Bebek Giysileri Nasıl Yıkanır?

T

TİTAN

Forum Okuru
Bebek Giysileri Nasıl Yıkanır?
bebek giysileri nasıl yıkanır
bebek giysileri nasıl yıkanmalı
bebek kıyafetleri nasıl yıkanmalı


Bebekler, çocuklara kıyasla, çocuklar da yetişkinlere kıyasla daha hassas yapıdadır melekler :) Özellikle bebeklerin ciltleri tahriş olmaya çok yatkındır. Bu sebeple bebeklerimizin cildine ve tabi ki kıyafetlerini seçmeye, yıkamaya ayrı bir özen göstermeliyiz. Bunun için bebek kıyafetlerini yıkarken dikkat etmemiz gereken noktaları makalemizde anlatmaya çalışacağız.. :)


bebek-1fa.jpg



Bebeğinizin tenine değmeden önce bütün giysilerin yıkanması gerekir. Giysilerin marka etiketlerini çıkarırsanız bebeğinizin cildinin tahriş olmasını önlersiniz.


1.Bebeklerin cildi erişkinlerden çok daha hassastır.Kullanılan temizlik malzemesine bağlı kolaylıkla allerjik reaksiyon gelişebilir


2.Sadece bebek giysileri için olan deterjanlar kullanılacağı gibi, kokusuz ( parfümsüz) ve renksiz deterjanlarda kullanılabilir. Sabun yerine çamaşır deterjanları tercih edilmelidir. Sabunlar kumaş dokusuna zarar verebilmektedir.


3.Kıyafetleri yıkamadan önce mutlaka yıkama talimatı okunmalıdır.


4.Bebek çamaşıları için ağartıcı, yumuşatıcı ve güçlü leke çıkarıcıları kullanılmamalıdır.


5.Bebeğinizin kıyafetlerini diğer aile bireylerinin kıyafetleri ile eğer sık yıkamanız gerekiyorsa diğer aile bireylerinin kıyafetleri ile yıkanabilir.


6.Bebek giysileri alındıktan sonra mutlaka yıkanıp öyle kullanılmalıdır. Saklanırken naftalin ve güve ilaçları kesinlikle kullanılmamalıdır. Lekeler nasıl çıkarılmalıdır?

Giysi üzerinde kurumuş, katılaşmış lekeler önce kazınmalı ya da silinmelidir. Lekeler hemen soğuk suda ıslatılmalı eğer leke çıkmıyorsa deterjan ile soğuk suda 30 dk bekletilmeli sonrasında sıcak su ile normal yıkama yapılmalıdır. Lekeli çamaşırlar çamaşır makinasında yıkanırken giysi üzerindeki yıkama talimatında belirtilen en yüksek sıcaklıkta deterjan eklenerek yıkanmalıdır.


Bebeğinizin cildi için giysilerini yıkarken cildinin tahriş olmaması için çamaşır suyu ya da buna benzer deterjanlarla giysileri yıkamayın. Bebekler için özel olan temizlik malzemeleri ve yumuşatıcıları kullanın. Çamaşırlarını kurutmanın en iyi ve en sağlıklı yolu, açık hava ve güneşte kurutmaktır. Giysileri radyatöre asmak ya da çamaşır kurutma makinesine atmak sağlıklı değildir.
 
Ben bebeklerim için dalinin sıvı detarjanını ve yumuşatıcısını kullanmıştım ve gayette memnnumdum özellikle yumuşatıcı inanılmaz güzel kokuyor ohh mis missss:)
 
Geri
Üst