Bebeğim zayıf nasıl kilo alabilir ?

Uzman SühaN

Administrator
Bebeğim zayıf nasıl kilo alabilir ?
Bir çok anne nin yakındığı ve üzüldüğü durumlardan biride bebeğinin zayıf olması.Bebeğiyle aynı ayda olanlarla kıyaslama yapan anne bebeğinin neden kilo alamadığını merak eder ve kaygılar yaşar.Bebeğim neden zayıf,bebeğim neden kilo almıyor ? Bizde annelerimizin bu sorularına kulak verip kaygılarını azaltmak adına araştırma yaptık .Zayıf bebekler nasıl kilo alır tüm detaylar yazımızın devamın da.Öncesi ; Gününde doğan bebek kaç kilo olur adlı konumuzu incelemenizi öneriyoruz.


Anneliğin kutsallığı nı hiç bir kelime ile betimleyemeyiz.Gebelikten doğuma kadar yaşanan zorlu süreç bitmemekte ,bebeğin gelişimi,büyümesi için çabalamaya devam etmektedir anne.Zor olduğu kadar güzel bir duygudur annelik.Bir çok anne adayı bebeğinin kilosundan şikayetçidir.Bebeği kilo alsın diye her anne adayından duyduğunu uygular.Sonuç olumsuz olunca hekimin kapısını aşındırır.Genellikle zayıf olan bebeklere annelerinin sütü yaramamaktadır.Ya az emzirilmekte yada süt doyurmamaktadır.Bu durumada ek mamalara başlanabilir.Şayet bebek ek besin almaya elverişli dönemde ise organik besinlerle beslenmelidir.Bebeğim zayıf nasıl kilo alır? Sorusuna cevap arıyorsanız tüm detayalrı yazımızın devamın da bulabilirsiniz.Uzmanlarından derlediğimiz konumuz bilgilendirme amaçlıdır.Bebeğinizin kilo problemi var ise öncelik mutlaka hekime danışmak olmalıdır.




zayıf bebekler nasıl kilo alır.jpg



Bebekler Ayda Kaç Kilo Alır?

Erkek ve kız bebeklerin kilo alım tabloları birbirinden farklıdır. Fakat kilo alım hızları her ikisinin de ilk zamanlar daha fazla olup 9.aydan sonra daha da düşüşe geçer. İlk ay en az 600 gr alan erkek bebek 10 aylık olduğunda en az 250 gr alır. Kilo alımlarında en yüksek kilo alımları da en az alımlar kadar önemlidir.

Halk arasında kilolu bebeğin sağlıklı olduğu kanısı ise tamamen yanlıştır. Bu sebep ile çocuğunuza kilo alması için farklı ve sağlıksız besinler ile beslemeniz son derece yanlıştır. Unutmayın sağlıklı bebek kilolu olan değil, sağlıklı beslenendir.

Anne Sütü ile Kilo Alan Bebekler

Bebeklerin beslenmesinde en önemli nokta anne sütüdür. Özellikle ilk 6 ay boyunca anne sütü ile beslenmesi gelişimi açısından son derece önemlidir. Hatta 2 yaşına kadar anne sütü çok önemlidir, bağışıklık sistemini güçlendirir ve obezitenin de en önemli koruyucusudur. Sadece anne sütü ile beslenen bebeklerde ilk aylarda fazla kiloların bebeğin şişman olması sorun değildir.

Zayıf Bebekler Neden Kilo Almaz?

Anne sütü yeteri kadar verilse bile, bazı nedenlerle kilo almayan bebekler olabilir. Bu nedenlerden birisi uzun süreli bebek ishali olarak görülebileceği gibi, bağırsak kurdu gibi nedenlerle yeterli kiloya ulaşamayabilir. Bakınız bebek ishaline ne iyi gelir. Bunlardan daha tehlikelisi ise, hastalıklardır. Bu yüzden ideal kilosunun altında bir kiloya sahip olan bebekler, mutlaka doktor kontrolüne götürülmelidir.

