bu kapı hırsızı gözünden tanıyor

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
bu kapı hırsızı gözünden tanıyor
Hırsızların korkulu rüyası olacak teknoloji harikası bu kapılar anahtarla değil bir bakışla açılıyor .


Ankara'da bir firma retina ile tanınan kapı üretti. Dünyada 4 yerde bulunan retina ile tanınan kapı, hırsızların korkulu rüyası olacak. Ayrıca retina ile tanınan bu kapı anahtarlarını sık sık unutanlara çare olacak.

Alman marka kapıya monte edilen cihaz sayesinde ev sahibi gözleri ile kapıya bakarak açabilecek. 50 kişiye kadar tanıma kapasitesine sahip olan kapı bilgisayara bağlı olarak çalışacak. Bilgisayar aracılığı ile gözlerini kapıdaki tarama cihazına tanıtan kişi kapıya elini sürmeden açabilecek. Gözle açılan kapı gözlük ve lens kullananları da tanıyabiliyor.

Üretici firma sahibi Hüseyin Emektar, retina ile göz okuma kapısının Alman malı olduğuna dikkat çekerek, bu kapıların dünyada sadece 4 yerde, Almanya, İtalya, İstanbul ve Ankara'da bulunduğunu söyledi.

Emektar, "Güvenlik açısından emniyetli bir kapı ürettik. 20 nokta kilitli, uzaktan kumandalı ve anahtar taşımayı ortadan kaldırıyor. Kapılarımıza yoğun talep var. Emniyet ve özel arşivler bu kapılardan istiyor. Kapının fiyatı 5 bin 200 euro. Kapı kırıldığı zaman ise sistem kendini kilitliyor" dedi.

Emektar, daha önce parmak izi tanıyan kapı ürettiklerini, ancak retina ile tanınan kapının daha güvenli olduğunu ve kapıdaki cihazın Türkçe konuştuğunu sözlerine ekledi.
 
Geri
Üst