Bebek Kıyafetleri Nasıl Temizlenir?

Uzman SühaN

Administrator
Bebek Kıyafetleri Nasıl Temizlenir?
Bebeğinizin giysilerini yıkarken size ilk başta yol gösterecek, giysilerin üzerinde bulunan yıkama önerileridir. Hepimizin bildiği üzere bebeklerin cilt yapısı çok hassastır. Dolayısıyla bebeklerin cildiyle doğrudan temas eden tüm kıyafetlerini yıkarken iki kere dikkat etmek gerekir. Bebek kıyafetleri öncelikle yetişkin kıyafetleriyle birlikte yıkanmamalıdır. Ayrıca yıkama esnasında çamaşı suyu vb. güçlü ve asitli temizleyiciler tercih edilmemelidir.



Bir evin, ailenin en küçük, en sevimli bireyi bebeklerdir. Bu küçük bireylerimiz henüz dünya ile yeni tanışma aşamasında olduklarından bir o kadar da savunmasızdırlar. Birçok yerden kolaylıkla mikrop kapabilecekleri gibi bunun en kolay yolu da kıyafetleridir. Direkt vücut ile temas halinde olan giysilerinin hijyeni ve temizliği sağlıkları açısından çok önemlidir.



bebek kıyafetleri yıkama.jpg








Bebek giysilerinin yıkamasında ilk yapılacaklardan biri etikete bakmaktır. Etiketlerde kıyafeti kaç derecede ve hangi konumda yıkaması gerektiği yazdığı için bu giysileri daha doğru yıkama konusunda yol gösterecektir. Yıkama yapılacak deterjan ve yumuşatıcı seçimi önemlidir. Bazı markaların bebekler için özel ürettiği hassas deterjanlardan yararlanılabilir. Doktor veya eczacıdan öneri alınarak bu deterjanlar kullanılmalıdır. Yıkama anında hijyen açısından alt, üst kıyafetlerin ve özellikle iç çamaşırların ayrı yıkanmasına özen gösterilmeli. Düşük sıcaklıkta mikropların kolay ölmediğinden yıkama sıcaklığı maksimum seviyede yüksek tutulmalı. Giysinin iç etiketinde bulunan yıkama önerisindeki maksimum sıcaklığa bakılarak kaç derecede yıkanılması gerektiği öğrenilebilir.





Yıkamadan önce kurumuş mama, ek gıda veya bebek bezinden sızıp elbiselere bulaşmış bebek dışkıları varsa bunlar önce diş fırçası ile hafifçe temizlenebilir. Deterjanlı ılık suda 30-40 dakika kadar bekletilip sonra yıkama yapılabilir. Yıkama sonrasında kıyafette deterjan kalabileceğinden durulama işlemi iki kere yapılması daha temiz sonuç alınmasına yardımcı olacaktır. Çamaşır makinasını çok doldurmamak da kıyafetlerin daha temiz yıkanmasını sağlayacaktır. En son olarak yıkama bittiğinde kurutma makinası kullanılsa bile kıyafetler virüslerin kırılması için güneş ışığında bekletilmeli.




Şimdi gelelim ana sorumuza : Bebeğimizin çamaşırlarını nasıl yıkamalıyız?



•Yukarıda bahsedildiği üzere bebeklerimizin cildi, erişkinlerin cildinden daha hassas olduğu için kendi çamaşırlarımız için kullandığınız deterjanlar bebeğimizin cildine zarar verebilir. Bu nedenle bebeğimizin giysileri kendi giysilerimizden ayrı yıkanmalıdır.



• Yine satın aldığımız bebek kıyafetlerindeki iç etiketler genellikle sentetik kumaşlardan üretildiğinden bebeklerde kaşıntı, hassasiyet gibi olumsuzluklara yol açabilir. Dolayısıyla bu kıyafetlerin içindeki marka etiketlerini çıkarırsanız bebeğinizin cildinin bu sebeplerle tahriş olmasını önleyebilirsiniz.


• Bebeğinizin yeni kıyafetlerinin önce yıkanması ve ardından da ütülenmesi gereklidir.


• Bebeğinizin giysilerini yıkarken cildinin tahriş olmaması için çamaşır suyu ya da buna benzer deterjanlarla giysileri yıkamamalısınız. Bu şekilde uygunsuz deterjan kullanımına bağlı olarak bebeğinizde kaşıntı, hassasiyet, kızarıklık gibi yan etkiler oluşabileceği gibi ilerleyen dönemlerde cildinde alerjik oluşumlar gelişebilir.


• Bebek giysileri için özel üretilen deterjanlar veya sabun tozları tercih edilebilir. Bebek giysilerini yıkamadan önce üzerinde yazan yıkama talimatnamesinin okunması ve ona göre yıkanması önemlidir. Sıvı deterjanlar daha kolay durulanabildiği için bunları tercih edebilirsiniz.


• Bebek giysileri yıkandıktan sonra çok iyi durulanmalıdır. Yıkanan giysileri mümkün olduğunca açık havada kurutmalı ve ütülemelisiniz. Ütüleme işlemi bebek giysileri için yüksek ısıda bir nevi hijyenleme sağlayarak hijyenik etkiyi artırır.


• Bebeğinizin giysilerini güneş gören bir yerde kurutmanız her zaman tercih sebebi olmalıdır. Güneş ışınları bazı bakterileri doğrudan yok edebilmektedir. Bebek çamaşırları iyice kuruduktan sonra serin ve kuru bir yerde muhafaza edilmelidir.



bebek çamaşırları kaç derecede yıkanır, bebek kıyafetleri neyle yıkanmalı, bebek kıyafetleri nasıl yıkanmalı, bebek esyalari nasil yikanir, yeni dogan bebek kiyafetleri nasil yikanir, bebek kiyafetleri kac derecede yikanmali, bebek kıyafetleri yıkama, bebek kıyafetleri kaç derecede yıkanır, yeni dogan bebek kiyafetleri neyle yikanir, bebek kiyafetleri nasil yikanir
 
Geri
Üst