Bebeğimin gaz sancısına ne iyi gelir?

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Bebeğimin gaz sancısına ne iyi gelir?
bebeğimin gaz sancısına ne iyi gelir, bebeğimde kolik var ne yapmalıyım,Kolik nedir, bebeklerde kolik neden görülür, bebeklerde kolik nedeni ile ağlama anlaşılır mı,bebeğim sürekli ağlıyor
13482.jpg

Kolik denilen bu durumun birçok nedeni olabilir. Besin alerjisi, besin intoleransı gibi nedenlerin yanı sıra hamilelikte stres de bebekte kolik görülmesine yol açabilir.

Kolik nedir?

Kolik, süt çocukluğu döneminde sık görülen, nedeni açısından halen gizemini koruyan, zaman zaman aileyi ve hekimi sıkıntıya sokabilen bir sendromdur. Farklı tanımları olmasına rağmen, büyüme ve gelişimi normal olan 0 - 3 aylık bebekteki, en az 3 hafta süreli, haftada 3 günden fazla, günde 3 saatten fazla ve başka bir nedenle açıklanamayan huzursuzluk ve ağlama dönemleridir. Görülme sıklığı farklı çalışmalarda %10 ile %40 arasında değişmektedir. Düşük doğumağırlıklı bebeklerde daha sık görülür. Huzursuzluk ve ağlama nöbetleri günün belirli bir saatinde, genellikle öğleden sonra ve akşam saatlerindedir. Bebeklerin %50'ye yakınında belirtiler 3 ay içinde kaybolurken, %40'ında 6. aya, %10'unda bir yaşa kadar sürebilmektedir.

Bebeklerde kolik nedenleri





    • Yapılan bazı araştırmalar, anne diyetindeki inek sütü, lahana, karnabahar, brokoli, turunçgiller, çikolata, soğan gibi besinlerle, annenin sigara ve kahve kullanımının koliği artırdığını tespit etmiştir.
    • Bu durumun, bir besin alerjisi veya besin intoleransı olabileceği düşünülerek, anne diyetinde kısıtlamalar önerilmektedir.
    • Bebekler, henüz gelişmemiş nörolojik sistemleri nedeniyle, ağrı duyusuna karşı daha duyarlı olup, bağırsak gerilmelerine daha fazla tepki vermektedirler.
    • Hamilelikte sık psikolojik stres yaşayan, gergin bir ruhsal durum içinde olan anne ve ailelerin bebeklerinde yine kolik sıklığı fazla bulunmuştur.
Lolik tanısında, aileden alınan öykü çok önemlidir. Bunun yanında, tam bir fizik muayene yapılarak bu huzursuzluğa yol açacak diğer nedenleri dışlamak ve bebeğin büyüme ve gelişiminin normal olması gerekir.

Kolik tedavisi nasıl yapılıyor?





    • Ailenin endişesini anlamak, bu durum ve süreç hakkında bilgilendirme yapmak gerekir. Annede veya aile içinde görülen, endişe veya gerginliği azaltmanın da tedavinin bir parçası olacağı vurgulanmalıdır.
    • Anne sigara kullanmamalı.
    • Kahveyi 1- 2 fincandan fazla tüketmemeli.
    • Anne diyetinden inek sütü, turunçgiller, lahana, brokoli, karnabahar, turpgiller, çikolata, baharatlı gıdalar çıkartılmalı.
    • Bebekloş, sessiz bir ortamda tutulmalı. Kolik sancıları sırasında, kucakta veya beşikte hafifçe sallanması, ninni söylenmesi, ya da müzik veya ritmik seslerin (saç kurutma makinesi) dinletilmesi, bebekte rahatlama sağlayabilir.
    • Ilık banyo yaptırmak, karnına saat yönünde masaj yapmak rahatlatıcı diğer yöntemlerdir.
    • Rezene, anason, nane çaylarının etkinliği bazı çalışmalarda gösterilmiştir fakat güvenilirlikle ilgili çalışma yoktur.
Sonuç olarak uzun zamandır araştırılan, gizemini koruyan bu rahatsızlığın en iyi tedavisinin zaman olduğu anlaşılmıştır.
 
Kizim kolik sancilari cok yasadi. Cok cektik. Iturup agladigimi bilirim saatlerce gunlerce agladi. Ama allaha Şükür 6 aylik ve denildigi gibi sancilar bitti. 6 aya kadar dewam ediyor Bilginize :deli: :)
 
Ama cok zor gunlerdi. Zaten anneligin basinda oluyorsun ve bebegini saatlerce aci cekerken ve ağlarken gordugunde psikolojik acidan da cokuyorsun. Allah tum yeni bebis annelerine sabir ve huzur versin. Başlarda elden gelen bir seyde cok caresiz hisseek zaten zoor olan :(
 
boşa demiyoruz karnındayken yeri iyi diye :D insan çok üzülüyor kıyamıyor ama her bebek hemen hemen bunları yaşıyor ilk annelik çok zor.
 
Geri
Üst