kullanılan ilaçlar antibiyotik gibi bağırsak mantarına yol açabilmektedir.Tedavisi mümkün olan bağırsak mantarı nedenleri,belirtileri ve tedavisi hakkında tüm detayları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Öncesi ; Bağırsak hastalıkları , Bağırsakları temizleyen kürler adlı konularımızı da incelemenizi öneriyoruz.


Bağırsak mantarı genellikle karında şişkinlik,gaz,kabızlık,ishal,makat kaşıntısı,şekere aşırı düşkünlük,bitkinlik,halsizlik gibi belirtilerle kendini gösterir. Bu belirtileri yaşayan hastalarda genellikle halsizlik ve yorgunluk gibi belirtiler ilk başta görülür. Beslenme ilede alakası bulunan bağırsak mantarı doğum kontrol hapı kullananlarda,turşu gibi fermente olmuş gıdaları tüketenlerde, aşırı antibiyotik tüketenlerde görülebilmektedir.

Bağırsak mantarı olanlarda şekerli gıdaları tüketime eyimlilik olabilmektedir. Bağırsak mantarı ölümcül olmasada vücudun bağışıklık sistemini zayıflatabilirler.Ayrıca vücuttaki yararlı bakterileri öldürebilirler. Bağırsak mantarından sıkı bir beslenme programıyla kurtulabilirsinz. Bağırsak mantarı olanlara bol miktarda su tüketmelerini öneriyoruz.

Belirtileri yaşıyorsanız ilk olarak hekime görünün.Hekim muayenesi ile teşhis konulmaz ancak bir takım tetkitler ile durumunuz netleşir.Hekiminiz size beslenmeniz ve dikkat etmeniz gereken hususlar hakkında bilgilendiricektir.Bu önerilerin dışında ilaçla tedaviye başlıyacaktır.Bağırsak mantarı hakkında tüm detayları uzmanından derleyerek sizlerle paylaşıyoruz.Bağırsak mantarı nedir,bağırsak mantarı neden olur,bağırsak mantarının tedavisi hakkında tüm bilgiler yazımızın devamında.



bağırsak mantarı.jpg






Bağırsakları sağlıklı olan bir bireyin bağırsaklarında faydalı bakteriler % 98 civarındadır. Faydalı bakterilerin çeşitli nedenlerden azalması sonucu bakterilerin boşalttığı alana mantarlar yerleşir. Özellikle çok fazla antibiyotik kullanımı sonrası faydalı bakteriler azalır ve mantarlar çoğalır.

Bağırsaklarda bulunan mantarların çoğunluğu "candida albicans" türü mantardır. Candida albicans türü mantar bağırsaklarda yer alan mantarların % 60- 70'ini oluşturur. Bağırsaklarda mantarın çok fazla olma nedenleri, öncelikle antibiyotik kullanımı, kortikosteroidler, yanlış beslenme, siyah çayın fazla tüketilmesi, fazla süt ürünlerinin tüketimi, özelikle undan yapılan ekmek, makarna, ve tatlıların fazla tüketilmesi gibi nedenlerden dolayı bağırsak mantarları artmaya başlar.

Bu gıdaların çoğu pankreatit enzimler tarafından tam hazım edilmediği için bağırsaklarda kalır ve mantarlar bu hazmedilmemiş gıdalar ile beslenir ve çoğalır. Ayrıca son yıllarda beslenme rejimine giren hazır gıdalar, paket ürünler ve fastfood tarzı beslenme gibi beslenme tarzı da bağırsak mantarlarını arttırmaktadır. Her insanda bağırsak mantarları vardır ve 1 gr dışkıda 100 veya 1000 olması normaldir. Fakat bu sayı on bin ile bir milyon arasında değişir ise tehlikelidir. Bu mantarların en hızlı çoğalanı candida olup, ürettiği zehirli gazlar ve zehirli alkoller ile önce alt karında şişkinlik yapar ve alt karın diyaframı, diyafram akciğerleri, akciğerler de kalbi sıkıştırır.

BAĞIRSAK MANTARI BELİRTİLERİ

Bağırsak mantarı belirtileri karında şişkinlik, bağırsak gazlarında artış, bazen ishal, bazen kabızlık şeklinde dışkılama bozukluğu, aşırı tatlı yeme isteği, ağız kokusu, halsizlik, kaşıntı, alerjiler, depresyon, vajinal akıntı, kaşlarda ve saç derisinde aşırı kepeklenme ve kaşınma, göz alerjileri ve göz kapaklarında kaşınma gibi belirtiler görülür. Kaşıntı bağırsaklardaki mantarın aşırı çoğaldığının belirtisidir. Bu durum mantarlardan salgılanan mikrotoksinlerden kaynaklanır. Mantarlar hazmı olmamış gıdalar ile beslenir ve çoğalırlar.


