Demirhindi nedir ? Demirhindinin faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Demirhindi nedir ? Demirhindinin faydaları nelerdir ?
Demirhindi, kendine özgü bir tadı olan lezzetli bir tatlı ve ekşi bir meyvedir.Genellikle bakla benzeri büyüme nedeniyle bir baklagil sayılır. Bu meyvenin ekşiliği son derece lezzetlidir . Kendi başına çok güçlü bir tadı vardır. Demirhindi nin tıbbi özellikleri olduğu söylenir ve Arap doktorlar tarafından kullanılmıştır. Demirhindi sağlığının yararları arasında sağlıklı bir kalbi desteklemek, şeker hastalığını yönetmek, bağışıklık sistemini güçlendirmek, ısı çarpmasını önlemeye yardımcı olmak, kilo kaybını desteklemek, kas ve sinirlerin gelişmesine yardımcı olmak, sindirimi desteklemek ve ülseri önlemeye yardımcı olmak bulunmaktadır. Diğer faydalar arasında kanseri önlemek, yaşlanma sürecini yavaşlatmak ve soğuk algınlığı ve griple mücadeleye yardımcı olmak bulunmaktadır.



demirhindi.jpg





Demirhindi, sayısız sağlık yararına sahip olan bir bitkidir.Demirhindi, tatlı ve keskin tadı ile bilinir. Dünyanın her yerinde, yemeklere lezzet katması ve çeşitli tıbbi sorunları tedavi ettiği için kullanılmıştır. Kabızlıktan karaciğerinizi ve kalbinizi hastalıklardan korumak için çeşitli kullanımları ve faydaları vardır. Demirhindi karın kaslarını rahatlatır, bu yüzden ishal tedavisinde kullanılır. C vitamini , E ve B, kalsiyum , demir , fosfor , potasyum , manganez bakımın dan zengindir. Demirhindi ile ilgili çalışmalar, kan basıncını ve kolesterolü azaltmada etkili olduğunu göstermiştir. Demirhindi yaprakları anti inflamatuar özelliklere sahiptir ve eklem ağrıları ve diğer iltihaplar için tedavi olarak kullanılabilir.


Bir çok kadın adet döneminde sancı çekmektedir.Acıyı azaltmak ve periyodlarınızı daha kolay yönetebilmek için, demirhindi den yapılmış şerbet tüketebilirsiniz. Demirhindi yaprakları, mikrobiyal enfeksiyonları gideren C Vitamini deposudur.Ağız hijyeni çok önemlidir. Ana şikayetlerden biri, ağız problemleri olan hastaların kötü nefese sahip olmasıdır.Demirhindi yaprakları ideal bir tedavi olarak kullanılabilir.



Demirhindi nin Besin Değeri



C vitamini

E vitamini

B vitamini

Kalsiyum

Demir

Fosfor

Potasyum

Manganez


Diyet lifleri



Demirhindi, tam besinle doludur ve diğer meyvelerle karşılaştırıldığında şaşırtıcı derecede yüksek bir kalsiyum içeriğine sahiptir.Nadir bir kombinasyon olan vücut için hem lezzetli hem de faydalıdır. E, C, B ve çoklu mineraller gibi vitaminler içerir. Demirhindi tüketimi kalp ile ilgili sorunların azaltılmasına yardımcı olur. C vitamini ile dolu, kronik kalp hastalıkları ile ilişkili semptomların ortaya çıkmasına neden olabilecek serbest radikallerle savaşmaya yardımcı olur.Kandaki yüksek miktarda şeker de diyabetik sorunlara yol açar. Pankreas, vücuttaki insülin seviyelerini kontrol edemez, bu da diyabet dışında başka çeşitli hastalıklara yol açar.Demirhindi tüketerek diyabeti önleyebilirsiniz.



Sadece demirhindinin besinsel faydalarını değerlendirmek sağlık avantajlarını vurgular. Serbest radikallerle savaşmaya yardım eden antioksidan özellikleri ile bilinen C vitamini ve diğer vitaminlerden yüksektir . Demirhindi ayrıca viral enfeksiyonlardan etkilenmeyen güçlü bir bağışıklık sistemine yol açan antimikrobiyal ve antiseptik özelliklere de sahiptir. Kilo kaybı çoğu insanın uğraştığı bir konudur. Demirhindi tüm avantajları ile bu ekstra kilo kaybetme de yardımcı olur. Ayrıca serotonin nörotransmitterini arttırdığı için iştahı bastırmaya yardımcı olur.Demirhindi içinde bulunan B kompleksinin sinir fonksiyonunu geliştirdiği ve kuvvetli kasların gelişmesine yardımcı olduğu bilinmektedir. İshalin ve kabızlığın tedavisine yardımcı olduğu için mideye birçok faydası vardır. Ülser düzenli demirhindi kullanımı ile önlenebilir.



