Burun akıntısı neden olur , burun akıntısı nasıl geçer ?

Uzman SühaN

Administrator
Burun akıntısı neden olur , burun akıntısı nasıl geçer ?
Burun akıntısı genelde soğuk algınlığında ortaya çıkan bir septomdur. Ancak Sinüzit gibi rahatsızlıklarda burun akıntısına neden olabiliyor. Genelde su gibi burun akıntısı sinüzit septomudur. Yeşil burun akıntısı genelde soğuk algınlığında ortaya çıkar. Yeşil burun akıntısı nasıl geçer ? Bu durum bakteriyel bir enfeksiyon kaynaklı olabileğinden doktora görünün. Tedavisi altta yatan nedene bağlıdır. Aslında, tüm yıl boyunca burun akıntısı olmasının birçok nedeni var. Bu kötü habere rağmen, burun akıntısını önlemeye ya da en azından beraberinde olan sinir bozucu semptomları en aza indirmeye yardımcı olmak için yapabileceğiniz şeyler var.Burun akıntısına ne iyi gelir evde çözümler , burun akıntısına pratik çözümler tüm detaylı bilgiler makalemizin devamın da . Daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin..




Ekli dosyayı görüntüle 84596





Burun akıntısı, burun mukozasındaki vasküler yatak ve paranazal yerleşimli sinüsler dahil olmak üzere, burun ve yakın organlardaki dokuların ürettiği ve boşaldığı aşırı sıvıdan kaynaklanır. Akan sıvı tipi berrak ila kalın ve sükoid veya sarı-yeşil pürülan salgı arasında değişebilir.Burun akıntısının en yaygın nedeni arasında soğuk algınlığı, öksürük veya grip olur. Bu enfeksiyonlar bir virüs üst solunum yollarınızı etkiledikten sonra gelişir: ağzınız, burnunuz, sinüsleriniz ve boğazınız etkilenir.. Enfeksiyon başladıktan sonra, bağışıklık sisteminiz virüse karşı savaşmaya başladığında kötüleşen solunum yollarında iltihaplanma ve tahriş yaşarsınız. Bu iltihap sinüslerde şişliği tetikler (bu rinit ve tıkanıklıktır) ve mukus üretimini artırır (bu burun akıntısına neden olur ). Bağışıklık sisteminiz enfeksiyondan savaştıktan sonra tıkanıklık azalmaya başlar ve burun akıntınız iyileşir.



Soğuk algınlığı veya grip mevsimi genellikle sinir bozucu burun tıkanıklığını tetiklerken, üst solunum yolu enfeksiyonu tıkalı burnun tek olası nedeni değildir. Havadaki duman veya diğer partiküller gibi tahriş edici maddelere sürekli maruz kalma, burun yollarınızda iltihaplanmayı tetikleyebilir ve burun akıntısına neden olabilir. Ayrıca sinüzitte burun akıntısına neden olabilir. Sinüzit burun akıntısı nasıl geçer ? Alerjiye bağlı olduğu düşünülen durumlarda alerji ilaçları ile tedavi edilebilir. Sigara içiyorsanız bırakın, A, C, D , E çinko, selenyum, ve magnezyum açısından zengin besinleri tüketin. Ayrıca eczande satılan okyanus sularından da kullanabilirsiniz. Burun akıntısı durdurma ilaç ile mümkün olsada doğal yollardan burun akıntısının önüne geçebilirsiniz.




Burun akıntısı nasıl geçer ekşi sözlük bunu espirili bir dille ele almıştır. Mutlaka ekşi sözlüğe burun akıntısı ile ilgili yorumları incelemenizi öneriyorum. Ayrıca ekşi sözlük bu konuda farklı ve faydalı yorumlarda sunmaktadır.Birçok ajan ve durum, burun dokusunun tahriş olmasına veya yanmasına neden olan herhangi bir madde de dahil olmak üzere burun akıntısına neden olabilir.Rinovirüs, grip veya solunum sinsityal virüsü gibi virüsler burun akmasını sağlayabilir.Genellikle yeşilimsi veya sarı olan bir burun akıntısı akut veya kronik sinüzite eşlik edebilir.Çok çeşitli alerjenler aşırı duyarlılık reaksiyonlarını uyandırabilir. Acı biberlerde bulunan madde olan kapsaisin gibi birçok madde, bol miktarda burun akıntısına neden olan hızlı bir ozmotik değişim yaratarak burun mukozasını yoğun şekilde tahriş edebilir. Alerjik olmayan rinit belirgin bir neden olmadan kronik akıcılığa neden olur. Hava basıncı veya sıcaklığındaki değişiklikler veya yakıcı kimyasallara maruz kalma, tahriş edici burun kanamasına neden olabilir. Burun akıntısına neden olan aynı koşullar diğer belirtileri de tetikleyebilir. Örneğin alerjiler kaşıntılı gözlere, hapşırmaya ve kaşıntılı damağa neden olabilirken, soğuk algınlığı, öksürük veya grip vücutta ağrı ve ateşe neden olabilir.




Ekli dosyayı görüntüle 84597




Alerjik rinit, burun akıntısı geçirmenin mevsimsel bir nedenidir. Genellikle ilkbahar veya sonbaharda alerjilerle ilgili burun akıntısı yaşayabilirsiniz. Burun akıntısı, vücudunuzdaki havadaki polen nedeniyle oluşan enflamatuar tepkisi nedeniyle oluşur: çiçekli bitkiler, ağaçlar, yabani otlar gibi.. Alerjilerden kaynaklanan nazal sekresyonlar en belirgin şekilde görülür. Hormonlar, burun pasajlarınızdaki membranlar üzerinde doğrudan etkiye yol açarak mukoza bezlerinin daha reaktif olmasına neden olabilir. Tiroid düzeyleri, büyüme ve dişi cinsiyet hormonlarının hepsinin hormonal rinitte rol oynadığı gösterilmiştir.Burun akıntısı ve tıkanıklığı da hamilelik sırasında sık görülen bir semptomdur ve 100 gebe kadından 20 ila 30'unda görülür. Bazı ilaçların burun akıntısının yan etkisine sahip olduğu bilinmektedir.



