Biberiye yağının faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Biberiye yağının faydaları nelerdir ?
Otlar söz konusu olduğunda, biberiye, sunduğu birçok sağlık yararlarından dolayı, neredeyse hepsinin kraliçesi.Yunan, Roma ve Mısır medeniyetleri tarafından zamanında kutsal sayılan bu otun sağlık üzerinde sayısız faydası var. Yaprak dökmeyen bir bitki olan biberiyenin iğne benzeri yaprakları ve pembe ,beyaz mor açan çiçekleri vardır. Güzel göründüğü için, yaygın bir süs bitkisi olarak kullanılır.Kokusu çok güzeldir.Biberiye, özellikle her türlü kavrulmuş eti içeren yemeklere hoş bir aroma katmaktadır.Makalemizin devamında biberiyenin sayısız faydalarını okuyabilirsiniz.



biberiye yağı.jpg




Biberiye pek çok sağlık sorununun tedavisinde yüzyıllardır yaygın olarak kullanılmaktadır. Çalışmalar, bu bitkinin antienflamatuar, antimikrobiyal, antibakteriyel, antiseptik, antioksidan ve antikanserojenik aktiviteye sahip olduğunu göstermektedir. Bu nedenle sindirim sistemi problemlerinin, solunum yollarının, baş ağrısı nın, kötü nefesin, kellik, vücut kokusunun, ödemlerin (sıvı tutulması), kognitif ve nörolojik problemlerin, maküler dejenerasyonun, artritin ve zayıf kan dolaşımının tedavisine yardımcı olabilir.Bazı ön sonuçlar, kas ağrısını azaltabildiğini, idrar akışını artırabileceğini, adet akışını artırabileceğini, saç büyümesini iyileştirebileceğini ve kan pıhtılarını veya trombozu önleyebileceğini düşündürmektedir.




Biberiye nerelerde kullanılabilir ?




Biberiye bir yağ içine infüze edilebilir ve egzema gibi cilt tahrişleri ve artrit gibi eklem sorunları için harici olarak kullanılabilir.


Yaraların ve çürüklerin iyileşmesini hızlandırır.

Baharat olarak gıdalara eklenir, çayı içilirse sağlığa pek çok faydası olur


Biberiye ve Isırgan otunun güçlü bir karışımı, saçlar için mükemmel bir bitkisel kürdür.Her yıkamadan sonra kullanıldığında kepeği önler saçın uzamasını teşvik eder.


Biberiye Yağı , ayaklarda veya ağrılı herhangi bir bölgeye sürülürse ağrıyı giderir.


Biberiye sivrisinek gibi haşaerileri de önler.öcekler ve parazitler biberiye nefret ettiğinden, bu güçlü bir böcek kovucudur.


Biberiye Yağı, mideyi rahatlatmaya ve hazımsızlık, adet kramplarına iyi gelir.



Hoş kokusu ve antiseptik, haşere kovucu ve anti-bakteriyel özelliklerinin yanı sıra, anti-inflamatuar ve antispazmodik etkisi nedeniyle bir dizi sağlık yararı sağlar . Biberiye doğal bir ağrı kesici. Ek olarak, uyarıcı ve canlandırıcı özellikleri, iyileşme sürecini hızlandırmak veya fiziksel ve zihinsel yorgunluğu hafifletmek için hastalık zamanlarında kullanılabilir.



Biberiye esansiyel yağı, rosmarinik asit, kafeik asit, betulinik asit, karnosik asit, ursolik asit, karnosol ve kafur gibi pek çok takviye edici bileşen içerir. Bunlar anti-enflamatuar, antibakteriyel, antifungal, analjezik ve balgam söktürücü özelliği vardır ve daha iyi sindirim, dolaşım ve solumaya yardımcı olur.Biberiye yağı, enfeksiyon ve hastalıklarla mücadelede güçlü bir silah olan antioksidan dır. Biberiye yağı genellikle bağışıklık sistemini güçlendirmek için solunur veya aromaterapi seanslarında kullanılır. Aynı zamanda kalp hastalığı ve kanser dahil olmak üzere serbest radikallere bağlı hastalıklarla mücadelede yardımcı olur.


Birçok araştırmacı, bu bitkinin Alzheimer hastalığından ve yaşlanmayla birlikte meydana gelen hafıza kaybından koruyabileceğine inanıyorlar. Bu otun kokusunun bile hafızayı iyileştirdiği söylenir.Biberiye, gastrointestinal sistemi düzenlemeye yardımcı olur . Sindirim sorunlarını tedavi etmek, ve ishali durdurmak için kullanılır. Diüretik özellikleri nedeniyle karaciğer, pankreatik ve idrar rahatsızlıklarının üstesinden gelebilir.Romatizmal ağrı, baş ağrısı ve diş ağrısına karşı güçlü bir müttefiktir. Biberiye, ağız kokusuna karşı etkilidir ve yüksek kolesterol ve hiper-glikemiyi azaltabilir.Ayırt edici kokusu ve antiseptik özellikleri ile biberiye, doğal hava spreyleri ve deterjanlar için bir bileşen olarak yaygın olarak kullanılır. Bu bitkinin antioksidan özellikleri saçınızın büyümesini artırır.


Bu bitkinin anti-enflamatuar ve anti-mikrobik özellikleri, etkilenen bölgeleri daha fazla enfeksiyondan koruyacaktır. Ayrıca biberiye, rahatsız edici hissi azaltabilir ve iyileşme sürecini hızlandırabilir.Biberiye yağı, sadece fiziksel sağlığınız için fayda sağlamayan, aynı zamanda ruh sağlığınız için harikalar yaratan benzersiz içeriklerden biridir. Acıyı rahatlatmak ve anksiyeteyi azaltmak sindirime yardımcı olmak gibi olumlu etkileri vardır.Vücudunuzu hastalıklardan korumak söz konusu olduğunda, antioksidanlar en büyük silahınızdır. Biberiye yağını düzenli olarak solumak bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye yardımcı olabilir.