Kanser, serbest radikaller üzerinde gelişmekte olan hücrelerin büyümesinden kaynaklanır. Antioksidanların bir güç merkezi olarak demirhindi, kanseri önlemektedir.Demirhindi ayrıca soğuk algınlığı ve griple mücadeleye yardımcı olur. Bunlar genellikle alerjiler veya viral enfeksiyonlardan kaynaklanır. Bununla birlikte, demirhindi, astım ataklarını ve diğer soğuk algınlığı ve grip türlerini önlemeye yardımcı olan antihistaminik özelliklere sahiptir.



Selülit İçin Doğal Çözüm



Vücudunuzdaki selüliti yok etmek için iyi ve uygun maliyetli bir peeling maddesi arayışında mısınız ?

Demirhindi size yardımcı olabilir!

Sadece aşağıdaki karışımı kullanın ve etkileri birkaç hafta içinde göreceksiniz.

İhtiyacınız olan malzemeler

2 çay kaşığı demirhindi ekstresi
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1/2 çay kaşığı kabartma tozu


Ne yapmak gerekiyor ?


İki çay kaşığı taze demirhindi ekstraktını bir çay kaşığı şeker ve limon suyu ve yarım çay kaşığı kabartma tozu ile karıştırın.
Malzemeyi iyice karıştırın.
Macunu cilde sürün ve fırça ile dairesel hareketlerle hafifçe fırçalayın.
Dört beş hafta boyunca bu işlemi haftada iki kez tekrarlayın. Bu selülit görünürlüğünü azaltacaktır. Ancak, cildinizi kabarmaya neden olabileceğinden önce cildinize tamamen uygulamadan önce test yapın. Cildinizde ciddi kızarıklık oluşursa kürü uygulamayın.



Demirhindi antioksidan açısından zengindir. Bir çalışmada, demirhindi tohumundan elde edilen ekstre antioksidan özelliği nedeniyle akut böbrek yetmezliği ve böbrek kanserinin şiddetini azaltmıştır.Dünyanın dört bir yanında, antiseptik ve antibakteriyel özellikleri sayesinde, demirhindi ağacının yaprak ve kabukları yara iyleştirmede kullanılıyor.Yüzeysel yanıklarınız varsa, üzerinde demirhindi macunu uygulayın. Aspirin veya başka bir kan inceltici kullanan kişiler, kan inceltme özelliğine sahip olduğu için demirhindi tüketiminden kaçınmaları tavsiye edilir.Bu meyve, potasyum, fosfor, C vitamini, magnezyum, proteinler ve kalsiyum gibi bir dizi yararlı unsurun iyi bir deposudur . Önemli potasyum içeriği ile, demirhindi tohumları kalp sorunları, düzensiz kan basıncı ve hipertansiyon gibi kalp sorunları ile mücadele için donanımlıdır . Peptik ülserler mide ve ince bağırsakta görülen ağrılı yaralardır. Demirhindi çekirdeği ekstraktındaki polifenolik bileşiklerin ülserlerde koruyucu bir etkiye sahip olduğu ve ülserlerin önlendiği kanıtlanmıştır.Çalışmalar, demirhindi'nin kalp dostu bir meyve olduğunu kanıtlıyor.C vitamini açısından zengin bir madde olan demirhindi, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur ve soğuk algınlığı ve öksürüğü önler. Görüldüğü üzere demirhindinin sağlık üzerinde sayısız faydası vardır. Demirhindi tüketerek sağlığınıza olumlu yönden katkıda bulunabilirsiniz.
 
Demirhindi en iyi yararlarından bazıları kilo kaybı, kansere karşı koruma ve geliştirilmiş sindirim sağlığı içerir. C vitamini karoten dahil antioksidanlar; ve magnezyum ve potasyum gibi mineraller, gibi çeşitli vitaminler ile yüklüdür.Demirhindi ekstrelerinin de antimikrobiyal, anti-zehir, antioksidan, yara iyileşmesi ve diyabet, sıtma ve astıma karşı etkili olduğu bildirilmiştir.Tarihsel olarak, demirhindi meyvesi, kabızlık, ateş ve peptik ülserler de dahil olmak üzere bir dizi rahatsızlığa yardımcı olmak için tıbbi olarak da kullanılmıştır .Demirhindi için geleneksel kullanımlar mide ve sindirim rahatsızlıkları, ateş, boğaz ağrısı, romatizma, iltihap ve güneş çarpması rahatlama içerir. A, C, E ve K vitaminleri de dahil olmak üzere, çeşitli vitaminler, küçük miktarlarda içerir. Günümüzde faydasından yararlanmak için daha çok şerbeti yapılarak tüketilir. Özellikle ramazan ayında sahurda şerbetinin tüketilmesi susuzluğu giderir. iftarda içilen şerbeti ise mideyi rahatlatır ve sindirime yardımcı olur.
 
