Başparmak çıkıntısı bunyon nedir ?

Uzman SühaN

Administrator
Başparmak çıkıntısı bunyon nedir ?
Bunyon, en yaygın ve en acı verici ayak rahatsızlığıdır. Bir çok faktör artrit, ekstremite uzunluk eşitsizlikleri ve genetik dahil olmak üzere gelişmekte olan bunyon geliştirme olasılığınızı arttırır. Herkes bunyon geliştirebilir, ancak kadınlar bu kemik deformitesine erkeklerden daha eğilimlidir. Bunyon yüksek topuklu giyenler, ayakları üzerinde çok fazla zaman harcayanlar e kötü formda egzersiz yapan kadınlar arasında sıklıkla görülür. Bunyon, ayak başparmağının altındaki eklemdeki kemik veya doku yerinden çıktığı zaman oluşur. Eklemin anormal hareketleri ve baskı üzerindeki yıllar, ayak başparmağını diğerlerine doğru bükmeye zorlar, bu da eklemde sıklıkla ağrılı bir yumruya neden olur. Makalemizin devamında bunyon, bunyon nedenleri,bunyon belirtileri ve bunyon tedavisi ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.



bunyon.jpg







Bunyon bir ayak deformitesidir. Büyük parmağınız diğer ayak parmaklarına doğru yönelmeye başladığında, bu ayak başparmağının yan tarafında oluşan bir yumrudur. Bunyon rahatsızlık ve ağrıya neden olur ve ayakların çirkin görünmesine sebep olur. Büyük ayak parmağındaki deride kızarıklık, kabarmış veya iltihaplı olabilir. Bu sadece kozmetik bir sorun değil, aynı zamanda tehlikeli eklem hastalığının bir belirtisidir.Bu nedenle, bunyonun en kısa zamanda tedavi edilmesi gerekir.Bu makale sizin için ayaklarda bunyonlar için doğal ev ilaçlarını tanıtacaktır. Onları uygulamak size inanılmaz sonuçlar verebilir. Bununla birlikte, önce bunyonlarla ilgili temel bilgilere bir bakalım. Bu önemlidir çünkü bu hastalığın nedenini ve şu anki durumunuzu belirlemenize yardımcı olur, böylece uygun şekilde önlenmesi veya tedavi edilmesi için önlemler alabilirsiniz.




Bunyonların Nedenleri



Ayak parmaklarınızı içeri doğru büken ve parmak eklemlerinize önemli ölçüde baskı uygulayan yüksek topuklu veya dar ayakkabılar.

Genetik. Bunyonlar ailede gelebilir ve bir çeşit kalıtsal yetersiz ayak yapısından kaynaklanabilir.

Doğum sırasındaki ayak deformitesi.

Ayaklardaki eklemleri, özellikle ayak başparmağını etkileyen romatoid artrit veya gut .

Büyük ayak parmağının diğer ayak parmaklarına doğru itilmesine neden olan bir yaralanma.

Düzensiz bacaklar. Bacaklarınızdan biri diğerinden daha uzunsa




Bir Bunyon eklemin gelişimsel bozukluğudur. Büyük ayak parmağı eklemiyle başlar, sonra büyük baş parmağı kemiğinin açısını yavaş yavaş değiştirir. Yıllar içinde, yavaşça, büyük ayak parmağı ve diğer ayak parmakları arasında, daha belirgin hale gelen bazı şişlikler ortaya çıkar. Bunyonların semptomları genellikle bir kuluçka döneminden sonraki aşamalarda ortaya çıkar ve herhangi bir semptom göstermeyebilir.Büyük ayak parmağının tabanındaki bu eklem, yürürken ağırlığınızın büyük bir kısmını taşır , bu nedenle bunyonlar şiddetli ve sürekli ağrıya neden olabilir.Cerrahi olarak düzeltilmedikçe tüm bunyonlar kalıcıdır.



Bunyonların belirtileri




Bir bunyonun ana belirtisi, büyük parmağınızın ucundan dışarı doğru uzanan büyük bir yumrudur ve büyük ayak parmağınızın diğer ayak parmaklarına doğru içe doğru bakmasıyla sonuçlanır.Bazen bir bunyonu tanımak zordur ve ayağınızın doğal yapısının bir parçası olarak düşünülürse, acı çekmeye devam edebilirsiniz. Ancak, bu belirtileri erken aşamada tespit etmek ve gerekli düzeltici önlemleri almak için aşağıdaki belirtilere dikkat edin.



