Bazı alışkanlıklar zayıflatır

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Bazı alışkanlıklar zayıflatır
Sakın fazla kilolarınız altında yeme alışkanlıklarınız yatıyor olmasın. Hızlı yemek, yerken televizyon seyretmek, büyük tabakla servis etmek gibi konular kişinin şişmanlamasına neden oluyor.
YEME alışkanlıklarınızı gözden geçirin. İş yerinizde herkes yapıyor diye yüksek kalorili atıştırmaları mı tüketiyorsunuz? Yemeğinizi hızlı mı tüketiyorsunuz? Ayakta yiyenlerden misiniz? Kilonuzu etkin bir şekilde korumak için eski yeme alışkanlıklarınızı tekrar düşünmeniz ve kilo almanıza neden olan davranışlarınızı belirlemeniz gerekir. Neyi, ne zaman, nerede, neden ve nasıl yediğinizi düşünün. Sonra daha sağlıklı yeme tarzı geliştirmek için bazı değişiklikler yapın.
PLANA UYUN
ATIŞTIRMA ve yemeğinizi önceden planlayın. Gelişi güzel yemek tüketimi çoğunlukla yüksek kalori alımına neden olur. İş yerinizde diğer arkadaşlarınız şeker, hamur işleri veya cips tüketirken, siz düşük kalorili besinler tüketmek için önceden çiğ sebze paketi hazırlayın.
Tokken alışverişe çıkın. Böylece fazla alışveriş yapma olasılığından korunmuş olursunuz. Günde üç öğün beslenmeye yönelik hiçbir zorunlu ve hızlı kural yoktur. Bunun yanı sıra, düzenli yeme alışkanlığını sağlamaya yardımcı olur.
PAKET DEĞİL TABAK
PAKETTEN değil, tabaktan yiyin. Bir paketten cips veya kraker atıştırırsanız veya büyük dondurma kutusunun içinden yerseniz, ne kadar tükettiğinizi bilemezseniz.
Düşündüğünüzden daha çok olacaktır. Masaya getirmeden önce besinleri porsiyonlara ayırın.
Küçük káse ve tabaklar kullanırsanız, az olan porsiyonlarınız çok gibi görünecektir.
Besinlerinizi yavaş tüketin. Doyduğunuz anlamına gelen sinyaller midenizden beyninize yaklaşık 20 dakika içinde ulaşır.
Yemekten sonra oturun
‘TABAĞI silip süpürmek’ içgüdüsünü unutun. Tabağınızdaki her şeyi bitirmek zorunda değilsiniz. Yemeğinizi tüketirken oturun. Böylece ne yediğinizi anlarsınız. Tüketilmesi daha uzun süren besinleri seçin. Örneğin, kabuğunu soyduktan sonra tüketilen portakal, portakal suyuna kıyasla daha uzun sürer. Atıştırma isteği duyduğunuzda başka işlerle ilgilenin. Başka seçenekler bulun. Yeme isteğini oluşturan sosyal durumlara, arkadaşlara karşı dikkatli olun.
UZMAN DİYETİSYEN SELAHATTİN DÖNMEZ


kaynak: STAR
 
Geri
Üst