Geçenlerde aldım malzemeleri demirhindiden şerbet yaptım tadı hem çok güzel oldu hemde inanın oruç boyunca hiç susuzluk hissetmedim. Ayrıca kabızlık problemime de iyi geldi . Bunca faydasını öğrendikten sonra artık gazlı içecekleralıp içmek yerine bol bol demirhindi şerbeti yaparım.
 
Demirhindi, vücudumuza yarar sağlar çünkü farklı vitaminler, mineraller, diyet lifi ie yüklüdür.Bu meyve, demir, potasyum, kalsiyum, çinko ve magnezyum gibi bilinen bir mineral kaynağıdır. Yüksek kalsiyum içeriğinden dolayı bebeğinizin kemiklerinin ve dişlerinin güçlendirilmesinde yardımcı olur. Potasyum, yüksek kan basıncı ve kalp hızını kontrol eden hücresel sıvıların önemli bir bileşenidir; demir ise mükemmel bir kırmızı kan hücreleri üretimi için gereklidir. Demirhindi, doğal bir müshildir.Çalışmalar, demirhindi yemeğinin kronik diyare karşı da etkili olabileceğini göstermiştir.Çalışmalar, demirhindenin kan basıncını ve kan kolesterolünü azaltmada etkili olduğunu göstermiştir. Kaynaklara göre, demirhindi içerisindeki lif içeriği, fazla LDL kolesterolünü damarlardan ve arterlerden atmak suretiyle kolesterolü azaltmaya yardımcı olur.
Düzenli demirhindi tüketimi, gözlerin sağlığı için iyidir ve bebeklerde vizyonu iyileştirir. Görmeyi iyileştirmek için gerekli olan iyi bir A vitamini ve beta-karoten kaynağıdır. Ayrıca, makülanın dejenerasyon riskini azaltmaya yardımcı olur. Gözlerin kuruluğunu iyileştirmede de yararlıdır.Demirhindi'nin yararlarından biri , bağışıklık sistemini uyarmaya yardımcı olan yüksek seviyelerde C vitamini , antioksidanlar ve anti-enflamatuar bileşiklere sahiptir. Bu, vücudumuzun mikrobiyal ve fungal enfeksiyonlarla savaşabileceğini garanti eder. Ayrıca antiseptik özellikleri ve antimikrobiyal etkileri nedeniyle vücuttaki parazitlerin görünümünü azaltır.

Vitamin B1

Kırmızı kan hücresi jenerasyonu, anemi tedavisinde faydalıdır

B6 Vitamini

Beynin uygun işlevi, bağışıklığı artırır, diyabet kontrol eder

B12 vitamini

Kansere, toksinlere ve alerjenlere karşı korur

C vitamini

Güçlü bir bağışıklık sistemi için ve kardiyovasküler hastalıklarla savaşır

K vitamini

Kanın pıhtılaşması veya pıhtılaşmasıyla aşırı kanamanın önlenmesine yardımcı olur

Potasyum

Kalp atımının düzenlenmesi ve kan basıncının korunması için

Magnezyum

Uygun sinir ve kas fonksiyonalitesi ve kan şekerinin enerjiye dönüşümü için

Kalsiyum

Güçlü kemikler ve dişler için, kan basıncının düzenlenmesi

Demir

Kırmızı kan hücreleri oluşturmak ve yıpranmış hücreleri onarmak için kullanılır

fosfor
Düzgün kemik ve iskelet yapısı, büyüme ve vücut onarımı için



Demirhindi, harika bir anti-inflamatuar, anti-kolesterol, anti-bakteriyel ve hafif müshildir. Demirhindi'nin sağlık yararları ve tıbbi özellikleri çok sayıdadır. Demirhindi, diyet lifi çok içerir. Diyet lifi, besleyici olmasa da, vücudumuzda çok önemlidir. Bağırsak hareketlerini düzenlemede ve sindirim sistemimizi çeşitli zararlı ve gereksiz maddelerden temizlemede yardımcı olur. Geleneksel olarak, demirhindi kabızlık gibi mide rahatsızlıklarını tedavi etmek için kullanılmıştır. Demirhindi suyu kabızlıktan muzdarip insanlar için anında rahatlama sağlar.Demirhindi, boğaz ve kaşıntılı boğazların tedavisinde çok etkilidir. Kuru toz haline getirilmiş demirhindi yaprakları veya kabuğu ile karıştırılmış basit bir tuzlu su gargara anında boğaz ağrısı için rahatlama sağlayabilir. Demirhindi, sağlıklı bir kalbin desteklenmesinde önemli olan iyi bir anti-oksidan, lif ve potasyum kaynağıdır.Demirhindi, zarar görmüş cildi besleyebilen ve gençleştiren zengin bir anti-oksidan, flavonoid ve karoten kaynağıdır. Demirhindi'nin yararlı sağlık yararlarından biri, anti enflamatuar özelliklere sahiptir. Demirhindi, kolesterolü azaltabilir ve sonuç olarak, kalp sağlığını iyileştirir ve kalp-damar hastalıkları, kalp krizi ve felci önleyebilir.
 
Geri
Üst