Ayak başparmağının tabanında ayak ucunda kemikli bir şişlik.

Ayak tabanındaki şişlik.

Yürürken veya egzersiz yaparken kötüleşen ayak başparmağındaki ağrı ve hassasiyet.

Büyük ayak parmağının diğer ayak parmaklarına doğru görülebilir kayması.

Yumru üzerinde nasır oluşumu

Ayağınızın yapısındaki değişim, ayakkabı giymenizi zorlaştırır.




Sağlıklı bir kiloyu korumak, bunyonların oluşmasını önlemeye de yardımcı olabilir. Büyük ayak parmaklarında aşırı basıncı önlemek için geniş ve oturan ayakkabılar giyin.Yürürken veya koşarken destekleyici ayakkabı kullanın . Eğer ailenizde bunyon varsa, ayaklarınızı bir podiatrist tarafından muayene edilmeli dir.Bazı ev ilaçları erken aşamalarda kullanıldıklarında bir bunyondan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Bununla birlikte, şiddetli vakalar bunyonu tamamen ortadan kaldırmak için ameliyat gerektirebilir. Ayaklarınıza, ayak parmaklarınıza ve bunyonun etrafına masaj yapmak, dolaşımın iyileştirilmesine ve iltihaplı eklem çevresindeki kan akışının artmasına yardımcı olur, sonuçta bunyonun boyutunu azaltır. Masaj için zeytin yağı , hindistan cevizi veya hint yağı kullanabilirsiniz. Vücudunuzu nemlendirmek ve kan akışınızı arttırmak için masaja başlamadan önce bir bardak su için. Etkilenen bölgeye ılık zeytin veya hindistancevizi yağı sürün. Orta basınç uygulayın ve ayağınızın kenarına düz bir çizgide masaj yapın.


Çilek, mineral yağlar, vitaminler ve antioksidanlar, bağışıklık sisteminizi enfeksiyondan ve hastalıktan koruyan besinler açısından çok zengindir.Çilek, kanda meydana gelen iltihap düzeylerini azaltabilir.Bunyonları tedavi etmek için çilek kullanmak, ayak ekleminiz için gerekli direnci artırmaya yardımcı olur ve esnekliği artırır.Ağrılı olduğunda, kaslar daha fazla sıvı üretir, vücut hareket ettiğinde basınç ve gerginliğe neden olur. Bu durumda, soğuk kompreksşişmeyi azaltır. Defne yaprakları, epilepside analjezik ve anti-inflamatuar, anti-oksidan, antikonvülzan olarak ilaç olarak kullanılmaktadır.Defne yaprakları ve kabuğu, esansiyel yağlar içerir. Buna ek olarak, defne yaprakları bunyon tedavisinde etkilidir. Defne yapraklarını çay gibi demleyip tüketin. Tuz, vücut bakımı, özellikle ayak bakımı için en iyi maddelerden biridir, çünkü cildi nemlendirebilir iltihabı, kaşıntıyı, ağrıyı, ağrıları azaltabilir ve ayrıca antiseptik özelliği vardır. Ayaklarınızı uygun bir zamanda 15 ila 30 dakika boyunca tuzlu suda bekletin.


