Bilkentli Öğrencilerin Tasarladığı Üç Boyutlu Sanal Kabin.....

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Bilkentli Öğrencilerin Tasarladığı Üç Boyutlu Sanal Kabin.....
Bilkent Üniversitesi Sanal Kabin
Bilkentli Öğrencilerin Tasarladığı Sanal Kabin




Teknoloji gün geçtikçe hızlanıyor..Herkes işini sanaldan halletmeye devam ederken..Alışverişler, ödemeler, hatta sanal dershaneler bile açıldı..Şimdi de Bilkent Üniversitesi öğrencilerinin tasarlamış olduğu o dar kabinlere girmeden üç boyutlu şekilde bedeninize hangi kıyafet uyuyor uymuyor onu görebileceksiniz...Bakalım sanal kabinin detayları nelermiş....




sanal kabin-16b.jpg



Bilkent Üniversitesi Teknokenti’nde üç öğrencinin geliştirdiği ”sanal giyinme kabini”yle, seçilen elbiselerin, bedene uyup uymadığı, dar kabinlere girmeden, giyip çıkarmadan, ekran üzerinden üç boyutlu görülebilecek.


Firma yöneticilerinden Umut Gültepe, LED, LCD ve holografik ekranları klavye, fare, eldiven veya dokunmaya ihtiyaç duymadan kullanımını sağlayan kinection teknolojisi üzerinde dünya çapında çalışmalar yürütüldüğünü ve firmalarının bu konuda dünyada ilk 5 içinde olduğunu söyledi.

Gültepe, şöyle açıkladı:

”Sanal giyinme kabini sayesinde kıyafetlerin giyinip çıkarılmasına gerek kalmıyor, kişinin bedenine uygun şekilde üzerinde giyinmiş gibi algı yaratıyor.

Ürünümüz sadece kişinin üzerine kıyafet yapıştıran bir sistem değil. Kıyafetin gerçekten üste giyildiği ve aynaya bakıldığı izlenimi yaratılıyor. Örneğin, denediğiniz etek hareketlerinizi simüle edebiliyor. Rüzgar varsa, arkaya doğru ivmeleniyor ya da kırışabiliyor. Etek size göre uzun ya da darsa bunu görebiliyorsunuz.

Sanal giyinme kabini, firma için hem daha çok müşteriye hizmet edebilmek anlamına geliyor hem de denenen kıyafetlerin yıpranması sorununu ortadan kaldırıyor. Alışveriş yapan kişi içinse vakit kazancı ve eğlenceli alışveriş deneyimi sağlıyor.”

Gültepe, projenin akademik çalışmalarına Ekim 2010’da, uygulama kısmına Nisan 2011’de başladıkları kabinin ilk prototipini ürettiklerini bildirerek, ”Hedefimiz Aralık 2012’de tam ürün haline getirmek” diye konuştu.
 
Geri
Üst