Bu böcekler dünyayı yiyor!

gurbet kuşu

Yeni Üye
Üye
Bu böcekler dünyayı yiyor!
61984.jpg

Bu böcekler dünyayı yiyor!
10 Haziran 2008 Salı 11:36
Onlar bizle birlikte dünyayı tüketiyor! Bir araştırmaya göre böcekler bu yıl 200 milyon insanı aç bıraktı!

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) araştırmalarına göre, böceklerin yedikleri ve tahrip ettikleri miktarda gıdanın korunması durumunda 200 milyon insanın doyurulabileceği bildirildi.

Konya Sanayi Odası'nda (KSO), zararlı organizmaların, ahşap ambalaj malzemeleri ile ülkemizden yurt dışına ve yurt dışından ülkemize girişini, taşınmasını ve yayılmasını önlemeyi amaçlayan ''Uluslararası Ticarette Ahşap Ambalaj Malzemelerini Düzenleyici Normlar'' konulu eğitim semineri düzenlendi.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Mersin Zirai Karantina Müdürlüğünden ziraat mühendisi ve İnspektör-Fümigasyon Operatörü Kemal Altın, ahşap ambalajlarla ülkeler arasında taşınan zararlı organizmaların ülke tarımına ve uluslararası ticarete önemli zararlar verdiğini söyledi.

Artan nüfusun gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yeni tarım alanları açmanın mümkün olmadığını ifade eden Altın, bu nedenle tarımda birim alandan elde edilecek ürün miktarının artırılması gerektiğini bildirdi.

Bunun için de modern tarım tekniklerinin ve girdilerin kullanılmasının şart olduğunu vurgulayan Altın, ''Bu girdilerin içinde tarım ilaçlarının yeri oldukça önemli. Bu konuda da dışarıya bağımlıyız. Hastalık, yabancı ve zararlı otlara karşı mücadele edilmeden üretim yapılması halinde ortalama yüzde 35 ürün kaybı yaşıyoruz'' dedi.


Haber Kaynağı:
3.jpg
 
Geri
Üst