Bebekler Nasıl Yıkanır Anne Olacaklara Önemli Bir Yazı

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Bebekler Nasıl Yıkanır Anne Olacaklara Önemli Bir Yazı
Bebekler Nasıl Yıkanır- Tecrübesiz anneler ilk kez anne olacaklara önemli bir yazı ile daha karşınızdayız. Özellikle ilk kez doğum yapanlar bebeğini yıkamakta zorluk çekebilir endişe duyabilir. Onun için genelde daha tecrübeli olan anne ya da kayınvalidelerden yardım isterler. Ben de sizlere tecrübelerimden yola çıkarak yeni doğan bebek nasıl yıkanır nelere ihtiyacınız olacağı konusunda bilgiler vermek istiyorum. Bebeğiniz doğduğunda aslında hastanede yıkanıp o doğum sonrası kötü görüntüsünden temizlenir ama ayrıntılı yıkanmazlar tabii ki. Siz hastaneden çıkıp eve geldikten sonra bebeğinizi tekrardan yıkarsınız özellikle bu göbek düştükten sonra gerçekleştirilir.

yenidogan bebek nasil yikanir.jpg


Bebeğiniz çok küçükse onu incitmekten korkabilirsiniz hele ki bebek benim ikizlerim gibi 1 ay erken doğan miniciklerse dokunmaya çekinirsiniz. Ben aslında kayınvalidem ile birlikte yıkamıştım ama öyle çok korkulacak bir şey de yokmuş diyorum şimdi kendi kendime. Yenidoğan bebek nasıl yıkanır nelere ihtiyacınız var? Bebeğinizin evde ilk banyosu yaklaşık 1 hafta sonra yani göbek bağı ne zaman düşerse o zaman yapabilirsiniz. Göbek bağı bakımı çok önemlidir bakımını doğru yaptığınızdan emin olmak için yazımızı inceleyebilirsiniz. Öncelikle odanın sıcak olmasına özen gösterin yazın bile olsa bebeğiniz yeni doğduğu için hemen yeni dünyaya adapte olamayabilir hemen üşüyebilir. Bunun için öncelikle oda sıcak olsun. Havlusu hazır tüm kıyafetlerini de hazır edin. Özellikle bir küvet ve yıkama filesi çok kullanışlı olacaktır. Yoksa da bir leğen dibine yumuşak havlu serip yumuşak olmasına özen gösterin. Ama küvet ve file alma imkanınız varsa ilk kez bu tecrübeyi yaşıyorsanız çok kolay olacaktır.

Bebeğiniz için sıcak su ayarlarken öncelikle sizin suyu ayarlamanız gerekir. Bir kovaya ılık su ayarlamalısınız. Suyun bebeği yakmayacağını da suyun içine dirseğinizi dokundurarak anlayabilirsiniz. Ve yine bebeğin cildini incitmeyecek yumuşak sünger yıkamak için uygun olacaktır. İnternetten arama yaptığınızda da kolaylıkla bebek yıkama ürünlerini bulabilirsiniz. Ve bir önemli konu da şampuan. Çok sorulan yeni doğan bebeklere hangi şampuanı kullanmanız gerektiği konusuna gelince ben sebamed ya da uni baby öneriyorum. Başka önerilere göz atmak için bu yazımızı inceleyebilirsiniz. Başka sabun vb şeyleri kullanmanıza gerek kalmayacaktır. Bebeğinizi hafif hareketlerle çok incitmeden ve şampuanı da çok kullanmadan yıkamakta fayda var. Onu ilk suyla tanıştırmak için yavaş hareket etmelisiniz suyu yavaş yavaş ayaklara dökerek vücudunda yavaşça ilerleyerek dökebilirsiniz.

bebek yikama.jpg


Önemli olan bebeği doğru tutarak onun canını acıtmadan yıkamak. Aslında burada birine ihtiyaç duyabilirsiniz. Siz yıkama yaparken yardımcı da suyu dökebilir. İlk zamanlar iki kişi ile yıkamak gerekebilir ama ileri de bebeğinizi tek başınıza yıkayabileceğinizi düşünüyorum. Şuan ben ikizlerimi uzun zamandır tek başıma yıkıyorum. Önemli olan tabii ki bebeğinizi üşütmemek bunun için banyo öncesi kıyafetleri bezi havlusu hazır olmalı. Odanın içerisi de 23-24 derece olursa bebeğiniz üşümeyecektir. Bu konuda odanın derecesini ölçmek için bebeğinizin odasında sıcaklık ölçer bulundurabilirsiniz.
 
Geri
Üst