Bebeğim görmeye ne zaman başlar?Bebekler ne zaman net görür?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Bebeğim görmeye ne zaman başlar?Bebekler ne zaman net görür?
bebekler ne zaman görmeye başlar, bebekler görmeye ne zaman başlar, bebeğim görüyormu

Çocukluğum da hatırlarım da yenidoğan bir bebeğin gözü günlerce açılmazdı hatta ortamala 40 gün sonra gözlerini görmeye başlardık. Eskiler iyi bilir ki yenidoğan bir bebeğin gözlerine sürme çekilir ve o sürme hemeh hemen kırkı çıkana kadar bebeğin gözlerin de kalırdı.

Günümüz de sürmeli bebeği görmeyeli epey bir zaman oldu diyebilirim. Artık bebeklerde sanki eski bebek değil çünkü doğduktan kısa bir süre sonra etrafında ki cisimleri takip etmeye bile başlıyorlar. Eminim ki bana şu an katılanlar bir hayli fazladır:))

Bunun neden kaynaklandığını bilmiyorum ama şimdiki çocukların gözü çok açık diyebilirim...Şu an yeni doğan bir bebeği sahipseniz eminim ki bebeğim görmeye ne zaman başlar diye merak ediyorsunuz

Bebek sahibi olduktan kısa bir süre sonra anne babaların kafasını karıştıran bazen de evhamlandıran sorulardan biri de "bebeğim görüyormu" yönünde oluyor. Sizler için araştırdık ve bebekler görmeye ne zaman başlar konumuzu sizler için bilgi edindirmek amacı ile paylaşıyoruz. Konumuza geçmeden önce bebeğim duyuyormu konumuza da göz atabilirsiniz.

bebek-ne-zaman-gormeye-baslar_646x340.JPG


Küçük bebeklerin görme duyusu henüz gelişmiş değildir. Sadece oldukça yakın bir mesafeyi görürler. Örneğin ilk 3 ayda bebeklerin görme mesafesi 20 – 38 cm arasındadır. Dikkat edilirse bu mesafe yeni doğan bebeklerin annesinde emzirilme sürecinde ilk zamanlar için oldukça uygun bir mesafedir. Dolayısıyla bu görme mesafesi bebeğin beslenmesinde önemli bir rol oynar.

Bebekler 12 aylık olduklarında oldukça net bir şekilde görebilirler. Fakat görme duyusunun henüz tam bir şekilde olgunlaşması 3 – 5 yaşları arasında olur.

Bebeklerin görme duyusu ilk yılda önemli ölçüde gelişir. 4 – 6. aylar arasında nesneleri gözleriyle takip edebilirler. Nesnelerin uzaklık ve yakınlığı konusunda derinlik algıları gelişmektedir.

İlk yılın sonunda bir bebek tamamen göz kontağı kurabilir ve bir nesneye tam bir dikkat gösterebilir.

Bebekler 3-4 aylık olduktan sonra renkler arasında ayrım yapabilir ve küçük objelere dikkatini verebilir.

Eğer bir bebek 4 aylıktan itibaren nesneleri takip etmiyorsa veya herhangi bir yöne doğru gözlerini hareket ettirmiyorsa bir sorun olabilir. Bu konuda hekimle görüşmek gerekir. Hekim rutin kontrollerde bebeğin görme duyusunun gelişimini de test edecektir.

Bebekler görme becerileri geliştikçe bundan oldukça zevk alırlar. Ebeveynlerin bebeklerin görme gelişimine katkıda bulunacak aktivitelerde bulunmaları oldukça faydalıdır. Bebeğiniz de görme problemi varmı diye merak ediyorsanız ilgili konuya buradan ulaşabilirsiniz.
 
Geri
Üst