Bebeklerin alacağı besinler, kaç aylık ya da kaç yaşında olduklarına göre değişiklik gösterebilir. Bebekler için en önemli besin kaynağının anne sütü olduğunu, ve en az 6 ay anne sütünün kesilmemesi gerektiğini hatırlatırız.

Bebeğin Kilo Alması İçin Ne Yapmalı, Zayıf Bebeklere Nasıl Kilo Aldırılır?

Zayıf veya kilolu bebek fark etmeden en önemli besin kaynağı hiç şüphesiz anne sütü. Bebeğin ihtiyacı olduğu tüm besin kaynaklarını ve kalori değerini içerisinde barındıran anne sütü, hem bebeğin sağlıklı beslenmesi hem de kilo alması için son derece önemli bir etkendir. Ancak bazı durumlarda anne sütü yetersiz kalabilir, vitamin değeri, faydalı yağ oranı düşük olabilir veya yeterli olduğu durumlarda bazı sebeplere bağlı olarak bebek ideal kilosuna ulaşamayabilir. Zayıf bebekler nasıl kilo alır sorusunu, anne sütü dışındaki etkenlerle anlatmak, anne sütüne rağmen zayıf kalan bebeklerin beslenmesine daha yardımcı olacaktır. Hangi kilo aldıran yiyecekler ile beslenme maması yapılır;

Bebeklere Kilo Aldıran Yiyecekler ve Yöntemler
Bebekler İçin Hayvan Sütü: Anne sütü dışında verilecek hayvan sütü de, bebeğin beslenmesinde yer verilmesi gereken en önemli besinler arasındadır. Doğal ortamlarda yetişen inek, koyun ve benzeri hayvanların sütleri çocuğun kilo alması için ilk tercih olmalıdır.

Protein: Zayıf bebeklerin kilo alması için protein ihtiyaçları kesinlikle karşılanmalıdır. Protein ihtiyaçlarını karşılamak için, şayet yaşı tutuyorsa haşlanmış yumurta son derece ideal kalorili besinler arasındadır. Birçok yararlı minerallerin yanı sıra, protein açısından hem kalite hem de zengin olan yumurta, kesinlikle yedirilmelidir.

Yoğurt: Zayıf bebek anneleri genellikle bebeklerin kilo alması ve sağlıklı beslenmesine yardımcı olması için yoğurt vermektedir. Bebeğin ayına ya da yaşına göre, anne tarafından uygun görülen miktarlarda yedirilmelidir. Küçük ölçeklerde yoğurt suyu da bebeğe verilebilir. Aynı zamanda iyi bir protein kaynağı olan yoğurt, tuzsuz ve doğal olmalıdır. Hiçbir ekstra katkı maddesi içermemelidir.

Saf Meyve ve Meyve Suları: İçeriklerindeki sınırsız vitamin ve mineraller, bebeğin beslenmesi için meyve çok önemlidir. Doğal ve taze sıkılmış meyve suları, uygun miktarlarda verilmelidir. Katı meyveler ise, mutfak gereçlerinden geçirilerek çok küçük parçalar halinde bebeğe mama olarak yedirilmelidir. Ancak keskin tada sahip olan meyveler, minimum miktarlarda verilmeli ya da hiç verilmemelidir.

Et Suyu: Bebekler için önemli yiyecekler arasından birisi de et suyudur. Kasaplardan alacağınız doğal eti haşlayıp mama yaparak bebeklere yedirebilirsiniz.

Gerekirse gece uyurken fedakarlık yaparak zayıf bebek anneleri uyuyan bebeği kaldırıp emzirmek kilo alması için faydalı olmalıdır. Rutin yapılacaklar dışında çok zayıf bebekler kilo almıyorsa tüm bilinenleri bir kenara bırakıp doktor kontrolüne başvurmalıdır.
 
Geri
Üst