Çocuğun dili neden boğaza kaçar ne yapılmalı?

H

Hayalalemi

Forum Okuru
Çocuğun dili neden boğaza kaçar ne yapılmalı?

Dil neden boğaza kaçar melek kadınlar kulübü çocuğun dili boğaza kaçarsa ne yapılmalı forumda.​

Arkadaşlar bir komşumun cocugunun dili boğazına kaçmış ve ben de o saatten sonra çok korkuyorum benim de 3 yaşında çocuğum var dil neden boğaza kaçar çocuğun dil boğaza kaçarsa ne yapılmalı acil bir durumda nasıl davranmalıyız? Dil boğaza ne durumlarda kaçar?
 
Merhabalar
Aslında değil ani hareket çarpma gibi durumlarda dilin boğazı kapatarak akciğere havanın girmesini engellemesi dir bayılma gibi durumlarda da dil boğaza kaçabilir burada dil kas gücünü kaybettiği için boğazı kapatır ve nefessiz kalır insan. Özellikle epilepsi nöbetlerinde dikkat etmek gerekir. Çocuklarda dilin boğaza kaçması durumunda ilk iş olarak çocuk yere yatırılır sonrasında çene kısmı aşağı doğru bastırılır ve arka boyun desteklenerek dik hadi kalması sağlanır bu sağlandıktan sonra ilk iş dili dışarı çıkarmaktır. Tabii ki eğer acil durum bilginiz yoksa dokunmayın 112 aramanız gerekiyor böyle durumda.

Dilerseniz acil durumla ilgili aşağıdaki konuyla inceleyebilirsiniz kalp krizi biliyorsunuz ki ani ölümlere sebep olabilen bir durum aşağıdaki linkten ''kalp krizi esnasında ne yapılabilir" bilgi edinmek için inceleyebilirsiniz.

 
Geri
Üst