Çocuklar deterjan içip yutarsa ne yapmalı?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Çocuklar deterjan içip yutarsa ne yapmalı?
bebek deterjan içerse ne yapmalı, çocuk çamaşır suyu içerse ne yapmalı, bebekler deterjan yerse ne yapmalı

Yenidoğan bir bebeğe sahip olan her anne , çabucak bebeğin büyümesini ister... Emekleme ve yürüme dönemi geldiğin de aslın da en tehlikeli olan zamanın geldiğinin göstergesidir. Yenidoğan bebeklerin en büyük sıkıntısı uyku, kolik sancıları ve ağlamaları olsa da emekleme yürüme dönemin de ise onları birçok tehlike beklemektedir. Kolik sancı ağlamaları her bebekte görülür ve ileriki aylar da bu durum ortadan kalkar. Ama yinede ilk aylar bebek içinde anne baba için de oldukça sıkıntılı durumlar yaşatabilir. Asıl konumuza geçmeden önce bebeklerde üç ay koliği gaz sancıları konumuza göz atmanızı tavsiye ederiz.

Evet gelelim asıl konumuza... Birçok kişinin başına gelen bir olay olan bebeğin yada çocuğun deterjan yemesi, yutması, çok sık karşılaşılan durumlar arasındadır. Özellikle çamaşır suyu, tuz ruhu gibi maddeler minikler için büyük tehlike yaşatır.

Aslın da bu durum benim de başıma geldi. İkizlerimin emekleme dönemin de başıma gelen olay ise şuydu; tezgah altın da bulunan yerde bulaşık makinesi tabletlerinin dışarda olduğunu farkettim ve ardından ikizlerimin birinde kusma belirtileri oluşmaya başlayınca vakit kaybetmeden soluğu hastanede almıştık... Bazı tabletlerin dış yüzeyi parçalanmıştı ama yiyip yemedikleri konusun da bir bilgim olmadığı için büyük endişe duydum.. Çok şükür sonuç olarak kötü bir şey çıkmadı doktor sadece bir şurup vermişti ve o günden sonra şu an 6 yaşında bile olsalar halen kötü bir tecrübe edinerek deterjan malzemelerini gözden ırak onların kolay kolay erişemediği yerlere koymaya çalışırım.

Her çocuk benimkiler kadar şanslı olmayabiliyor bir arkadaşımın kızı tuz ruhu içmiş ve günlerce tıp fakültesin de yatmıştı...

Peki bebekler ve çocuklar bu tür temizlik maddelerini içtiğin de yada yuttuğun da neler yapmalı?

6938.JPG


Çocuklarda yemek borusu yanığı, asit içeren kireç çözücülerin ve yağ çözücü olarak kullanılan kuvvetli alkali içeren temizlik malzemelerinin, yanlışlıkla, az miktarda da olsa içilmesi sonucu gelişiyor. Çamaşır suları ve kullanılan diğer deterjan tipi temizlik malzemelerinin içilmesi sonucu gelişebilecek yanıklar ise yüzeyseldir ve kalıcı hasara neden olmaz.

Çocuğunuzun tükürüğünü yutamaması, ağızdan salya gelmesi, kusma, kanlı kusma, ağız ve hatta göğüs çevresinde yanık yaraları, solunum güçlüğü belirtileri de görülebilir.

Önlem ve acil müdahale nasıl olmalı?

– Ev temizlik malzemelerini kesinlikle çocukların ulaşamayacağı ve bulamayacakları şekilde saklayın. Kullanacağınız zaman da dikkatli davranın.

– Temizlik malzemelerini ve artıklarını meşrubat şişesi, saklama kabı, bardak, fincan, kase vb. kaplara koymayın.

– Çocuğunuzun yakıcı madde içtiğini görürseniz ya da içtiğinden şüpheleniyorsanız, kesinlikle kusturmayın. Süt, yoğurt, ayran, su vb. vermeye çalışmayın. Bu yöntemler travmanın şiddetini daha da artırmaktan başka bir işe yaramaz.

– En kısa sürede, çocuk cerrahisi kliniğinin bulunduğu sağlık kuruluşuna başvurun.
 
