Cevizin sağlığa yararları nelerdir?

Uzman SühaN

Administrator
Cevizin sağlığa yararları nelerdir?
Ceviz çok sevilen bir besindir. Ceviz çiğ tuzlu kavrulmuş olarak tüketilebilir. Cevizi salatalarda yemeklerde tatlılarda kurabiyelerde kullanabilirsiniz. Ceviz, sperm kalitesini artırabilir, kilo kontrolüne yardımcı olabilir ve beyin sağlığı ve tip 2 diyabet için destek sağlayabilir. Ceviz tekli doymamış ve çoklu doymamış yağlar ve iyi bir protein kaynağı dır. Bu yağlar kolesterol ve trigliserid düzeylerini düşürdüğü, bunun sonucunda kardiyovasküler hastalık, inme ve kalp krizi riskini azalttığı görülmüştür. .

ceviz.jpg




Ceviz içerisindeki yüksek omega-3 yağ asitleri seviyeleri nedeniyle, bunlar kardiyovasküler sistem için çok yararlıdır. Günde sadece birkaç ceviz yemenin kan basıncını düşümesine yardımcı olabileceği, bu nedenle yüksek tansiyonu olanların ceviz tüketmesi önerilmektedir. Ceviz içerdiği omega-3 yağ asitleri beyne de iyi gelir. Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin besinlere sahip olmak, sinir sisteminin sorunsuz çalışmasını sağlar ve hafızanızı geliştirir. Yapılan araştırmalar her gün ceviz tüketmenin meme kanseri riskini azaltabileceğini vurguluyor . Ceviz zengin bir enerji kaynağıdır ve refah için gerekli olan birçok yararlı besin maddeleri, mineraller, antioksidanlar ve vitaminleri barındırır.


Ceviz bulunan bazı önemli bitki bileşiklerini içerir:

Ellagik asit:
Bu antioksidan cevizlerde yüksek oranlarda bulunurken , ellagitanninler gibi diğer ilgili bileşikler de bulunur. Ellagik asit kalp hastalığı riskini azaltabilir ve kanser oluşumunu baskılayabilir
Catechin:
Catechin, çeşitli sağlık yararlarına sahip olabilen bir flavonoid antioksidandır. Aynı zamanda kalp sağlığını da geliştirebilir

Melatonin:
Bu nörohormon vücut saatini düzenlemeye yardımcı olur. Aynı zamanda kalp rahatsızlığı riskini azaltabilecek güçlü bir antioksidandır
Fitik asit:
Fitat olarak da bilinir, fitik asit demir ve çinko gibi minerallerin sindirim sisteminden emilmesine zarar verebilir



Astım, artrit ve egzama gibi iltihaplı hastalıkları olan kişiler mutlaka ceviz tüketmelidir.Ceviz melatonin içerir ve bu bileşiğin daha iyi uyku düzenine sahip olduğu söylenmektedir Ayrıca, omega-3 yağ asitleri kan basıncını düşük tutmakta ve stresin hafifletilmesine yardımcı olmaktadır. Ceviz, B vitamini, folatlar, riboflavin, tiamin gibi kompleks gruplar içerir. Bunlar, hamile bir kadın ve fetus için gereklidir. Ceviz lif açısından zengindir ve sindirim sisteminizin düzgün çalışması için mükemmel bir besindir.Çeşitli çalışmalar, cevizlerin düzenli olarak tüketilmesinin kilo alma veya obeziteye neden olma ihtimalinin düşük olduğunu ileri sürdü. Dolayısıyla, eğer bir kilo kontrolü programına girerseniz, ceviz şüphesiz doğru gıda olacaktır.

Uyku probleminiz varsa , Ceviz yemenin uykuyu iyileştirmek için harika bir yol olabileceğini düşünüyoruz . Bir araştırmaya göre haftada iki kez 28 gram ceviz tüketen kadınların% 2 oranında şeker hastalığına yakalanma olasılığının daha düşük olduğunu göstermiştir. Araştırmacılar, sağlıklı genç erkeklerde sperm kalitesini artırdığı görülmektedir.Ceviz B vitamini ve antioksidanlar bakımından zengindir ,cildinizi serbest radikal hasarına karşı korur ve kırışıklıkları ve yaşlanma belirtilerini önler. Çeşitli çalışmalar, ceviz yemenin kan basıncını düşürmeye ve koroner kalp hastalığının genel riskini azaltmaya yardımcı olduğunu gösteriyor.

