Burun deldirmek zararlımıdır ?

Uzman SühaN

Administrator
Burun deldirmek zararlımıdır ?
Günümüzde çılgın gençler den tutunda bir çok kadının tercihidir buruna hızma , piercing takmak.Görsel açıdan kimisi için hoş olsada bana göre itici gelen bir durum.Tabi zevkler ve renkler tartışılmaz diyerek burun deldirmenin sağlık açısın dan zararları varmı ona bakalım.Burun deldirmenin zararları varmıdır,burun deldirmek sakıncalımıdır tüm detaylar yazımızın devamın da.


Bayanlar takı takmayı çok sever.Takılar genelde kolye, yüzük ,bileklik, küpe olarak tercih edilir.Bu tercihler arasın da hızma ve piercing ler de var. Özelliklede gençlerin tercih ettiği hızma ve piercing ler günümüz trendlerinden.Dudak altına ve buruna takılan piercing ler ,buruna hızma tercih edilirken bunları kullanmak için delik açılması gerekiyor.Biraz cesaret gerektiren bu işlem ağrısız mış.Lakin deldirme sonrası bir takım allerjik reaksiyonlarla karşılaşmak mümkün.Burun deldirme sonrası burun iltihaplanabilir,enfeksiyon kapabilir .Ayrıca tetanoz olma ihtimalini bile doğurabilir.


Burun delme işlemi esnasında kullanılan malzeme ile kan yoluyla hastalık bulaşabilir.Tercih ettiğiniz metal de ayrıca burnunuzda şişme, kaşıntı ,kızarıklık gibi etkiler gösterebilir.Şayet bu kadar zararı olan burun deldirme işlemini illa yaptıracaksanız ,işlemi yapıcak kişinin cerrahi sterilizasyon prensiplerini bilip bilmediğini araştırın.Burun süslemek için yapılan burun deldirme işlemi nin zararları,Burun nasıl delinir tüm bu detyları yazımızın devamın da bulabilirsiniz.Ayrıca burnunu deldirip hızma yada piercing kullananlar var ise bu başlık altın dan resimlerini paylaşabilir.Burun deldirmenin zararlarını uzmanlarından derleyerek sizlerle paylaşıyoruz.



burun deldirmenin zararı.jpg







Burun Deldirmenin Zararları


Burun Deldirmenin Zararları, bilinmiş olsaydı hala sağlık açısından sakıncalı olan bu seçim yapılır mıydı. Günümüzde moda olarak görülen ve özellikle genç kesim tarafından yapılan burun deldirmenin doğru ellerde yapılmaması halinde birçok hastalığa davetiye çıkartılabilir. Vücudun bazı yerlerine açılan deliklerden tek haram olmayanı bayanlar için gerekli olan kulak deliğidir. Gusül abdesti için gerekli olan bu eylemden fazlası dinimizce caiz değildir. Vücudun dil, burun, kulak, göbek ve daha bir çok yerine takılan piercing hem takılacağı yerin delinmesinde hem de takıldıktan sonra ki aşamalarda enfeksiyon riskini artırır. Acemi ellerde delinden burun, delim aşamasında kullanılan aletlerin kirli olmasından, yeterince hijyen sağlanamamış ortamdan kapılacak olan çeşitli hastalıklara sebeptir.


Burun Deldirme Nedeni İle Olabilecek Rahatsızlıklar:


Deri alerjileri, kızarıklık, mantar, dökülmeler ve şişmeler oluşabilir.
Kullanılan malzemenin kalitesi düşün olması halinde paslanma meydana gelir ve bu durumda ise tetanos olunabilir.
Çeşitli enfeksiyonlar meydana gelebilir.
Deldirme esnasında başkalarında kullanılan delici aletlerde bulunan mikroplar kan yolu ile kolayca bulaşabilir.
Deldirme aşamasından sonra ki süreçte mikroplara açık bir yara olduğu için iltihaplanmalara sebep olabilir.

Sağlık açısından tehlikeli olan bu durumu kimseye önermiyoruz. Yapılmasını isteyenlere ise dikkat etmeleri gereken hususları es geçmemelerini tavsiye ediyoruz. Güzellik aslında vücuda acı çektirilerek takılan metallerden ibaret değildir. Asıl güzellik sağlıklı beden ve akıl sağlığıdır.

Burun nasıl delinir?

Önce burunda delinecek olan bölge belirlenmelidir. Bunu için en uygun alanı belirleyince burasının bir göz kalemiyle işaretlenmesi gerekir. Burundaki en ideal bölge burnun her iki tarafındaki çıkık alanlar yani kanatların olduğu yerdir. Burnun iki tarafında olan çıkık yerlerin bittiği noktalar belirlenir. Bunun tercih edilmesi burunda olan kıkırdak dokuya zarar vermeyecektir. Delme öncesinde bölgenin iyice steril edilmesi gerekir. Delik açıldığında bölgenin mikrop kapmaması için buna dikkat edilmelidir. Daha sonra piercing iğnesinin ucuna anti bakteriyel bir jel sürülür. Ardından bölgeye dondurucu jel sürülür. Bu işlem çekilen acıyı azaltır. İğneyle burun delindikten sonra, piercing takılarak işlem yapılır. Ardından bölgeye uygun bir krem sürülerek işlem bitirilir.
 
Sakin deldirmeyin benim burnuma yaptirdig piercing kiyafetimi cikartirken takildi burnuma ve burnum yirtildi 5dikis atildi kuzenimin burnuda enfeksiyondan boceklendi onermiyorum yapmayin kesinlikle bizim gittigimuz yer ustelik en bilinen biyer olmasina ragmen:yemek:
 
Geri
Üst