bel sağlığınız için 5 adım

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
bel sağlığınız için 5 adım
Yanlış oturmak, ani hareketler ve hareketsizlik gibi pek çok faktör, bel ağrılarının sebebi olabiliyor. Oysa bel ağrılarından kurtulmak ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak için uzmanların önerdiği şu 5 kurala dikkat etmeniz yeterli:

* Düzenli olarak her gün egzersiz yapın. Sırt ve karın kaslarınızı çalıştırın. Bisiklet, yürüyüş, yüzme ve koşma gibi sporlar tavsiye edilen faaliyetlerdir. Bu spor etkinliklerine ek olarak sırt, karın , kalça ve uyluk kaslarını güçlendiren ve esneten egzersizler yaparak bel sorunları en aza indirilebilir. Düzenli egzersiz yapmak; kasların ve eklemlerin çevresindeki bağların esnekliğini sürdürür ve korur.

* Ağır nesneleri kaldırmayın. Ağır eşyaları iki eşit parçaya bölerek taşıyın. Ağır cisimleri çekmek yerine itmeyi tercih edin .

* Ayaktayken bacaklarınızı gergin tutmayın. Yatarken bacaklarınızın gergin olduğu pozisyonları tercih etmeyin.

* Sağlıklı duruşu bulun. Uzun süre ayakta durmanız gerekiyorsa, omurganızın dik olmasına dikkat edin . Bir dizinizi hafifçe bükün ve pozisyonunuzu sıkça değiştirin. Otururken; çok yüksek veya alçak iskemle veya koltuklarda oturmayın. İskemlenin kol destekleri, kollarınızın yere paralel durmasını sağlamalı. Omurganız dik, beliniz destekli olsun.

* Baş seviyesinin üzerinden yerlere uzanarak iş yapmayın. Yüksekteki yerler için bir tabure veya sağlam bir merdiven kullanın.

signature.gif
 
Geri
Üst