Bebeklerde vajinada akıntı problem teşkil eder mi?

  • Konbuyu başlatan Mlkteber
  • Başlangıç tarihi
M

Mlkteber

Forum Okuru
Bebeklerde vajinada akıntı problem teşkil eder mi?

Bebeklerde vajinada sarı akıntı melek kadınlar kulübü yenidoğan bebeklerde vajinada sarı akıntı forum'da.​

Benim bebeğim 1 aylık bezini değiştirirken vajinasından sarı akıntı olduğunu gördüm. Acaba sarı akıntının anlamı nedir? Bebeklerde vajinada sarı akıntı neden olur bu önemli bir durum olabilir mi? Benim daha ilk bebeğim ve böyle bir durumla karşılaşan varsa fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Bebeklerde böyle vajinal akıntı olur mu yaa bu normal bir şey mi? Bir iki gündür görüyorum bu akıntıyı olmaması mı normal yoksa olabilir mi böyle bir durum?

images.jpeg
 
Merhabalar
Yenidoğan bebeklerde ya da ileri zamanlarda bebeklerde hijyen çok önemlidir. Özellikle alt temizliği yaptıktan sonra iyice temizlenip kurulanıp o şekilde bezin kapatilmasi gerekir. Bazen bebek o bölgesi ıslak kaldigi zaman pisikle birlikte bazı problemler görülebilir. Bebeklerde vajinada akıntı sebepleri neden olur dilerseniz bakalım ana sebebi hijyendir ama birkaç sebep daha vardır.

"Bebeklerde vajinada akıntı neden olur"​

  • Hijyenik olmayan durumlarda akıntı oluşabilir.
  • Yenidoğan bebeklerde anneden geçen östrojen hormonu sebebiyle ilk zamanlar akıntı olması normal ve bu geçici olmaktadır
  • Bebeğinizin vajinal bölgesine özellikle çok fazla temizlik ürünü surulmemesi gerekir sadece ıslak pamuk ile temizleyin.
  • Allah korusun bebek ya da çocuklarda cinsel istismar sonrasında da yaralar yarıklar akıntılar oluşabilir
Bebeklerde hijyen konusuna çok dikkat etmek gerekiyor bebekler biliyorsunuz ki çok hassaslar haliyle anneler bu konuda çok dikkat etmeleri gerekir.

Dilerseniz bu aşağıdaki verdiğim linkine inceleyebilirsiniz "yeni doğan bebeğin vajinasından kan gelmesi neden olur" bu önemli konuyu aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz hanımlar.

 
Geri
Üst