Bazılarımız için belki de son Ramazan !

M

Misafir

Forum Okuru
Bazılarımız için belki de son Ramazan !
Ömür büyük bir süratle geçiyor. Günler, geceler, haftalar, aylar ve yıllar korkunç bir süratle akıp gidiyor. Bu akış içerisinde biz mahşere ne kadar hazırlıklıyız? Ramazan ayına giriyoruz. Bu sultan aydan faydalanmak için hazırlığımız var mı? Ömrümüzün geride kalan kısmında çok Ramazan geçirdik. Oruç tuttuk, ibadetlere eğildik. Fakat Ramazan ayı bitiminde yine eskiye döndük. Yaşantımıza bir etkisi olmadı. Oysa Ramazan ayı bunun için çok büyük fırsattı. Bu ayda cennetin kapıları açılıp cehennemin kapıları kapanıyordu. Şeytan zincire vurulurken, kendimizi İslam’a ısındıramadık. Bir Ramazan fırsatımız daha var şimdi Perşembe günü başlıyor. Belki bizim için son Ramazan olacak bu fırsatı değerlendirmek için hazırlık yapalım.

Muhterem Mü’minler!..

Hazırlıktan kasıt, tevhid inancının gerçek yerini bulması için üzerimize düşen görevi yapmak olduğuna göre bu hedefle geçirmeye çalışalım. Rehberimiz Kur’an, önderimiz Hz Muhammed Mustafa (SAV) olduğu halde Rabbimizin programladığı hayat düzenini yaşamaya azmedelim.

Nasıl hazırlanacağımızı başlıklar halinde sıralayalım:

1. Akidemizi temizleyelim. İmanımıza musallat pislikleri söküp atacağız. Sahabe gibi iman edeceğiz.

2. Kalbimizi Allah-u Teâlâ’dan gayrısından temizlemeye mecburuz. Kalbimizi dolduran diğer şeyleri silerek Ramazan’a girmeli, sonrasında da devam etmeliyiz.

3. Kötü huy, alışkanlık, adi hasletlerden temizlenmeliyiz, arınmalıyız. Her günahı kalbimizi biraz daha karartan birer leke olarak görürsek, kalbimizin canlanması için bunların temizlenmesi ve bir daha yapılmaması için önce tevbe sonra ise önceki halimize geri dönmemek için çaba sarfetmeliyiz ve yapmalıyız.

4. Azâlarımız bizi temsil eden, bizim parçamızdır. Onların da manevi temizliğini yapmalı ve pak halde bitireceğimizi beklediğimiz Ramazan ayından sonra da temiz kalmasını sağlamalıyız. Her azâmızın mahşerde bize şahitlik yapacağını unutmamalıyız.

5. Aklî, fikrî, manevi ve maddi olarak temizlenmemizi sağlamak için Ramazan’da adımlar atmalıyız. Ramazan’dan sonra da, geri adım atmamalı ve devam etmeliyiz.

Hazırlığımıza derhal kendimizi gözden geçirerek hemen başlamalıyız. Mevlâm tevbe kapılarının açık olduğu kutlu ayların ikincisi olan Şaban ayının bu son Cum’asında vereceğimiz bir daha yapmama sözümüzün arkasında olacağımızı Ramazan’da ve sonrasında göstermeyi hepimize nasip eylesin.

Ramazan ayının tüm dünyaya saadet getirmesini diliyorum.
 
Geri
Üst