Corona olan birisi bir daha olur mu

H

Hanne<<<

Forum Okuru
Corona olan birisi bir daha olur mu
Korona oldum bi daha olur muyum ? Corona virüs bulaşan birisi bir daha korona olur mu korona tekrar eder mi

Merhaba
Eşimin kardeşi, kayınvaliden ve kayıpbabam koronavirüs oldular. Yaklaşık 15 gün evde karantinada kaldılar. Bu süreçte bu hastalığı çok ağır geçirmediler. Kayınvalidemin anlattığına göre ağır grip gibi geçirdiklerini söyledi. Zaten kendileri grip olduklarını zannetmişler akıllarına hiç koronavirüse yakalandıkları gelmemiş. Kayınbabam grip için ilaç yazdırmaya hastaneye gittiğinde doktor test yaptırmış ve testi pozitif çıkmış böyle koronovirüs olduklarını anlamışlar. Koronavirüs olan kişiler daha sonra tekrar bu virüse yakalanabilirler mi , koronavirüs tekrar bulaşır mı , corona virüs iki kez bulaşır mı , koronavirüsü atlatan hasta tekrar koronavirüs bağışıklığı geçer tekrar corona virüs olur mu
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba

Korona ( corona ) virüs olan kişiler daha sonra tekrar bu virüse yakalanan bilirler mi , korona ( corona ) virüs tekrar bulaşır mı ? Korona ( corona ) virüs iki kez bulaşır mı, korona ( corona ) virüsü atlatan hastalar da tekrar korona ( corona ) virüs bağışıklığı geçer mi ve tekrar corona virüs bulaşır hasta olur mu ?

Yukarıdaki sorularını özellikle tekrar ettim çünkü günümüzde zannedersem en önemli hastalık korona virüs ve pandemi süreci.

Çin'in wuhan kentinde ortaya çıkan bu hastalıkta virüs kapan bir şahsın tekrar bir süre sonra virüs ulaşarak koronavirüs hastalığına yakalandığı kayıtlarda geçiyor.

Uzmanlar koronavirüs bağışıklığının ortalama 6 ay sürdüğünü 6 ay sonra tekrar corona virüse yakalanma riskinin olduğunu söylüyorlar. Ancak bu süre kesinlik arz etmiyor yani değişebilir 3 ay sonra da olabilir 9 ay sonra da olabilir eldeki veriler şimdilik bu kadar.
 
Geri
Üst