cips in zararları

GaMzE_18

Üye
Üye
cips in zararları
cipsin zararları cips zararları gebelikte cips yemek zararlımıdır hamilelikte yemek
5378363.jpg
Cipsin özellikle çocuklara verdiği zararlara her gün bir yenisi ekleniyor. Uzmanlar açıkladı: Cips yiyen çocuk 9 kilo yağ alıyor.


Antalya-Belek, Susesi Resort Hotel'de gerçekleştirilen 5. Metabolik Sendrom Sempozyumu'nda çarpıcı gerçekler su yüzüne çıktı. Uzmanlara göre, Metabolik sendrom çocuk yaşlarda başlıyor.

9-13 Nisan 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilen sempozyum kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Selim Kurtoğlu metabolik sendromun sadece ileri yaşlarda görülmediğini, çocuk yaşlarda hatta anne karnında temellerinin atıldığını dile getirdi. Genel anlamda bel çevresinin kalınlaşması anlamına gelen metabolik sendromun, diyabet, hipertansiyon, kolestrol yüksekliği, obezite, gut, depresyon, kemik ve kas sistemi hastalıkları ve karaciğer yağlanmasına neden olabileceğini belirten Kurtoğlu "Çocuklarımız hayatlarının ilerleyen bölümlerinde ciddi problemlerle karşı karşıya kalabilir. İlk önce anne adaylarının kesinlikle sigaradan uzak durmaları gerekiyor. Gebelikte fazla kilo alınması da çocuğun ilerleyen yaşlarda metabolik sendromla tanışma riskini arttırıyor. Özellikle okul kantinlerindeki yeme alışkanlıkları, çocukların egzersiz yapmaması, asansörle evden ayrılıp, servisle okula gidip tekrar aynı şekilde dönmeleri ve evde de bilgisayar başında çok zaman geçirmeleri metabolik sendromun önemli nedenleri. Araştırmalara göre cips yiyen bir çocuk senede 9 kilo yağ alıyor. Bunların nedeni de yeme alışkanlıklarındaki ciddi değişiklikler" dedi. Çocukların 2 saatten daha fazla bilgisayar ve TV başında kalmamaları gerektiğine değinen Kurtoğlu, fastfood alışkanlıklarından da kurtulunması gerektiğinin altını çizdi
 
Geri
Üst