Bu, bunyonlar için bilinen az bilinen ev ilaçlarından biridir. Limon, vitamin C, vitamin B grubu pektin, antioksidanlar, potasyum ve kalsiyum gibi vücut için birçok mineral içerir. Limon sitrik asit içerir ve C vitamini ölü cilt hücrelerini doğal olarak temizler. Limonun bir bunyon tedavisi olarak kullanılması çok etkilidir .Bir miktar esmer şeker, limon suyu ve zeytin yağını karıştırın. Etkilenen bölgeye uygulayın ve 10 dakika beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Bunyonlar için bir başka etkili bitkisel tedavi de kadife çiçeği olarak bilinen kalenduladır. Bu bitki, ağrı ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olan anti-enflamatuar özelliklere sahiptir . Etkilenen bölgeye günlük olarak masaj yapmak, bu sorunu önlemenin yanı sıra hafifletmenin popüler bir yoludur. Günlük egzersiz ayrıca bacakların ve ayakların kaslarını güçlendirmeye yardımcı olur ve bunyonların gelişmesini engelleyebilir. Papatya bunyon sorunları giderici sağlayabilir popüler ve etkili bir bitkisel ilaçtır. Ağrı ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olan anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Hatta bunyonları da küçültmeye yardımcı olabilir. Etkilenen bölgeye, yatmadan önce her gece papatya esansiyel yağı ile masaj yapın. Bu, ayak parmağının hizalanmasını geliştirmeye yardımcı olacaktır.




Bazı ayak egzersizleri, yağ masajı ile birlikte ayak parmağınızın esnekliğini eski haline getirebilir ve zamanla bunyonun boyutunu azaltabilir. Kalın bir elastik bant alın ve her iki ayak parmağınızın çevresine koyun. Ayaklarınızdaki gerginliği hissedene kadar ayaklarınızı dışa doğru çevirin. Zerdeçal, doğada anti-enflamatuar olan curcumin adlı bir bileşik içerir. Oral kullanım veya zerdeçalın topikal uygulaması, iltihabı azaltmanın yanı sıra, bunyonların ağrısını da engellemeye yardımcı olabilir. Hint yağı, iltihap önleyici ve analjezik niteliğindedir ve bunyonlardan kurtulmaya yardımcı olabilir. Sıcak hint yağı ile bunyona masaj yapmak ağrıyı hemen dindirir.Bunyonlarda anlık ağrı kesilmesi için bölgeyi uyuşturmak için bir buz kompresini kullanın.Ayakta bunyon belirtileri görüyorsanız, bir doktora görünmelisiniz. Doktorunuz da durumunuzu belirlemek için testler yapabilir.Bunyon hayatınızı etkiler ve strese, rahatsızlığa neden olur.Bunyonlar şiddetli ağrıya ve iltihaba neden olur.Ayak deformitesinin altında yatan neden genetiktir. Bu nedenle, dar ayakkabılar, sivri topuklular hastalığın durumunu daha da kötüleştirebilir.
 
Başparmak çıkıntısı yani bunyon aslında günümüzün en sık rastlanılan ayak hastalığı. Nedenine gelirsek bayanların çok düz babet tarzı ayakkabı giymelerinden kaynaklanıyor. Sıklıkla babet giyen kadınların çoğunda bu hastalık mevcut. Bu hastalıktan korunmak için sürekli yüksek dar, yada düze ayakkabı giymemek gerekiyor. Ara ara değişik formlarda ayakkabı giymek en mantıklısı . Ben sürekli düz ayakkabı giydiğim için ayak tabanımda çökme başlamış. Doktorum ara ara az yükseklikte ayakkabı giymemi önerdi. Ayaklarımız önemli gün boyu bedenimizin yükünü çekiyor bu nedenle ayaklarımıza gereken özeni göstermeliyiz.
 
bunyon egzersizleri
bunyon ameliyatı
başparmak çıkıntısı ameliyatsız tedavi
ayak bunyon koruyucu kullananlar
bunyon tedavisi
bunyon tedavisi ameliyatsız
bunyon belirtileri
ibrahim saraçoğlu ayak kemiği çıkıntısı


Ya ben hiç topuklu ayakkabı giymeyi sevmiyorum. Bütün ayakkabılarım babet. Ve babet giydiğim için baş parmağımda çıkıntı oldu. Ağrısı dayanılmaz . Ağrının yanında kötü görüntüde cabası. Doktorum babet giymemi yasakladı . Bir arkadaşımda da bunyon çıkıntısı olmuştu. Zencefil yağıyla sürekli masaj yapmış , zerdeçalla su karışımından macun yapıp ayağına uygulamış . Sürekli egzersiz yapmış. Şimdi bunyonu yok. Onun uygulamalarını bende yapmaya başladım umarım en kısa zamanda geçer. Görüntüsünden çok iğreniyorum ya hele yazın düz sandalet giymek hayal oldu :(
 
Geri
Üst