Allah korusun bizimkilerde olmadı şükür zaten sürekli gözüm üstlerinde ama tabii bu işler 1 dakikaya bakar bir anda olur ALlah korusun. İlaç yutma yeme durumları da kötü Allah yaşatmasın inşş Mawim tşkler paylaşım için yararlı olacaktır çocuklu annelere babalara..
 
Evet lavinyam inan ki dakkalık bir olay ne kadar dikkat ederseniz edin bazen yine de olacak olan oluyor. Benim mesela hayattaaklıma gelmezdi hele birde emekleme dönemlerinde tezgahın alt kısmını karıştırmak bide ordan tablet al karıştır...

Bazı kadınların da yaptığı en büyük yanlışlardan biride şu olsa gerek çamaşır suyu yada tuz ruhunu meşrubat şişelerine pet şişelerine koyuyorlar oda malum çocuklarda acaba içelecek birşeymi duygusu uyandırıyor merak edip içiyorlar Allah korusun gerçekten çok dikkat edilmesi gereken bir konu...
 
amin amin şu sıralar onları zaptedene aşk olsun çok yaramaz oldular. 2 yaş sendromu birden biri de diş çıkarıyor hala hepsi üst üste bindi birbirlerini ısırmaları da cabası :shootout::tsk:
 
hahaha ay benimkilerde de vardı ısırma huyları ne çektik şükür bıraktılar o huylarını şimdi aralarında konuşmalı bir şekilde tartışıyorlar fikirleri uyuşmadığında yani... Ama ısırma huyları fenaydı tepkilerini ısırma yoluyla ifade ediyorlardı birbirlerine.. Biraz daha sabır cnm
 
çok dikkat edilmesi gereken bir durum benimde bir arkadaşımın kızı tuz ruhu içmişti yemek borusunda yanıklar oluştu aylarca tedavi gördü elimden geldiğince bende çok dikkat etmeye çalışıyorum böyle şeylere ilaç da çok önemli onlarıda çocukların erişemiyeceği yerlere koymak lazım gerçi şimdiki çocuklar da düz duvara tırmanan cinsten nereye koyarsanız koyun bulmak isteyen yine buluyor tezgah üstlerinde gezen çocuklar var
 
Allah esirgesin çocuklarımızı cuma niyetine tüm hasta olan çoluk çocuk yaşlı gençlere de şifa versin Rabbim inşallah
 
Pek çok kimyasal zehirlenme vakası, küçük çocukların ev kimyasallarını yanlışlıkla alması gibi olaylardan kaynaklanmaktadır.Çocuklar, kazayla (akut) zehirlenme açısından en yüksek risk altındadır Bunlar, evde çocukların korunması kimyasalların ve ilaçların küçük çocukların erişemeyeceği yerlerde korunması gibi güvenlik önlemlerini alarak son derece önlenebilir. .Kimyasal zehirlenme için tedavi planı, toksin veya toksik maddeye, maruz kalmanın uzunluğuna, semptomların şiddetine, kişinin yaşına ve tıbbi öyküsüne ve diğer faktörlere bağlı olarak geniş ölçüde değişir.Orta ve ağır şiddetli kimyasal zehirlenme vakaları için, tedavi, yaşamsal bulguların ve vücut sistemlerinin sürekli izlenmesini, kritik komplikasyonlar için birden fazla tedavi ve prosedürü ve nefes alma ve kalp atışını sürdürmek için yaşam desteği müdahalelerini içerebilir.

Çocuğunuzu korumanın en iyi yolu, evin etrafında yatan şeylerden son derece tedbirli davranmaktır. İlaçlar temizlik ürünleri gibi zararlı maddeleri ulaşamayacakları yerlerde muahafaza ederek zehirlenmesini önleyebilirsiniz.Tehlikeli madde bulundurduğunuz dolaplara ve çekmecelere kilit koyun. Küçük nesneleri bebeğinizin erişemeyeceği yerlerde, özellikle de piller ve mıknatıslar gibi potansiyel olarak zararlı olanlardan uzak tutmak da önemlidir.
 
Geri
Üst