Bebek Arabası Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Bebek Arabası Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz
Bebek Arabası Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz- Bebeğinize ihtiyaç listesinde yer alan bebek arabası seçimi önemlidir hanımlar. Bebek arabası özellikle biz anne ve babaların eli ayağı oluyor doğrusu. Dışarı çıkarken zahmetsiz sıkıntı çıkarmadan dolaşabileceğiniz bir bebek arabası şart. İlk zamanlar gerek duyulmasa bile bebeğiniz büyüdükçe ve çok uzun süreçli kullanacağınız bir ürün olacağı için mutlaka konforuna markasına rahat kullanım olanağına sahip bebek arabası olmasına özen gösterilmeli. Bebek arabası aslında bebeğiniz doğmadan aciliyeti olan bir ürün değil yani sonralara da ertelenebilir ama almak isteyen tabii ki alabilir. Aslında bebek arabası alacaklar bu etmenler birçok faktöre göre değişebilir. Yani aslında arabanız varsa bagaja sığar mı sığmaz mı? Ya da bu oturduğunuz eve kadar etkileyebilir tercihlerinizi.

en iyi bebek arabasi.jpg


Özellikle son yıllarda görüldüğü kadarıyla bebek arabalarının konforu ve kalitesi son derece artmış durumda. Hem konforu rahatlığı ile bebekler rahat ederken aynı zamanda rahat kullanım ve pratik olmaları ile anneler babalar da rahat etmekteler. Peki alacağınız bir bebek arabasında nelere dikkat etmeniz gerekecektir. Öncelikle konfor dedik. Özellikle tek bebek değil de ikiz ya da üçüz bebek için alacaksanız da önemli bilgiler sunacağım sizlere bir ikiz annesi olarak. İkiz bebek arabası alırken de nelere dikkat etmeniz gerektiğini sizlere bilgisini vereceğim. İkiz bebek arabası alacaksanız özellikle yan yana olanlar çok kullanışlı olmakta. Benim yaptığım tek bir hata önlü arkalı olanlardan almak. Özellikle alışveriş merkezlerinde ya da kapılardan geçebilecek kadar olursa çok kullanışlı özellikle yan yana olanlar tam olarak yatış pozisyonu sağladığı için ilk doğumdan sonra da rahatlıkla kullanılabilecektir. Valla aslında modeller yükseldikçe fiyatları da yükselmekte. Özellikle binek araba mı alıyoruz yoksa bebek arabası mı şaşıp kalıyoruz. Çok özellikli olanlar da son yıllarda teknolojinin sayesinde tasarlanmış durumda. Hatta avrupadan bile tonlarca para verip alanlar bile var.

Aslında bebek arabası için önce konfor diyoruz ya bunun yanında bir önemli diğer konu da güvenlik. Bebekler kendini kontrol edemediği için mutlaka güvenlik son düzey koruma sağlamalı diye düşünüyorum. Emniyet kemerinin çok fazla noktadan bağlı olduğu bebeğin kendisinin açamayacağı bir şekilde dizayn edilmiş olmalı. Anne adayları bebek arabası puset diye de geçiyor bunu da belirteyim yani. Anneler babalar özellikle benim ikizlerime aldığım bebek arabası kolay katlanmıyordu hiç pratik değildi o yönden onun için mutlaka alırken deneme şansınız varsa bunu deneyerek alın. Çünkü hemen katlamanız ve acele hareket etmeniz gerekiyorsa sizi güç duruma sokabiliyor. En önemli etkenlerden biri de hafif bir puset olmalı. Hafif bir araba zaten bebek büyüdükçe ağırlaşacak ve kullanım zorlaşacak. Onun için kolay sürülebilir hafif bir araba olmasına özen göstermelisiniz.

bebek arabasi alirken.jpg


Artık üç tekerlekli modellere bir ilgi var sanırım ama bu konuda dengeli olup olmadığı konusu önemli. Sürerken dengesizlik yaşayabilirsiniz. Bunun garantisini almadan puseti almayın. Özellikle tekerlekler ne kadar büyük olursa o kadar rahat oluyor belirteyim. Hele ki düzensiz yollara kaldırımlara sahip bir Türkiye yollarında mutlaka rahat sürüşe sahip tekerleklerin büyük olduğu ve dönüş mekanizmasının rahat olduğu bir bebek arabası ile daha rahat edeceğinizin garantisini verebilirim. Eğer ikinci el düşünmüyorsanız ve buna yeteri kadar bir para ayırdıysanız mutlaka bu maddelere dikkat edin derim. Zira pahalıya alacağınız modeller zaten sizi tatmin edecek kadar kalitede tasarlanmıştır. Haa unutmadan bir de çift taraflı kullanılabilen bebek arabaları avantaj sağlayacaktır. Bu bebeğiniz için de güven oluşturacaktır.
 
Ben oldu bitti puset tarzı bebek arabalarını daha kullanışlı bulmuşumdur. Eğer yenidoğandan itibaren kullanılacaksa özellikle dikkat etmeniz gereken puset alımında, boyun desteğinin olması ve tam olarak yatan modellerden olmasıdır... Ben chicconun liteway modelinden çok memnun kalmıştım. Sürüşü, katlaması kademeli yatış ayarlarının yanısıra yenidoğandan itibaren kullanılması, boyun desteği minderler ve kış ayları için ayak korumasının olması oldukça cazip bir seçenek diyebilirim. Bebek arabasının heybetine aldanmayın önemli olan asansöre yada araba bagajına sığıyormu, alışveriş merkezlerin de ara kapılardan falan geçerken zorluk yaşatıyormu, bebeğin konforu için kademeli tam yatıyormu gibi bilgileri mutlaka ön planda tutmanız da fayda olacaktır.
 
bazı bebek arabaları görüyorum çok konforlu ve pahalı acaba göründükleri kadar iyimi yada alanlar ödedikleri paranın rahatlığını bebek arabasında karşılığını buluyormu merak ediyorum... bencede en rahatı puset hemen bindir katla koy çok pratik oluyor bende hep puset kullandım gayette memnun kaldım
 
Geri
Üst