Cilt sorunlarına kozmetik lazerle kalıcı çözüm

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Cilt sorunlarına kozmetik lazerle kalıcı çözüm
güneş lekelerine kalıcı çözüm lazer kozmetik
Artık teknoloji öyle bir ilerledi ki arkadaşlar her alanda büyük devrimler yapılabiliyor.

İşte kozmetik ve güzellik alanından yapılan bir devrim daha artık vücudunuzda her hangi bir cilt sorununuz var ise bu sorun lazerle düzeltilebiliyor nasıl mı buydun detaylı bilgiyi
cilt-bakimi8-1107.jpg

Kozmetik lazer işlemleri ile hızlı, etkili, yan etkisiz, acısız bir şekilde epilasyon, cilt kırışıklıkları, yara, yanık, izleri, ameliyat izleri, her türlü cilt lekeleri, dövmeler, hemanjiyom, varis, doğum lekeleri gibi her türlü damarsal lezyonlar tedavi edilebilmektedir.

Kozmetik lazer için kaç seans gerekli?
Epilasyona kişinin, isteği doğrultusunda herhangi bir bölgeden başlanabilir. Kişinin kıl ve cilt tipi, hormonal özellikleri, genetik ve etnik özelliklerine göre seans sayısı değişebilmekle birlikte bizim de içinde bulunduğumuz Akdeniz ülkeleri insanı için ortalama üç seansta tüm tüylerden kurtulmak mümkündür.

Ten renginin avantajı var mıdır?
Açık tenli kişiler bu konuda biraz daha şanslı. Esmer cildin melanin içeriğinin fazla olması; gönderilen ışının hedefinde tüylerdeki melanin olması sebebiyle bir miktar hedef sapması olabilir. Ancak iyi yapılan bir doz ayarlaması ile bu sorun ortadan kalkar.

İz kalma riski var mıdır?
Uygulamadan sonra beş on dakika süren geçici bir kızarıklık olabilir. Soğutucu sistemi olmayan lazerlerde ışığın dermisteki melanositler tarafından emilmesi sonucunda ciltte yanık ve sonrasında leke, iz kalmaması riski her zaman mevcuttur. Bizdeki soğutma sistemi ve güvenlik şemsiyesi genişletilmiş lazerle bu risk ortadan kalkmıştır. Aynı zamanda da hastanın da uygulaması gereken önlemler vardır. Bunlar solaryuma girmemek, yaz aylarında güneşlenmemek ve kendisine doktoru tarafından tembihlenenleri yerine getirmektir.

Lazer tedavilerinde herhangi bir yan etki söz konusu değildir. Yapılan işlem 5 cm uzaktan ışın göndermek ve kıl tarafından emilen ışın enerjisinin ısı enerjisine çevrilmesi esnasında kıl kökünün harap olmasını sağlamaktır. Tıpta buna selektif fototermoliz (SPT) deniyor. SPT sayesinde ışın kıl kökünden öteye gidemediği için yan etki söz konusu değildir.

Kanser riski var mıdır?
Kullanılan lazer ışığı gün ışığı spektrumunda 755 nm dalga boyuna sahip bir ışındır. Yani güneş ışığı ne kadar risk taşıyorsa lazerde o kadar sahiptir. Güneş ışığının kanser riski ancak bazı genetik bozukluklarda söz konusu olabilir. Diğer türlü hepimizin güneşten kaçmamız gerekirdi. Son otuz yıldır lazer barkot okumadan CD -ROM çalmaya kadar pek çok alanda son on yıldır da tıpta yaygın olarak kullanılmaktadır.

Ağda mı, jilet mi faydalı?
Lazer tedavisinden önce uygulanan tüyleri yok etme yöntemlerinin tedavi sonuçlarının etkilemediği söylenebilir.
Melanin içeriği yüksek olan kalın ve esmer tüylerin etkilenmesi çok daha kolaydır. İnce tüyler için ayrıca doz ayarlaması yapılmalıdır. Lazer ışını melanin içermeyen beyaz tüyleri göremez Modern cihazların epidermisi koruyabilme özelliğinden dolayı vücudumuzun her bölgesinde epilasyon uygulaması yapılabilir. İki üç gün alkol içeren ürünler kullanılmamalıdır. Nemlendiriciler, su bazlı makyaj malzemeleri kullanılabilir.
 
Geri
Üst