Brezilya fönü çektirmeden önce bunları okuyun

Uzman SühaN

Administrator
Brezilya fönü çektirmeden önce bunları okuyun
rezilya fönü; yaklaşık 2 yıl önce kabarık, dalgalı ya da şekil almayan saçlara sahip olanlar tarafından tercih edilerek gündeme gelen saç düzleştirme işlemidir.

Bu işlem esnasında uygulanan çeşitli kimyasallar ilk başta saçı düzleştirerek daha kaliteli bir görünüm kazanmasını sağlasa da uzun vadede saçların kimyasal yapısını değiştirmesi yüzünden zarar veriyor.

b.jpg








Saç kalitesini düşürüyor
Kimyası değişen saçlarda meydana gelen kırılmalar ve bozulmalar yüzünden saç kalitesi düşüyor. Herhangi bir boyama işleminde kalitesiz ve sağlığını kaybetmiş saçlar yanıyor veya kopuyor.

Brezilya fönü çekilen bireylerin cildinde kimyasallara karşı hassasiyet mevcutsa saç derilerinde kuruma, alerjik reaksiyon, sivilcelenme ya da saç dökülmesi meydana gelebiliyor. Bu yüzden Brezilya fönünü çektirmeden önce iyi bir araştırma ve alerji testi yaptırmanızda fayda var.Saçlarım Gerçekten Sürekli Fön Çekilmiş Gibi Olacak mı?

Brezilya fönü saçlarınızı %85 oranında düzleştiren bir uygulamadır. Orta dalgalı bir saçınız varsa uygulama sonrasında düz fönlenmiş bir saça kavuşabilirsiniz.

Saçlarım Çok Kıvırcık Brezilya Fönü Uygulamasından Sonra Fön Çekilmiş Gibi Düz Olur mu?

Saçlarınızın dalgası çok kıvırcık ve kabarık ise tamamen düz olmasa bile düze yakın bir saçınız olur ve sadece bir kaç fırça darbesiyle tamamen fönlenmiş bir saç elde edebilirsiniz. Düz saçları olan birinin saçlarına fön çekmesi kadar basittir ve normal şartlarda kuaförlerin bile fön çekerken zorlandığı saçlarınıza uygulama sonrasında evde kendiniz bile fön çekebilrisiniz.

Saçlarım Düz Fakat Çok Kabarıyor?

Uygulama sonrasında saçlarınız %85 oranında volümü düşecektir.

Brezilya Fönü Saçlarıma Zarar Verir mi?

Bu soru bize en çok sorulanlardan biridir. Brezilya fönü bir keratin bakımıdır ve zarar vermenin aksine saçlara bakım için uygulanmaktadır. Fakat tecrübesiz kişilerce yapılan uygulamalarda saç tellerinin inceliğine göre kullanılan düzleştircinin ısısının yüksek kullanılması ve keratini saça mühürlemek için gereğinden fazla presslenmesi sonucu düzleştirici saça zarar verir. Kısacası saça zarar veren şey keratin değil, yanlış uygulamadır. Bu sebepten dolayı brezilya fönün uygulamasında uzman olmayan kuaförlere, onların kulaktan dolma bilgi ve tecrübesine itibar etmeyiniz. Brezilya fönü, namı diğer "Keratin Bakımı" saçlarınıza zarar vermez, aksine bakım yapar.

Hangi Saçlara Brezilya Fönü Yapılmaz?

Çok ince telli ve sönük saçlarınıza brezilya fönü yaptırdığınızda saçlarınızın volumu daha da düşecektir. Bu tarz saçlara uygulamayı doğru bulmuyoruz.
Press yapılamayacak kadar yanmış, kopan saçlara brezilya fönü yapılmaz.


Bu Sistem Saçlarımda Ne Kadar Süre Dayanmaktadır?


Her ay komple boyanan ve sık yıkanan saçlarda yaklaşık 4 ay. Saçlarınızın sadece diplerini boyuyorsanız daha uzun kalacaktır. En uzun kalıcılık boyasız saçlarda olacaktır. Bu kullanım süresi bazı kişilerde 8 aya kadar çıkmaktadır. Daha önce kimyasal işleme maruz kalmış saçlarda daha etkili bir uygulamadır. Uygulama sonrasında "tuz" ve "sülfat" içermeyen kendi özel şampuanını kullanırsanız en uzun kullanım süresine sahip olursunuz. Kısacası kullanım ömrü sizlerin saçlarınıza ne kadar işlem yaptığınız ile doğrudan ilgilidir.

Diplerden Yeni Saçlar Çıktığında Uç ve Dip Arasında Fark Olur mu?

Saçlarınız uzayana kadar, saç uçlarındaki keratin etkisini yitirmiş olduğu için dip ve uç arasında fark olmaz. Tekrar yaptırma istediğinizde yine komple bütün saçınızı uygulama yapılmaktadır.