Biberiye yağının topikal kullanımının bu alandaki kan dolaşımını iyileştirdiği bulunmuştur. Sık sık baş ağrısı ve migreniniz varsa avuçlarınıza biraz biberiye yağı dökün bunu soluyun ve anlınıza masaj yapın.Bu kuvvetli esansiyel yağın ağrı giderici özelliği, baş ağrılarının azaltılmasında çok etkilidir.Öksürük, soğuk algınlığı ve grip arasındaki ortak faktör hepsi bakteriyel veya viral enfeksiyonlardan kaynaklanıyor. Biberiye esansiyel yağı, solunduğunda, güçlü bir antibakteriyel ajan gibi davranır ve bu enfeksiyonlarla mücadele eder.

Kronik strese maruz kalan herkesin vücudunda salınan kortizol fazlalığı olabilir, bu da hassas hormonal dengeyi bozabilir ve normal metabolizmayı bozabilir, böylece başka hastalıklara yol açabilir. Biberiye yağının, kortizol düzeyini iyi düzeyde azalttığı bulunmuştur . Biberiye yağının kanser üzerindeki etkisini test etmek için birçok araştırma yapılmaktadır. Biberiye yağının bir bileşeni olan Carnosol, kanserle mücadelede ümit verici sonuçlar vermiştir. Hayvanlar üzerinde yapılan kapsamlı araştırmalar ayrıca biberiye yağının kolon, pankreas, meme, prostat, servikal, mesane, yumurtalık kanseri ve lösemi üzerindeki anti-kanser etkisini kanıtlamıştır



Selülit Tedavisi


Biberiye ve rezene yağını birleştirin ve etkilenen cilt bölgenize uygulayın. Enfeksiyon tamamen iyileşene kadar bu kombinasyonu kullanmaya devam edin.


Hamilelik :


Biberiye, tıbbi olarak ağızdan almak için güvensiz görünmektedir. Biberiye uterusu etkileyebilir veya menstürasyonu uyarır, bu da bir düşükle sonuçlanır.Epilepsi veya yüksek tansiyon hastalığınız varsa biberiye yağı kullanmayın.Hamilelik ve emzirme döneminde kaçının.Biberiye yağını asla gözünüze, kulaklarınıza sürmeyin

Akne tedavisi yapar Güçlü dezenfektan ve antibiyotik özellikleriyle bitki, sivilce ve yağlı cilt koşullarının iyileştirilmesine yardımcı olabilir. Yüze masaj yaparken, biberiye yağı ciltte koyu lekeleri ve lekeleri aydınlatmaya yardımcı olabilir ve ciltte iyileşme sağlar.Doğal olarak güçlü antioksidanlar içerdiğinden, biberiye yağı kılcal damarları güçlendirir ve yaşlanmanın cilt üzerindeki etkilerini yavaşlatmaya yardımcı olur. Aynı zamanda daha sert ve daha elastik görünmesine yardımcı olmak için sarkma ve gevşek cildi sıkılaştırır.


Biberiye güçlü antioksidan, antiseptik, anti-kanser, anti-inflamatuar ve dezenfektan özelliklere sahiptir. A ve C vitaminleri, tiamin, riboflavin, folat, demir, magnezyum, fosfor, çinko ve bakır gibi çeşitli vitamin ve mineraller içerir.Biberiye yağının çok hoş odunsu, narenciye benzeri kokusu vardır bu nedenle kozmetik ürünlerinde bulunur ve aromaterapide kullanılır.



Yorgunluk hissi duyduğunuzda veya gerildiğiniz zaman biberiye yağı solunması uyarıcı gibi davranır ve kan basıncınızı, kalp atış hızınızı ve solunum oranınızı artırmanıza yardımcı olur. Bu, daha taze ve daha enerjik hissetmenize yardımcı olur . Biberiye yağının zihinsel sağlığa faydalı olmasının bir başka harika yolu da bir antidepresan olarak davranmaktır.Biberiye yağı b, insanların rahatlamasına ve depresyon belirtilerini tedavi etmelerine de yardımcı olur. Biberiye yağının topikal uygulamasının aknenin neden olduğu iltihaplanmayı azalttığı bulunmuştur.Ayrıca göz altı şişliklerini azaltır ve cildin aydınlanmasına neden olur.Buna ek olarak, güneş hasarı ve serbest radikal hasarına karşı savaşır ve cildinizi yaşlanma belirtileri ile mücadele etmek için sıkılaştırır. Biberiye yağının antienflamatuar özelliği prostat sağlığının iyileştirilmesinde de etkilidir. Sadece birkaç damla biberiye esansiyel yağını hindistancevizi veya zeytinyağı ile karıştırın ve yumurtalıkların altına sürün.


Biberiye esansiyel yağının anti-spazmodik ve anti-inflamatuar özelliklerinin, yara kas ve eklem ağrılarına da iyi gelmektedir.Biberiye yağının hoş kokusu, astım, bronşit, sinüzit ve sık görülen soğuk algınlığındaki burun tıkanıklığı gibi birçok solunum probleminde de etkilidir.Biberiye bolca sağlık faydası sunan harika bir iksirdir. Ancak, yan etkileri konusunda aklınızda bulundurmanız gerekenler vardır. Bu nedenle biberiye yağı kullanmadan önce hekime danışmanızda fayda vardır.
 
Geri
Üst