Bebeklerde 3 Ay Koliği Gaz Sancısı

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Bebeklerde 3 Ay Koliği Gaz Sancısı
bebeklerde gaz sancısı,bebeklerde 3 ay koliği,bebeklerdeki gaz nasıl giderilir,bebeklerdeki gaz sancısına ne iyi gelir,3 ay koliği tedavisi
00000000000000.jpg




Hiç bir neden olmadan ağlayan bebekler... karınlarına doğru çektikleri ayaklarını birden ileriye doğru uzatır ve devamlı huzursuzdurlar. Kucağa alınınca veya dik tutlunca herşeyi unutur ve etrafına gülücükler saçmaya başlarlar. Bazen de birden kafasını sağa sola atarak kollarını baş hizasında elleri sımsıkı olacak şekilde tutar ve içlerinden gelen bir huzursuzluğu sizlerle paylaşmaya çalışırlar. Bebeğinizin durumu yukarıda anlatılan belirtilerin birden fazlasını gösteriyorsa kolik(gaz sancısı) den şüphelenebilirsiniz.

Bebeklerde gaz sancısına neler sebep olmaktadır?
Bu sorunun cevabı aslında tam olarak bilinmemektedir. Bilinen şeyler de aslında yetersiz eksik bilgilerdir. Fakat gözlemlerin bizlere yol gösterdiği de bir gerçektir. Örneğin;

Emzirmeden sonra sırtı sıvazlanmayan bebeklerde,
Annenin yediklerine dikkat etmediği durumlarda,
Emerken sıksık ağzından nefes alan bebeklerde(burun tıkanması gb. nedenlerle)
Biberonun içerisine konan süt veya mamada fazlaca köpük bulunması durumunda,
Bacak veya karın bölgesini üşütmüş bebeklerde çok sık gaz sancısı görülmektedir.
Peki Bebeğimde gaz sancısı(kolik) durumunu engellemek için neler yapmalıyım?
Öncelikle yediklerinizde çok seçici olmalısınız. Örneğin; mercimek çorbası, turunçgilerden meyveler, lahana, kuru baklagillerden yiyecekler, aşırı ekşi(turşu vb), çok acı, fazla baharlı yemekler çocuklarda ciddi derecede koliğe neden olduğu bilinen besinlerdir. Emziren annelerin bu besinlerden kaçınması çok önemlidir.
Diğer yandan bebeğin vücudunun sıcaklığı iyi ayarlanmalıdır. Şöyleki özellikle bacaklarından veya karın bölgesinden üşümüş olan bebeklerde kolik(gaz sancısı) çok fazla görünmektedir. Bu bölgelerin sıcak tutulması bebeklerin rahatlaması açısından çok önemlidir.
Bir başka önemli neokta ise, emen bebeklerin biberon veya ağız kenarından hava yutması olayıdır. Bu durumda ciddi gaz sancılarına neden olabilmektedir.
Bütün bu yukarıda sayılanlara dikkat eden anneler bebeklerinde gaz sancılarının hissedilir derecede azaldığını göreceklerdir.

Bebeğimde gaz sancısı başladı ne yapabilirim?
Öncelikle bebeğin dik tutulması veya kanı desteklenerek yüzü koyun tutulması gerekir bu pozisyonlar onu rahatlatacaktır.
İkincil olarak; iyi bir karın masajı yapmak gazları dışarı atması için bebeğinize yardımcı olacaktır. Hafiften titreterek onu odada gezdirmek de iyi bir yöntem olabilir.
Üçüncül olarak karnına tutuğunuz ılık konuma alınmış saç kurutma makinası da bebeğinizin gazlardan kurtulmasına vesile olablir.

Bebeklerde kolik sancılarını engellemek için şifalı bitkiler.
Biz bebeğimize anason çayı verdik. Gerçekten rahatlamasının yanı sıra yan etkisinin olmadığını da biliyoruz. Bunun yanında denenmiş olan diğer şifalı bitkileri de internetten arayarak bulabilirsiniz.

NOT: Bebeğinizde neyin kolik e neden olduğunu dikkatli bir takiple rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Yediğiniz şeylerden sonra bebeğinizi emzirdiğinizde onu iy takip edin ve yediğiniz şeylerin listesini tutun.
 
Geri
Üst