Sürekli Brezilya Fönü Yaptırmak Zorunda mıyım?

Hayır. Kullanım süresi bittiğinde yeniden yaptırmak zorunda değilsiniz. 4-6 ay içinde saçlarınız tamamen eski haline dönecektir. Fakat keratin bakımına alıştığınızda ve saçlarınızdaki ipeksi dokunuşu her zaman görmek isteyeceğinizden sürekli yaptırmak isteyeceğinizden emin olabilirsiniz.



Bu bir defrize sistemi midir?


Hayır. Brezilya fönü saçı onararak doğal haline getirir. Saçın genel yapısını değiştirmez. Aksine, saçı daha kolay kontrol edilebilir, kolayca şekil alabilir hale getirir ve kabarmamasını sağlar.

Bu sistem hiç boyanmamış saçlarda uygulanabilir mi?


Evet, hiç boyanmamış saçlarda en iyi sonuç kullanılan formüle göre birinci ya da ikinci uygulamadan sonra elde edilir.

Bu sistem yıpranmış saçlarda uygulanabilir mi?


Evet bu sistem, daha önce her türlü kimyasal işleme maruz kalmış, boyanmış, gölge yapılmış, rengi açılmış, defrize edilmiş ya da daha önce hiç boyanmamış saçlara uygulanabilir.




En iyi sonucu almak için saçları boyamadan önce mi sonra mı uygulanmalıdır?


Brezilya fönü uygulamasında en iyi sonucu elde edebilmek için boyama/gölgeleme işlemi uygulandıktan sonra yapılmalıdır. Bakımdan sonra, saça boya/gölgeleme işlemi uygulanacaksa 2 hafta bekleyiniz.

Bu sistemden sonra saçlarımı hemen yıkayabilir miyim?


Evet, ancak bakım tavsiye edilen 1 gün bekledikten sonra yıkadığınız kadar uzun süre sürmeyecektir.

Neden saçlarımı yıkamak için beklemek zorundayım?


Keratin saç kütiküllerini mühürlemesi için saçlarınızı yıkamadan önce 24 saat beklemenizi öneririz. Eğer saçlarınızı bakım uyguladıktan sonra hemen yıkarsanız keratin saçlardan yıkanarak uzaklaşacaktır.



Bu sistemden sonra denize ya da havuza girebilir miyim?


İlk 2 gün denize ya da havuza girmeyiniz, daha sonrasında girebilirsiniz. Fakat suya girmeden önce bakım kreminden biraz saça uygulayıp saçları şampuanlamadan önce iyice durulayınız.

İlk 2 gün saçlara şekillendirici ürün kullanabilir miyim?


Hayır, şekillendirici ürünler ancak ilk şampuanlamadan sonra uygulanabilir.

Defrize ile brezilya fönünün arasındaki farklar nedir?


Keratin protein temelli, güçlü kimyasallar olmadan, saçları doğal şekilde uysallaştıran bir bakımdan oluşur.

Bu bakım saçları korurken aynı zamanda yeniden daha genç hale dönüştüren bir bakım uygulamasıdır.

Defrize de ise saçların kimyasal bağlarını bozarak ve yeniden bir araya getirerek çalışmaktadır. Bu süreçler uygulandıktan sonra, saçlar kalıcı olarak düzleşir.
 
Brezilya fönünü en çok yaptıran biriyim. Bu bir düzleştirme işlemıdır ve saçı çok ama cok yıpratır ve keratinle veya saç bakım ile hiç ilgisi yok. Şayet saçı yanan yıpranan varsa keratin bakım yapmalı, daha doğrusu katkısız keratin yüklemeli. Kuaförlerde olan olmaz, kımyasal keratin hiç bir işe yaramaz. Çok denedim. ne davines ne selective markası hiç biri saçı onarmaz. Bilginize...
 
brezilya fönü saçlarımı mahvetti yandı her yerde bu işlemi yapmayın hatta bunu hiç yapmayın tavsiye etmem saçlarımı kese kese toparladım
 
Keratin bakım ile Brezilya fönü aynı şey değildir.Brezilya fönü saçın köprülerini kırar.Saçlarınızı düzleştimek için Keratin bakım uygulamanız çok daha sağlıklı olacaktır.Ancak Keratin bakımdan kuaför salonundan çıkmış düzlükte bir saç beklememelisiniz.
 
Keratin bakım ile Brezilya fönü aynı şey değildir.Brezilya fönü saçın köprülerini kırar.Saçlarınızı düzleştimek için Keratin bakım uygulamanız çok daha sağlıklı olacaktır.Ancak Keratin bakımdan kuaför salonundan çıkmış düzlükte bir saç beklememelisiniz.
Katılıyorum zaten brezilya fönü işlemi farklı bir işlem keratin saçların %72'sini oluşturuyor ve saçların onarımında kullanılıyor ben uzun zamandır intense saf keratin kullanıyorum herkese tavsiye ederim
 
Geri
Üst