Boğaz ağrısı evde nasıl tedavi edilir nasıl geçer ?

Uzman SühaN

Administrator
Boğaz ağrısı evde nasıl tedavi edilir nasıl geçer ?
Boğaz ağrısı çok yaygındır ve genellikle kaygılanmamalıdır. Normalde bir hafta içinde iyileşen bir sağlık sorunudur.Çoğu, soğuk algınlığı veya grip gibi küçük hastalıklardan kaynaklanır ve evde tedavi edilebilir.Boğaz ağrısı virüs veya bakteri nedeniyle olabilir . Boğaz ağrısının en yaygın nedenleri virüslerdir. Viral boğaz ağrısı, genellikle burun akıntısı, öksürük , kırmızı veya sulu gözler ve hapşırma gibi soğuk algınlığı belirtileri eşlik eder . Boğaz ağrısının diğer nedenleri arasında sigara , hava kirliliği veya tahriş edici maddeler, alerjiler ve kuru hava bulunmaktadır.. Bu makale ; boğaz ağrısı,boğaz ağrısı nedenleri,boğaz ağrısı belirtileri,boğaz ağrısı tedavisi hakkın da bilgiler vermektedir.

boğaz ağrısı.jpg




Boğaz ağrısı, boğazdaki rahatsızlık ve ağrı semptomlarını tanımlamak için kullanılan genel bir terimdir. Altta yatan nedeni belirtmemektedir. Çoğu boğaz ağrısı virüslerden veya mekanik nedenlerden (ağız solunumu gibi ) kaynaklanır ve evde başarıyla tedavi edilebilir.Hızlı başlangıçlı ve boynunun ön tarafında bir ateş veya hassasiyet ile ilişkili boğaz ağrısı ciddi olabilir ve bir doktor tarafından görülmelidir.


Boğaz ağrısı ile birlikte görülen septomlar


Bir boğaz ağrısı, kaşıntı ya da boğazda tahriş belirtmektedir. Boğaz ağrısı boğaz ağrısının başlıca semptomudur. Yutmaya çalışırken daha da kötüleşebilir ve yiyecek ve sıvıları yutmakta zorluk çekebilirsiniz .

Boğaz ağrısına ek olarak, diğer yaygın soğuk algınlığı belirtileri şunları içerir:


Burun akması

Hapşırma

Öksürük

Hafif baş ağrısı

Hafif vücut ağrıları

Ateş


Boğaz ağrısı nedenleri


Boğaz ağrısı nedeni her zaman açık değildir. Ancak çoğu vakada viral veya bakteriyel bir enfeksiyon belirtisidir.Boğaz ağrısı genellikle bir semptomdur:

Soğuk algınlığı veya grip ; ayrıca tıkalı veya burun akıntısı, öksürük , yüksek sıcaklık (ateş), baş ağrısı ve genel ağrılarınız olabilir. Sesinizde bir değişiklik olabilir.

Travma / Yaralanma: Boğaz veya boyun bölgesinde herhangi bir hasar oluşması boğaz ağrısı oluşturabilir. Bazen, yabancı bir cisim (örneğin, bir kemik veya yiyecek parçası) boğaz ağrısı oluşturabilir. Aşırı bağırma veya çığlık, boğazı ve gırtlaklarını tahriş edebilir, boğaz ağrısı oluşturabilir.


Toksinler / Tahriş edici maddeler : Bir sigara dumanı, hava kirliliği ve havadaki kimyasal maddeler boğaz ağrısı oluşturabilir.




Evde boğaz ağrısı nasıl geçer ?


Sıcak tuzlu su ile gargara yapmak boğaz ağrısını hafifletir. Tuzlu su boğadaki bakterileri öldürür. Tam bir bardak ılık suyla 1 çay kaşığı tuz içeren bir tuzlu su çözeltisi yapın. Günde iki defa bu çözeltiyle gargara yapın.