Aerobik egzersiz burun akıntınızın nedeni olabilir.Bununla birlikte, dışarıda aktif olurken burun akıntısı yaşarsanız, neden alerji, soğuk hava veya diğer tahriş edici maddelerdir.Bir ağlama sonrası burnunuz akabilir. Hatta tıkanabilir. Bu oldukça normal bir rekasiyondur.Sürekli akan bir burnun olması - özellikle hasta olmadığınız zamanlarda - rahatsız edici ve utanç verici olabilir. Burun akıntısı için, rinistis olarak da bilinen çeşitli potansiyel nedenler vardır. İlk olarak, burnunuzun neden aktığını anlayalım. Koku işlevine ek olarak, burun vücudumuzu virüs veya bakteri gibi potansiyel zararlı maddelerden ve ayrıca toz veya duman parçacıkları gibi yabancı nesnelerden korumaya yarar. Burun içindeki doku ve kan damarları çevredeki bir şeye tepki gösterdiğinde ve koruma için sıvı veya mukoza ürettiğinde burun akıntısı başlar.



Tetikleyicileri ve tahriş edici maddeleri tanımlayın ve önleyin. Yaygın tetikleyiciler arasında çevresel alerjenler (polen, toz, evcil hayvan tehlikesi), koku (parfüm), tahriş edici maddeler (sigara dumanı) ve baharatlı yiyecekler, sıcaklık değişimi ve bazı güçlü duygular için diğer nedenler bulunur.Evde toz ve evcil hayvan burun akıntısına neden olabilir. Burnun görevi havayı akciğerlere hazırlamak için ısıtmak, filtrelemek ve temizlemek. Vücudumuz hava sıcaklığındaki değişikliklere uyum sağlamak için tasarlanmıştır. Bazı insanlar bu reflekslere karşı daha hassas olma eğilimindedir ve daha güçlü tepkilere sahip olabilir. Soğuk havaya, alerjenlere, tahriş edici maddelere, bazı parfümlere ve hatta baharatlı yiyecekleremaruz kalmak burun akıntısına neden olabilir. Peki burun akıntısına ne iyi gelir ? İşte çözümler..



Lavanta yağı doğada antibakteriyel ve antifungal olup burun akıntısına neden olabilecek enfeksiyonu tedavi edebilir. Aynı zamanda duyuları yatıştırır. Tuzlu su, sümüğü inceltir ve böylece vücuttan daha hızlı atılmasını kolaylaştırır. Ayrıca tahriş edici maddelerin burundan temizlemeye yardımcı olur. Buhar banyosu yapmak burun akıntısını gidercektir. Hepimizin zencefilin sayısız rahatsızlığı tedavi edebilen antioksidanları olduğunu biliyoruz. Zencefil aynı zamanda akan burunu tedavi edebilir antiviral ve antifungal özelliklere sahiptir . Sarımsak vücudunuzu ısıtacaktır ve burun akıntısından büyük rahatlama sağlar. İçinde bulunan allisin, burun akıntısı semptomlarına neden olan mikropları öldürecek antiviral, antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahiptir.



Kesik ve yaralar için bir panzehir olan zerdeçal, aynı zamanda burun akıntısınada iyi gelmektedir.Küçük bir tutam zerdeçal tozu antiviral, antibakteriyel, antienflamatuar ve hatta antioksidan özelliklerle yüklüdür.Bu, mukusu gevşetir burun akıntısını durdurur.Okaliptüs yağının antiviral ve antimikrobiyal özellikleri ve soğuk algınlığı semptomlarına yararları iyi bilinmektedir. Bu güçlü esansiyel yağ ayrıca anti-enflamatuar ve analjezik özelliklere sahiptir ve burun akıntısını en kısa zamanda giderir.Elma sirkesinin antibakteriyel ve antiviral özellikleri, burun akıntısını tedavi edebilir.Aynı zamanda vücuda anti-histamin etkisi uygular. Bu özellik, burun akıntısının alerjik bir reaksiyona bağlı olması durumunda faydalı olduğunu kanıtlar .


Balın antimikrobiyal aktivitesi, nazal enfeksiyona neden olan mikropları tedavi etmek için limonla sinerjistik olarak çalışır. Bal ayrıca burun yollarının iltihabını da azaltır. Hardal yağı antibiyotik ve antiviral özelliklerle zenginleştirilmiştir . Hem soğuk algınlığı giderici hem de burun akıntısı semptomlarını hafifleterek çalışacaktır.Yukarıda sıralanan çareler yalnızca burun akıntısından kurtulmakla kalmayacak, aynı zamanda diğer soğuk algınlığı semptomlarının hafifletilmesine de yardımcı olacaktır.Burun akıntısının en önemli belirtisi burun pasajlarında üretilen ve muhtemelen burun deliklerinden bile damlayan fazla sümüktür. Bu fazla sümük burun geçişlerini tıkayarak burun içinden nefes almayı zorlaştırır. Diğer belirti ve semptomlar şunları içerir: Hapşırma, baş ağrısı, burun kanaması dır. Eğer enfekte mukus kulak kanallarına girerse kulak enfeksiyonu gelişebilir. Sürekli olarak burun akıntısı yaşıyorsanız önceliğiniz mutlaka hekime görünmek olmalıdır.
 
Geri
Üst