Bebeklerde Gaz Sorunu Nasıl Giderilir? Daha Mutlu Bebekler İçin

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Bebeklerde Gaz Sorunu Nasıl Giderilir? Daha Mutlu Bebekler İçin
Bebeklerde Gaz Sorunu Nasıl Giderilir?- Bebeklerde gaz sorunu genelde her çocukta olan bir problemdir. Bu bebeklere olduğu kadar anne ve babalara da sıkıntı oluşturur. Doğumdan hemen sonra emzirmeye alıştığınız bebeğinizi gelişimi sırasında tabii ki başka sıkıntılar ortaya çıkacaktır. Bu sıkıntıların ilki de gaz problemidir. Süt vermeye başladığınız ilk zamanlarda başlayan gaz sorunu yaklaşık 2-3 ay kadar görülebilen bir sıkıntıdır. Bebeğinizde gaz problemi tabii ki en aza indirilebilir bunun için tecrübelerimden yararlanarak siz yeni annelere bazı önerilerde bulunacağım.

bebeklerde gaz problemi.jpg


Bebeklerin yaşadığı sıkıntıların arasında yer alan gaz sorununu ilk olarak sizin emzirme konusu ve emzirme sonrası neler uygulamanız gerektiğini öğrenmekle başlar. Bu ilk aşamadır yani emzirme pozisyonu ve bebeğiniz doyduktan sonra hemen gazını çıkarmak önemlidir. Bebeğinizi beslerken özellikle başının midesinden yukarı konumda olmasına dikkat etmelisiniz. Ve emdikten hemen sonra kucağınıza alarak sırtını sıvazlayarak gazını çıkarmalısınız ki o gaz onu rahatsız edip uykusundan etmesin. Bebeğinizin bu hayata alışma sürecinde yaşanabilecek en klasik bir durumdur gaz sorunu. İleri seviyede kolik denilir bu soruna. Bebeklerde gaz 2-3 haftalıkken başlayabilir ve bu durum 3. aya kadar devam edebilir. Tabii bu gaz sorununa bir hastalık gözü ile bakmak yerine bir gelişim aşaması da diyebiliriz. Bebeğinizde özellikle daha çok geceleri başlayan sık ağlamalar, gece sık sık ağlayarak uyanma, ıkınma, inleme, bir domates gibi kızarana kadar ağladığına şahit olabilirsiniz.

Peki bebeklerde gaz sorununa nasıl çözüm bulunur? Ne iyi gelir? Bebeğinizde gaz sorunu kolik olduğunda sıkıntılı ve karında şişlik olduğunu da görebilirsiniz. Ona sırt masajları yaparak rahatlatabilirsiniz. Özellikle 2-3 saatte bir emme isteğinde bulunan bebeğinizi 20 dakika kadar emzirmeyi 1 saate yayabilirsiniz böylece ara ara gazını çıkarıp tekrar emzirirseniz gazını daha kolay çıkarmış olur. Bu şekilde bir emzirme düzeni uygularsanız bebeğiniz 2-3 saat deliksiz uyuyabilir. Aynı zamanda sık sık kusabilir bebeğiniz bu da son derece normaldir bebeğiniz bazen midesini tıka byasa sütle doldurur. Bu dönemlerde bebekler anne kucağında kalmak ve burada uyumayı genelde tercih edebilirler bunun sebebi daha rahat etmeleridir. Yattıklarında yine gaz sıkıntısı ortaya çıkabileceğinden bazen anneler bebeklerinin kucağa alıştığını düşünebilirler. Yine emziren anneler rezene ve kimyon çayı içebilirler bu sütünüzden bebeğe geçerek gazı en aza indirecektir.

bebeklerde gaz sancisi nasil gecer.jpg


Hanımlar özellikle ben de ikizlerimde denemiştim telefonunuza indireceğiniz bir süpürge sesi ile bebeğinizin rahatlamasını sağlayabilirsiniz. Bebekler süpürge sesi ile oldukça sakinleşebiliyorlar. Yine doktorunuzun tavsiyesi ile bitkisel şuruplar da oldukça bebeğinizin rahatlamasını sağlayacaktır. Ben ikizlerimden birinde gaz sorunu olduğu için bitkisel şurubu kullandığımda biraz rahat etmiştim. Aslında anneler bu sıkıntıyı önemsememeliler sonuçta 2-3 ay içinde geçebileceğini unutmamalılar. Şükür etmek gerek ki bebeğinizin daha büyük sağlık sorunları yok bunu düşünerek aslında daha rahat ve bu dönemi kolayca atlatabilirsiniz.
 
ah şu bebeklerdeki gaz sorunu yokmu hemen hemen hepimizin başına gelmiştir ama fayda etmedimi de etmiyor bazı bebeklere benim kızıma denemediğim kalmadı hiçbirşey gazına çare olmadı o kadar ıkınıyordu ki sürekli ağlıyor ve huysuzdu doktorun verdiği her farklı gaz gidericiyi kullandım bazı bebeklere fayda etmiyor ne yazıkki birkaç ay çekiyorsun bu gaz olayını taki bebek kendi gazını kendi çıkarana kadar...
 
yeğenimde gaz sorunu var .biraz beslenmeyle alakalı sanırım. annenin yedikleri süte geçebiliyor. anasonla rezene çayı çok iyi geliyor .her yemekten sonra annelerin anason ve rezene çayı tüketmesi bebeklerde gaz olmasını engeller
 
evet annenin yedikleri de önemli örneğin süt veren anneler nohut fasulye gibi gibi gaz yapıcı gıdalar yemesi bebeğe sıkıntı verebiliyor dediniz gibi rezene anason çayı içebilir anneler..
 
Geri
Üst