Bebeklerdeki Kıllar Ne Zaman Dökülür? Bu Kıllar Kalıcı mı Gidici mi?

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Bebeklerdeki Kıllar Ne Zaman Dökülür? Bu Kıllar Kalıcı mı Gidici mi?
Bebeklerdeki Kıllar Ne Zaman Dökülür- Bebek anne karnında geçirdiği süre içinde vücudu ilk aylarda pürüzsüz ve mat değildir. Yani ilk aylarda baktığınızda gördüğünüz şey şeffaf bir cilt transparan bir görünüme sahiptir bebeğiniz. Cildinde ise lanugo denilen tüyler yer almaktadır. Bu tüylerin amacı bebeğinizin cildini korumaktır basit anlatımla. Lanugo tüyleri omuzlarda sırtta yüzde kulak arkasında olabiliyor. Genel olarak bebeğiniz gebeliğiniz sırasında rahim içinde bir sıvı ile temas ettiğinden dolayı cildin yıpranmaması için bu tüyler onun cildini bir anlamda korumaktadır.

bebeklerde tüyler ne zaman yok okur.jpg


Bazı bebekler bu tüyleri daha doğmadan önce dökerken bazı bebekler ise omuzlarında sırt bölgesinde kıllarla doğabilir bu sizi şaşırtmasın tabii ki bebeğiniz böyle kalacak değil. İlerleyen haftalarda bebeğiniz bu tüylerden kurtulacaktır. Çoğu anne gün geçtikçe dökülmeyen bu tüyler hakkında endişe duyabilirler. Acaba bebeğim vücudundaki tüyleri dökmeyecek mi? gibi sorular sorabilirler. Özellikle de kız bebeği olanlar bu konuda daha fazla endişe duyabilirler. Ama dediğimiz gibi bu tüyler zamanla yok olabilen dökülen tüylerdir. Annelerin bu konuda endişesi de kalkmış olacaktır böylece.

bebeklerde tuyler ne zaman dokulur.jpg


Sağlıklı şekilde dünyaya gelen bebeğin cildine baktığınızda hafif pembemsi mat ve bir kısım tüylü olabilir bu son derece normaldir. Bu tüyler özellikle de erken doğan tam gününü tamamlamamış, prematüre bebeklerde de çok sık görülür. Normalde dediğimiz gibi bu tüyler daha 33-34. haftalarda dökülmeye başlar ve doğuma kadar çoğu kısmı ya da tamamen dökülmüş olarak dünyaya gelecektir. Bu tüylere hiç rastlamayanlar belki çok fazla kıl şeklinde anımsayabilirler ama daha çok kıl değil de tüy şeklinde yani bir ayvada bulunan ince yumuşak tüylere çok benzerler. Yine yenidoğan bebeklerde görülen derisine yapışık bir koruyucu jele benzer kaygan bir katman bulunur bu da verniks kazeoza adı verilir. Bu da bebeğinizin anne karnında vücut sıcaklığını ayarlayan cildini doğum anı ve sonrası için travmalardan koruyan bir yapıdır. Bu doğumdan yaklaşık 48 saat içinde deri tarafından emilir ve bebeğin ilk doğumdan sonra banyoda dökülür.
 
Geri
Üst