Bağırsak mantarı belirtileri nedir?

Şekerle beslendikleri için, bundan meydana gelen gaz nedeniyle karın şişliğine sebep olurlar.
Kişilerde kabızlık ya da ishal görülmesi.
Makatta kaşıntı ve kızarıklık olması.
Vücuda alınan karbonhidratı tükettiklerinden, bedenin şeker ihtiyacı olduğundan, kişilerde ruhsal ve fiziksel yorgunluk görülür.
Ağız kokusu ve mide ağrısı olması.
Dişlerde pas benzeri tabaka ve dilde beyazımsı bir görüntü olması.
Açlık hissedilmesi ve aşırı derecede tatlı isteği olması.
Burun tıkanıklığı ve nefes darlığı çekilmesi.
Kulaklarda iltihaplanma olması.
Sırt, ense ve omuz ağrısı olması.
Eklemlerde ağrı ve şişme olması.
Ciltte sivilce, akne olması ve saçlarda dökülme olması.
Küf benzeri koku olması.
Ağrılı adet dönemlerinin olması.
Cinsel iktidarsızlık çekilmesi.
Kişilerin şeker ihtiyacını karşılamak için, aşırı derecede yemek yemesi ve bu yüzden kilo alması.
Gözlerin önünde noktaların uçuşması gibi görme bozukluklarının yaşanması.
Kronik vajina ve mesane iltihaplanması olması.
Konsantrasyon bozukluğu olması.
Alkol içilmediği halde, nefesin alkol kokması.

BAĞIRSAK MANTARI TEŞHİSİ

Bağırsak mantarı teşhisi genellikle doktor muayenesinde ya da hastanın öyküsüne bağlı konulmaz. Bağırsak mantarı yüzünden muzdarip olan hastalarda yapılması gereken testlerin yapılması önemlidir. Örneğin gaita testinde aşırı mantar bulunması, serum antikor testi, klinik tüm vücut kinezyoloji (kas) testleri gibi testler tanıda yardımcı olur.

Ayrıca bağırsak mantarının yarattığı sorunları yaşayan kişiler için evde yapabilecekleri tükürük testi söz konusudur. Fakat bu testin doğruluğu tartışılmaktadır.Bir bardak içme suyunun içerisine sabah aç karnına hiç bir şey yemeden ve içmeden ağzımızda biriken tükürüğü tükürüp 15 dakika bekletmek gerekir. Tükürük 15 dakika sonra bardağın dibine çöker ya da suya kar yağmış gibi olur ve suyun rengi rakıya dönüşür ise bağırsak florasının bozuk olma ihtimali söz konusudur. Fakat tükürük kabarcıklar halinde bardağın üzerinde kalır ise bağırsak florası sağlıklı anlamına geldiği şeklinde bir testtir. Tabi bu test kesin değildir ve bu mantarın varlığı ancak gaita (dışkı) testi ile anlaşılır. Çünkü candida mantarı vücutta zaten var olan bir mantardır. Bu nedenle ciddi şikayetler söz konusu ve çok rahatsız isek mutlaka bir gastroentroloji uzmanına başvurmak gereklidir.

BAĞIRSAK MANTARI TEDAVİSİ

Bağırsak mantarı tedavisinde öncelikle doğru beslenme önemlidir. Hayvansal proteinin arttırılması ve karbonhidratın azaltılması önemli bir tedavi basamağıdır. Mantarların artmasına neden olan besinlerden uzak durmak (tatlılar, asitli ve gazlı içecekler, ekmek, makarna, hazır gıdalar ve çok fazla süt ve süt ürünü tüketmek gibi) beslenme şekli değişikliği gereklidir. Ayrıca doktorun önerdiği mantar ilaçlarını düzenli kullanmak gereklidir. Mantar oluşumunu önlemek için lifli gıdalar tüketmek faydalı olur. Örneğin, baklagiller, kuruyemişler, yulaf ezmesi, pribiyotikler, probiyotikler, ev yoğurdu, kefir, meyan kökü, şalgam, ısırgan otu, yer elması, brokoli, sarımsak, fırında pişmiş patates ve soğan, kimyon, melisa çayı, papatya çayı, kekik çayı, sarı kantaron çayı ve tarçın gibi bitkisel öneriler bağırsakta ve midede mantar oluşumunu önlemede yardımcı olur.

