Cipram kullanip depresyonu geçen var mı çok ağırlık yapıyor bende.

A

Assyaa

Forum Okuru
Cipram kullanip depresyonu geçen var mı çok ağırlık yapıyor bende.

Cipram kullananlar melek kadınlar kulübü cipram ne işe yarar forum'da.​

Kızlar 2 hafta önce psikiyatri bölümüne başvurdum bazı bunaltilarim ve sıcak basmalarim vardı. Doktor birkaç sefer gidip geldikten sonra bana cipram ilacını verdi. Hafif depresyon olduğunu söyledi bu ilacın beni rahatlatacagini söyledi. Bir haftadır kullanıyorum ama bir fark göremedim sadece ağırlık veriyor ve uykumu getiriyor acaba bu ilacı kullanan varsa yan etkilerini söyleyebilir mi ya da sizde nasıl bir etki gösterdi ilk zamanlar. Cipram kullananlar yorumlarınızı bekliyorum.
 
Merhabalar
Öncelikle geçmiş olsun. Hepimizde var bir şeyler maalesef bu eve kapandik kapanali çoğumuz bence psikolojik olarak zorlanıyoruz elbette. Cipram depresyon durumunda bunu hafifletmek için depresif nöbetlerden uzak tutmak için verilen bir ilactir. Ayrıca majör depresyon yani uzun süre süren duygu durum bozuklukları, enerji kaybı, halsizlik, uyku durumlarının değişimi, vücut ağırlığı değişimleri durumunda verilen uzun süreli tedavide kullanılan bir ilaçtır. Yine anksiyete bozuklukları, kronik ağrı, panik atak, obsesif kompulsif bozukluk gibi durumlarda verilen ilaç. Doktorunuz verdi ise bildiği vardır diye düşünüyorum. Kullanmaya devam edin sonuçta psikolojik rahatsızlıklarda verilen ilaçlar ilk seferde ağır gelebilir daha önce kullanmadiysaniz yani. Cipram kullananlarin yorumlarına da bakacak olursak etkisini 2-4 hafta içinde gören arkadaşlar olmuş. Uyku hali de en bilindik yan etkilerindendir ama niçin siz kullanmaya devam edin.

Günümüzde artan psikolojik sorunlar hepimizi ilgilendirmektedir. O yüzden aşağıdaki linke güzel bir konu bırakıyorum mutlaka okumanızı da tavsiye ederim. "Depresyon nedir depresyona girdiğimi nasıl anlarım" yazımız aşağıdaki linkte.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst