Çürük dişin zararları

Gül Hanım

Yeni Üye
Üye
Çürük dişin zararları
diş çürüklerinin zararları çürük dişlerin zararları çürük dişin dişlerin vücudumuza vücudumuza nelerdir
Diş çürükleri ve dişeti hastalıklarından korunmada, öncelikle kişilerin kendi sağlıklarının bilincinde olması gerektiğini söyleyen Diş Hekimi Eryılmaz, bireylerin düzenli fırçalama alışkanlığı, diş ipi kullanımı, beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesi, düzenli olarak diş hekimine gitme alışkanlığı kazanması gerektiğini vurguladı.

Çürükten korunmak için sabah kahvaltı sonrası ve gece yatmadan önce 2'şer dakikalık etkili bir fırçalama işleminin yeterli olacağını ifade eden Diş Hekimi Eryılmaz diğer önerilerini şöyle sıraladı:

"Etkili bir diş fırçalama işlemi dişlerin görünen yüzeylerinin temizliğini sağlamakla birlikte, bakteri plağının diş aralarından uzaklaştırılmasını sağlamaz. Bu nedenle diş araları günde bir kez tercihen gün sonunda diş ipiyle temizlenmelidir. Diş ipi günlük ağız bakımının ayrılmaz bir parçası olmalıdır. Diş sağlığımız için bol bol peynir, süt ve yoğurt tüketmeli, şekerli yiyecekler tükürük akışının en yoğun olduğu ana öğünler sırasında yenmelidir. Sağlıklı ve güzel diş ve dişetleri için öğün aralarında da abur- cuburla değil elma, havuç gibi iyi yıkanmış, taze meyve ve sebzeyle beslenmeliyiz."

Çürük dişler sağlığı bozuyor

Kütahya Devlet Hastanesi doktorlarından Sevil Aykut, diş çürüklerinin bir çok hastalığın sebebi olduğunu söyledi.

Türkiye’de diş sağlığına gereken önemin verilmediğini ifade eden Diş Hekimi Sevil Aykut, “Ağız sağlığı, genel vücut sağlığının önemli bir parçasıdır. Ağız sağlığının ilk ve en önemli aşaması, insanların dişlerini fırçalamasından başlar. Çürük dişler böbrek, mide ve kalp rahatsızlıklarına yol açıyor” dedi.

Yapılan araştırmalara göre, halkın büyük çoğunluğunun genç yaşta dişlerini kaybettiğini belirten Sevil Aykut, ağız sağlığının korunması için her 6 ayda bir diş hekimine gidilmesi gerektiğine dikkat çekti
 
Geri
Üst