Fakat bitkisel çayların çok fazla tüketilmemesi ve sadece birinden ya da ikisinden gün arasında birer fincan içilmesi daha sağlıklı olur. Bilinmelidir ki her şeyin fazlası zararlıdır. Mantar, yiyeceklerden, içeceklerden, havadan ve sudan bulaşabilir. Bağışıklığı zayıflamış kişilerde daha fazla oluşur. Bayatlamış ve hijyenik ortamlarda saklanmayan besinler mantar etkenleridir. Ayrıca bozulmuş ve uzun süre duran besinler ve yemeklerin yaydığı kokularda mantar oluşumunda etkilidir.
 
Son düzenleme:
konunuzu okudumda benim makatımda kaşıntı var 3 gündür dışkımın rengide yeşlimsi karnım ağrıyor sürekli karnımdan sesler geliyor barsak hastalımı bu
 
Merhaba,

Bunun anlamanın tek yolu dahiliye bölümüne bakan hekime görünmeniz. Yapılacak tetkitle durumunuz anlaşılır. Dışkınızın rengi , karnınızın uğuldaması makattaki kaşıntı bağırsakta enfeksiyon bulgusu taşıyor.
 
boğaz enfeksiyonu ve sinüzitle ilgili antibiyotik tedavisi olmuştum. kullandığım antibiyotik aşırı ishal yaptı ve kesilmedi. kökü kokulu ve dışkı rengi yeşildi . doktora gittim bağırsak enfeksiyonu olduğumu söyledi. antibiyotikten dolayı bağırsak enfeksiyonu geçirdim. antibiyotik yararlı olduğu kadarda zararlı. doktorla boş yere antibiyotik kullanımına karşı çıkmıyorlar.faydalı bilgiler için teşekkürler
 
En değerli hazinemiz sağlığımızdır.
En mükemmel canlı.İnsandan sonra Arı dır.
Arı ürünleri en etkili.en mükemmel.en güvenilir ürünlerdir.
Apis Latince de Arı. terapi. tedavi yöntemi olup.Doğal tedavi yöntemleri içerisinde en üstünü Apiterapi dir.
Gezegenimiz de hasta olmayan tek canlı Arı dır.Bunun sebebi kovanların yüzeyindeki yine bir arı ürünü olan Propolis tir.
Pro güvenli.polis şehir.Propolis güvenli şehir anlamındadır.
Propolis doğada.en çok antioksidan içeren.en güçlü antibiyotik.antimikotik.antienflamatuar.antiviral.antibakteriyel.
antihistaminik.antifungal maddedir.Propolis en güçlü kimyasal bazlı sentetik antibiyotikten 100 misli güçlüdür.
Hormonlu.gdolu.kimyasallı,katkılı işlenmiş endüstriyel gıdaların ve doğal olmayan batı tipi beslenme tarzının sebep
olduğu hastalıkların modern tıpta ilaçla tedavisinin yapılamadığı veya yapılmadığı.herkesçe malumdur.
Başta Candida olmak üzere .ülser.gastrit.sinüzit.bronşit.şeker.tansiyon ve kolestrolden bir tek iyileşen yoktur.
Halbuki tüm bu hastalıkların Doğal yöntemlerle kalıcı olaraktedavisi mümkündür.Vakit uyanma ve sorgulama vaktidir.
Enfeksiyonel hastalıklarda kullanılan sentetik antibiyotikler.bağırsak florasının dolayısıyla bağışıklık sistemimizin
en büyük düşmanıdır.
Tüm hastalıklara zemin hazırlayan Candida rahatsızlığını uzun yıllar en üst düzeyde yaşadıktan sonra 2 yıl önce,
Propolis ve Polen kullanarak kesin kalıcı ve yanetkisiz,güvenilir şekilde tedavi ettim.Bu tedavi yönteminde bağırsak
florasını güçlendirerek yeniden yapılandırmam çok etkili oldu.
Erzurum Ziraat mezunu 34 yıllık bir Apiterapist olarak bu yöntemimle yüzlerce kişinin iyileşmesine vesile oldum.
Doğru Ürün temini,kullanım teknikleri ve bağırsak florasının yenilenmesi konularında bilgi.birikim ve dengeli doğal
beslenme ile ilgili arşivimi paylaşmamı isteyenler 05324063215 ve 05050658499 nolu telefonlarımdan ve Whatsapp tan
ulaşabilirler.Saygılar……………Kadir Onay
 
Geri
Üst