Kanser Önleme Kanser, anormal hücre büyümesi ile karakterize bir grup hastalıktır. Sağlıklı beslenme , egzersiz yapma ve sağlıksız yaşam tarzı alışkanlıklarını önleme yoluyla birçok kanser türü önlenebilir . Ceviz kanser önleyici bir diyetin etkili bir parçası olabilir. Ceviz, kanser önleyici özelliklere sahip olabilecek birkaç biyoaktif bileşen içerir.Genel olarak, ceviz çok sağlıklıdır. Bununla birlikte, bazı insanlar onlara karşı alerjik olabilir. Ek olarak, ceviz alerjisinin belirtileri tipik olarak şiddetlidir. Ceviz bazen alerjik bir şoka (anafilaksi) neden olur ve bu tedavi gerektirmeden ölümcül olabilir. Kalbinizi korumak, kanseri önlemek, yaşlanmayı yavaşlatmak, serbest radikal hasarla mücadele etmek için bir şeyler arıyorsanız ceviz tüketin..Günde sadece bir avuç ceviz tüketmek protein, vitamin, mineraller ve sağlıklı yağları vücudunuz için sağlayacaktır.
 
Ceviz çok sağlıklı bir besindir. Sağlık üzerinde bilinen en büyük faydası kolesterolü düşürmek,kalp sağlığını korumak, beyin sağlığını geliştirmek , şeker hastalığını önlemek gibi. Ayrıca cevizin kanseri önleyici özelliğide bulunmaktadır. Sağlıklı bir sisteme sahip olmak için yemeklerde, tatlılarda salatalarda ceviz tüketebilirsiniz. Kabızlık probleminiz ve yavaş metabolizmaya sahipseniz mutlaka ceviz tüketin. Ceviz ayrıca bağışıklığınızı da kuvvetlendirir. Ceviz vejetaryenler için çok iyi bir besindir , çünkü omega-3 yağ asitleri içerirler; bu da bir vejetaryen diyetinde hemen hemen yoktur, tek omega-3 kaynağı balıktır. Dolayısıyla, vejetaryenler, diyetlerinin bir parçası olarak kesinlikle ceviz tüketmelidir.
 
Ben cevizi çok severim. Genelde pestille tüketirim . Bunun dışında salatalarda pastalarda kullanıyorum. Bilmem hiç tuzlu ceviz yedinizmi ? Yemediyseniz mutlaka denemelisiniz böyle bir lezzet yok. Cevizleri kabuklarından ayırın ve içini tuzlu suya yatırın 15 dk sonra bir tavada ceviz içlerini kavurun ve sıcak sıcak tüketin. Tadına bayılacaksınız.
 
Ceviz, çeşitli mutfak kullanımlarının yanı sıra pek çok sağlık, cilt ve saç faydasına sahiptir. Cevizler, kalp sağlığı için gerekli olan omega-3 yağ asitleri ile doludur. Vücudunuzdaki kan basıncını ve kötü kolesterolü düşürmek için her gün birkaç ceviz tüketin. Bu aynı zamanda iyi kolestrol üretimini artırır ve kalbinize yarar.Ceviz içerisindeki Omega 3 yağ asitleri sağlıklı bir beyin için gereklidir. Sinir sisteminizin sorunsuz çalışmasını sağlamak ve hafızanızı geliştirmek için yüksek Omega 3 yağ asidi içeriğine sahip yiyecekleri tüketin.Ceviz, alfa linolenik asit olarak bilinen esansiyel bir yağ asidine sahiptir. Bu asit, kemiklerin daha güçlü ve sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olabilir. Ceviz, folatlar, riboflavin ve tiyamin gibi B vitamini kompleksine sahiptir. Bunlar fetüsün sağlığı için gebelik sırasında kadınlar için önemlidir.Cevizlerin en iyisi bağışıklığı artırdığı bilinir. Ceviz, bağışıklık sistemini sağlıklı tutmak ve bir çok hastalığa karşı korumak için iyi miktarda antioksidan içerir.
 
benim odaklanma problemim vardı kış boyu ceviz pestil yedim gerçekten iyi geldi ama çok yağlandım normalde 54 kilo iken 60 kiloya çıktım şimdide kilo vermeye çalışıyorum . ceviz çok faydalı evet ama kararında tüketmek gerekiyor yoksa benim gibi kısa sürede kilo alırsınız
 
benim odaklanma problemim vardı kış boyu ceviz pestil yedim gerçekten iyi geldi ama çok yağlandım normalde 54 kilo iken 60 kiloya çıktım şimdide kilo vermeye çalışıyorum . ceviz çok faydalı evet ama kararında tüketmek gerekiyor yoksa benim gibi kısa sürede kilo alırsınız

Tüm kuru yemişler yağ ve kalori bakımından yüksektir , sık sık tüketim kilo almaya neden olabilir. Kilo almak isteyenler ceviz , fındık, badem yer fıstığı tüketerek kısa zamanda istedikleri kiloya ulaşabilir.
 
Geri
Üst