Papatya çayı doğal olarak yatıştırıcıdır. Boğaz ağrısı yatıştırmak gibi tıbbi amaçlı uzun süredir kullanılmaktadır. Sıklıkla antienflamatuar, antioksidan ve sıkıcı özelliklerinde kullanılır.Papatya buharının teneffüs edilmesinin boğaz ağrısı gibi soğuk algınlığı belirtilerini hafifletmeye yardımcı olduğunu gösterdi. Papatya çayı içmek de aynı fayda sağlayabilir. Ayrıca boğaz ağrısı neden enfeksiyona karşı mücadele etmek için bağışıklık sistemini uyarabilir.


Nane nefes tazeleme kabiliyeti ile bilinir. Günde 1 bardak nane limon çayı için . Bu bilindik çay soğuk algınlığı ve boğaz ağrısına iyi gelmektedir.


Meyan kökü uzun zamandır boğaz ağrısı tedavisinde kullanılmaktadır . Son araştırmalar , su ile karıştırıldığında, gargara için bir çözüm oluşturmak için etkili olduğunu gösteriyor.


Elma sirkesi birçok doğal antibakteriyel kullanıma sahiptir . Birçok çalışma, enfeksiyonlarla mücadelede antimikrobiyal etkilerini göstermektedir . Asit yapısı nedeniyle boğazdaki mukusun parçalanmasına yardımcı olur ve bakterilerin yayılmasını önler.Boğaz ağrısı hissederseniz , bir bardak suda 1-2 çorba kaşığı elma sirkesi koyun ve gargara yapın.


Sarımsak ayrıca doğal antibakteriyel özelliklere sahiptir. Bu, enfeksiyonları savuşturma kabiliyeti ile bilinen organosülfal bir bileşik olan allikini içerir.Araştırmalar gösteriyor ki, sarmısak takviyesini düzenli olarak almak virüsü önlemeye yardımcı olabilir.


Boğaz ağrısı genelde enfeksiyon kaynaklıdır. Nedenini ağrenmek için hekime gitmek gerekir. Boğaz ağrısının tedavisi altta yatan neden bağlıdır. Genelde iltip gibi oluşumlar için antibiyotik ve boğaz pastilleri verilir. Boğaz ağrısı yaygın ve zararsız gibi görünsede yukarıda yer alan septomlara sahipseniz en kısa zaman da doktora görünün..
 
Boğaz ağrısı bazı nedenlerden dolayı gelişen bir rahatsızlıktır. Genelde soğuk algınlığı,gribal enfeksiyonlar, yüksek sesle bağırma, konuşma,aşırı sigara tüketimi,dumana maruz kalmaz, bazı kimyasalların reaksiyonu olarak görülebilir. Boğaz ağrısının nednei ancak hekim kontrolü ile belirlenebilir. Boğaz ağrısı ciddi bir problem oluşturmamaklar birlikte kötü hastalıkların da habercisi olabilir. Uzun süren boğaz ağrınız varsa ve buna ses kısıklığı eşlik ediyorsa mümkün mertebe en kısa zaman da Kulak burun boğaz doktoruna görünün. Enfeksiyon kaynaklı boğaz ağrısında antibiyotik tedavisi uygulanmakla birlikte evde bitki çayları içerek boğaz ağrısını ekarete edebilirsiniz..
 
Boğaz ağrısının en yaygın nedeni farenjittir. Bu, boğaz astarında ve bademciklerdeki iltihaplanma, çoğunlukla bir viral enfeksiyon nedeniyle ortaya çıkar. Genellikle soğuk algınlığı ve grip benzeri akut solunum yolu enfeksiyonları (mevsimsel grip) ile ilişkilidir.Duman solunumu her zaman açık olmayabilir, ancak dumana maruz kaldıktan sonra aniden boğaz ağrısı oluşturabilir . Diğer nedenler toksik gazların ve hava kirliliğinin solunmasıdır. Sigara, akut boğaz ağrısının yaygın bir nedenidir . Boğaz ağrısı birçok formda olabilir. Yanma ağrı yutkunmada güçlük çekebilirsiniz..Grip gibi bu durumlardan bazıları, oldukça küçüktür ve tedavi gerektirmez; strep boğazı ve bademcik iltihabı tedavi edilmediği takdirde ciddi sağlık sorunlarına dönüşebilir.
 
Geri
Üst