Çilek reçeli nasıl yapılır ?

Uzman SühaN

Administrator
Çilek reçeli nasıl yapılır ?
Havalar ısındı va yazın en güzel meyveleri tezgahları doldurdu.Yaz mevsimin en çok sevilen meyvelerinden biride çilek.Çileğin lezzetinin popülerliğini tüm dünya biliyor.Lezzetinin yanında sağlığa sayısız faydaları var.Çileğin kompostusu ,reçeli vazgeçilmez lezzetlerden bunların yanı sıra suyunu çıkararak harika bir içecek elde edebiliyorsunuz.Biz sizlere sabah kahvaltısının olmazsa olmazı olan çilek reçelinin tarifini vericez.Öncesi Çileğin faydaları , Çilek Esansı ve Faydaları adlı konularımızı da incelemenizi öneriyoruz.



Çilek bünyesinde barındırdığı C vitamini ile kalp ve damar hastalıklarına,enfeksiyon rahatsızlıklarına ,kolesterole iyi geliyor.Ayrıca çok iyi bir antioksidan olan çilek yaşlanmaya bağlı bir çok hastalığada iyi geliyor.En popüler şifası kanserden koruması .Bu mucizevi meyveyi ister komposto,ister reçel isterseniz içecek olarak tüketip sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz.Diyabet hastaları da tatlı isteğini çilekle giderebilir.Ayrıca diyabete bağlı sık acıkma çilek tüketildiğinde ortadan kalkar.Bu kadar bilgiden sonra çilek reçeline gelelim.Yapılışı oldukça kolay olan çilek reçelinin tarifini vericem.Siz çilekleri yıkayıp,saplarından ayırıp ayıklayın ben oktay ustanın çilek reçelinin tarifini kapıp geliyorum.Nedenmi oktay usta tarifi ? Çünkü onun hemen hemen verdiği tüm tarifleri yapmış biriyim.Lezzetine ,eksiksiz tarifine ,güveniyorum.Hadi bakalım kolay gelsin.

çilek reçeli tarifi.jpg





ÇİLEK REÇELİ İÇİN MALZEMELER


1 kg çilek
3,5 su b. su
1 kg toz şeker
1 limon suyu




HAZIRLANIŞI:

Suyu ve şekeri tencereye döküyoruz. Çilekleri ayıklıyoruz ve hafifçe sudan geçiriyoruz. Şerbet kaynayıp kıvamı koyulaşınca çilekleri atıyoruz. Tahta kaşıkla karıştırmıyoruz. Bir kere metal kaşıkla karıştırıp pişmeye bırakıyoruz. Kısık ateşte pişiriyoruz.

Köpüğünü pişerken almıyoruz. Kıvamı koyulaşınca içine limon sıkıyoruz. 5 dakika daha kaynatıyoruz ve altını kapatıyoruz. Tenceresinde soğumaya bırakıyoruz. Üzerindeki köpüğü almak için, iki kat havlu kağıtı reçelin üzerine kapatıyoruz ve köpüğünü alıyoruz.

Kavanozlara dolduruyoruz. Kapağını kapatmadan iyice soğumasını bekliyoruz. Reçelin küflenmemesi için, kavanozun ağzı kadar yağlı kağıt kesiyoruz ve zeytinyağına batırıyoruz. Reçel kavanozlarının ağzına koyuyoruz. Kapağını kapatarak güneş görmeyen ortamda saklıyoruz. Buzdolabına koymuyoruz, koyarsak şekerlenir.
 
Bende çilek reçelini verdiğiniz tarif gibi yapıyorum. Kahvaltıda ekmeğe sürüp yemeyi sevmiyorum ama yoğurda katıp tüketmek çok hoşuma gidiyor. Canım tatlı istediği zaman ya pekmezli yoğurt yaparım yada çilek reçelli yoğurt . Uff nasılda canım çekti hemen kendime 1 kase hazırlayayım :)
 
Geri
Üst