Bu Kış Gergedan Virüsü ne Dikkat edin...

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Bu Kış Gergedan Virüsü ne Dikkat edin...
Gergedan Virüsü Nedir ? Gergedan virüsünden nasıl korunmak gerekiyor ?

Sağlık Bakanlığı'ndan önemli bir açıklama yapıldı. Bu yıl özellikle kışın kendini iyice hissettirdiği ve bu ayın 19 undan itibaren havaların iyice soğuması durumunu Meteoroloji açıklamıştı. Özellikle Gergedan Virüsünün kapıda olduğu ve bu virüsün salgına yol açacağı, grip yerine bu virüs ile ilgili bir çok vakanın duyulacağı ile ilgili açıklamalar yapıldı.

Gergedan Virüsünün Belirtileri : Gergedan virüsü olan bir kişide özellikle burun akıntısı, boğazda çok şiddetli ağrı, öksürük, ateş kas ağrısı, kırgınlık akıntı durumları olur. Özellikle bu benzerliklerin yanında grip ile çok fazla karıştırılacağı ortada. Açıklama Dahiliye Uzmanı Prof.Dr Aydın Tunçkale...


Özellikle 2018 yılı kaısım ayında bu belirtileri hissederek doktora başvuran bir çok kişide malesef bu virüsün tespit edildiği yani girip değil de giribimsi bir etkisi olan bu vürüsün özellikle hava ve toz yolu ile kişilere bulaştığı açıklandı.

Seçilen 21 ilden alınan örneklerde, grip benzeri hastalık (GBH/ILI) tarama numunelerinde influenza pozitifliği yüzde 6.2 saptandı. Diğer solunum yolu virüslerinde toplam pozitiflik yüzdesi yüzde 62.1 olarak tespit edildi. Bunlar arasında en çok saptanan yüzde 45 ile gergedan virüsü oldu.

Gergedan virüsünden korunmanın yolları. Kişisel temizlik özellikle küçük çocuklarınıza ellerini bol su ve sabun ile yıkamayı telkin ediyorsunuz. Sabun olarak ta bakteri öldürücü özelliği olan sabunların kullanılması tavsiye ediliyor. Bizler site yönetimi olarak çocuklarımıza Forever Kids takviye besini veriyoruz ve son derece memnunuz Sağlık Bakanlığı Onaylı takviye ürünü olan Kids'i çocuklarınıza güvenle verebilirsiniz.
 
gergedan virüsü.jpg




Soğuk algınlığı, bir çok virüs ailesinin neden olduğu üst solunum yolu enfeksiyonudur. Bu virüs ailelerinde, soğuk algınlığına neden olabilen 200'den fazla spesifik virüs tanımlanmıştır. Bu enfeksiyonların görülme sıklığı, sonbahar ve kış aylarında daha yüksektir . Belirtiler ve semptomlar, hastalığa neden olan belirli virüslere bağlı olarak değişir. Çoğu solunum yolu virüsü soğuk algınlığı semptomlarına veya grip benzeri hastalıklara neden olur.Son günlerde haber konusu olan gergedan virüsüde grip benzeri belirtilerle kendini gösteren akut solunum yolu hastalığıdır. Gergedan virüsü semptomları arasında boğaz ağrısı, burun akıntısı, öksürme, hapşırma, sulu gözler, baş ağrıları ve vücut ağrıları yer alır. Bebekler ve çocuklar ateş ve otitis media gelişebilir. Bebekler krup, bronşiyolit ve pnömoni gibi daha ciddi hastalıklar gelişebilir. Rinovirüsler astım ataklarını tetikleyebilir.




Gergedan virüsü öksürme ve hapşırma, kişisel temasla ve kontamine yüzeylere ve nesnelere dokunarak havaya yayılır. Virüs, birçok saat boyunca yüzeylerde yaşayabilir.Tanı klinik semptomlara ve laboratuar testlerine dayanır.Tedaviler arasında semptomların giderilmesine, dinlenmeye ve bol miktarda sıvı içilmesine yardımcı olmak için reçetesiz ilaç bulunmaktadır.Rinovirüs'e bağlı enfeksiyonlar, sonbaharda ve ilkbaharda en sık görülür, ancak yılın herhangi bir döneminde enfekte olmak mümkündür.Rinovirüsle yayılma ve enfekte olma riskini azaltmak için, ellerinizi sık sık sabun ve suyla yıkayın, öksürdüğünüzde ve hapşırırken ağzınızı ve burnunuzu kapatın.



Mümkünse, soğuk algınlığı veya diğer üst solunum yolu enfeksiyonları olan kişilerle yakın temastan kaçının.Elleri en az 20 saniye sabun ve suyla yıkayın ve küçük çocukların aynı şeyi yapmasına yardımcı olun. Sabun ve su mevcut değilse, alkol bazlı el dezenfektanı kullanın. Virüsler ellerinizde yaşar ve düzenli el yıkamaları hasta olmanıza engel olur. Öksürdükten, hapşırdıktan veya sümkürdükten sonra mutlaka ellerinizi yıkayın.Öksürmeden veya hapşırmadan önce insanlardan uzaklaşın. Bir mendile öksürün veya hapşırın, sonra atın . Enfekte kişilerle teması sınırlandırın. Enfekte insanlar, soğuk algınlığına neden olan virüsleri diğer insanlarla yakın temas yoluyla yayabilirler. Eğer hastalanırsanız, kucaklama, öpüşme ya da el sıkıştırarak başkalarıyla yakın temastan kaçının..



Bu hastalık genellikle 7 ile 10 gün arasında sürer. Ancak, bağışıklık sisteminiz zayıfsa, iyileşmeniz daha uzun sürebilir. Hastalık ilerledikçe, burun akıntısı olabilir, ardından öksürme ve hapşırma. Gergedan virüsünün yayılmasını önlemek iyi hijyene dayanır. Ellerinizi düzenli olarak sabun ve su ile yıkayınız.Dinlenme, sağlıklı beslenme ve iyi hijyen hastalıktan kurtulmanın anahtarıdır. Dehidrasyonu önlemek için bol miktarda sıvı tüketin.C vitamininin soğuk algınlığı önlemek veya semptom süresini azaltmak için yardımcı olabileceğine dair bazı kanıtlar vardır. C vitamini açısından zengin besinler tüketin. C vitamini, birçok meyve ve sebzede, özellikle narenciye ve domateslerde doğal olarak bulunur. Bol miktarda sebze ve meyve içeren bir diyet yemek, vücudunuzun sağlıklı bir bağışıklık sistemi için gereken tüm besin maddelerini sağlamasının iyi bir yoludur.
 
Geri
Üst